Ladda ner Schysta appen


Hitta restaurangen med kollektivavtal
LADDA NER SCHYSTA APPEN
Siffersticka IF Metall Android

Istället för bra lön får du % på ICA


Först måste jag säga tack till de medlemmar som surt betalar till reinfeldt & Co med den "förhöjda a-kasseavgiften". En avgift som enbart har till uppgift att söndra och splittra facken. En avgift som är olika mellan förbunden.

Sedan måste jag be om förlåtelse från mig och de andra som har arbete till er som blivit utförsäkrade från a-kassan så vår förhöjda avgift nu sänks. D.v.s. med de regler som nu gäller så gör vi människor utan jobb mer "hungriga" att ta våra jobb om de kunde gå ner i lön.

Nu är vi olika mellan förbunden vilket är tråkigt. Vissa förbund springer runt och tecknar försäkringar för sina medlemmar. Andra förbund tecknar rabatter och förmånskort till sina medlemmar, med KREDIT!!!

Vad ska vi ha en fackförening till? Vi kan ju få rabatter hos ICA, Volvo och Coop utan att vara med i facket. Ska facket vara en rabatt och försäkringsbolag? Eller har inte ombudsmän och förbundsfolk något att göra så de måste ringa runt och fjäska för företag för att få rabatter?

Det blir svårare för oss att få arbetare att gå med i vårat fackförbund även att dom jobbar på vårat område. För att de förlorar försäkringar och rabatter. Facken gör det som företagen har i USA. d.v.s. arbetar du på ett ställe har du massa förmåner, byter du så kan du förlora detta.

Ska vi som fackförbund låsa medlemmar mot andra förbund eller?

Ren IDIOTI. Fackföreningen är till att bevaka och tillvarata intressen på arbetsmarknaden. INTE vara ett jippo med massa rabatter och annan skit. Ni hjälper ju reinfeldt & Co med att söndra och splittra.

Har ni så dåliga argument så ni inte kan motivera medlemskap så är inte massa kring lösningar bra metod. För att tala tydligt så är det som att kissa på sig ute i kylan. Vi kommer att ytterligare förstärka den negativa trend som finns.

Lite argument om ni inte kan:
Fackföreningen är vi med i för att vi inte litar på varandra. Jag litar inte på att någon inte tar mitt jobb för 12 000kr eller en utförsäkrad som knappt har mat för dagen tar jobbet för 10 000kr. Därför har vi kollektivavtal och därför ska man vara med. INTE för massa % hos en handlare, bensin eller försäkringar som täcker upp det samhället EGENTLIGEN ska göra.

Eller är detta ett steg mot att förbunden har svårt att få löneökningar så vi måste få rabatter, vilket företagarna gynnas av? Lite svårt dock att mata barnen med rabatt på bensin.

Vi behöver protestera och demonstrera för en bra välfärd som täcker alla och bra villkor på arbetsplatsen, inte dela ut rabattkuponger på Mc Donalds.

Lobbyism mer accepterad, eller?


Statliga företag, sjukhus och skolar m.m. säljs ut. Ofta till underpriser. och väljarna frågar sig inte varför. Ingen, verkar ifrågasätta detta av allmänheten. Debatter mellan politiker, fackförbund och andra intresserade försvinner i mediabruset och "medel svensson" sitter i soffan och är tacksam att han/hon har jobb.

Vi kan inte bara titta och tiga. Sverige står inför stora förändringar och utförsäljningen är bara början. Den borgerliga alliansens mål är att det mesta ska privatiseras. Vem ska då få köpa?

Nu börjar så smått företag inse att det går att muta . . . . ursäkta bjuda politiker utan skrupler på diverse saker för att ligga bra till.

"Att bjuda Moderaternas dåvarande miljöpolitiska talesperson, nuvarande partisekreterare, Sofia Arkelsten på en all-inclusive resa till Frankrike var ett genidrag av oljebolaget Shell. Alliansfritt Sveriges undersökning visar att Shell i utbyte fått ett extremt stort utrymme på Arkelstens politiska blogg, arkelsten.blogspot.com.

Undersökningen är gjord bland alla Arkelstens blogginlägg, indexerade av Google."

Och vad som hände efter mutresan . . . Sori igen, bjudresan:
"Det var även efter resen som Arkelsten hyllade företaget i riksdagen.

Det ska även tilläggas att Shell är långt ifrån det största oljebolaget i Sverige, och har heller inte, till skillnad från exempelvis BP, varit inblandade i några miljöskandaler på sistone. Dock var man 1999 i Argentina ansvarig för den största oljeläckan i sötvatten någonsin, och för bara ett år sedan betalade man ut 15,5 miljoner dollar i en uppgörelse efter anklagelser om brott mot mänskliga rättigheter.

Företaget har helt klart ett imageproblem i Sverige. Att därför få sprida sitt budskap och varumärke på regeringspartiets miljöpolitiska talespersons blogg kan därför nog klassas som ett genidrag, mätt mot vad flygbiljetter, boende och middagar i Frankrike kostar."
Läs detta

Media: Aftonbladet | DN | Expressen | SvD | SVT |

Vilka väljer Svenska folket att ha som representanter, och varför reagerar inte moderaterna. Är det för att de är "nya moderater" som det är helt ok att ta emot "saker" för egen vinning skull, men där avsikterna är rätt klara

Skattesänkningarnas vinnare (Repris)

Ingen är väl förvånad. Vi har tjatat om detta och försökt få väljarna att förstå att medelklassen som röstar på den borgerliga alliansen är lurade. Så kom inte och klaga nu.

Lite från Alliansfritt Sverige:

FÖRDELNINGSPOLITIK. LO-tidningen:
”I sin presentation av årets budget framhåller regeringen att politiken mest ska gynna låg- och medelinkomsttagare.

I budgeten presenteras dock finansdepartementets egna beräkningar som visar på en diametralt motsatt effekt av regeringens politik: De med höga inkomster tjänar mest och de med lägst inkomster tjänar minst.

De absoluta vinnarna under 2011 till 2014 är de hushåll som finns i inkomstgrupp 9 när befolkningen delas upp i tio grupper – alltså den tiondel av svenska folket som tjänar näst bäst. De ökar sin disponibla inkomst med nära 1,5 procent, enligt budgetens beräkningar.”
Man har konsekvent försvarat skattesänkningarnas skeva fördelning med att en tusenlapp för en sjuksköterska är en större andel av inkomsten än tiotusen för exempelvis en plantageägare. Detta är självfallet ett korrekt förfarande då exempelvis hyra och livsmedel betalas som en andel av inkomsten, inte i fasta priser som är lika för alla.

Men nu blir det alltså ännu svårare att motivera - de med höga inkomster får alltså större procentuella påslag till följd av skattesänkningarna. Helt i linje med den politik som förts under senare år:
”Finansdepartementet har också gjort beräkningar av fördelningseffekterna av regeringens politik under förra mandatperioden, inklusive effekterna av de förändringar som kommer att ske 2011. Även dessa beräkningar ger snarlika resultat. Inkomstgrupp 8 har tjänat mest på regeringens förda politik under 2006 till 2010, följda av inkomstgrupperna 9, 10 och 7.”
Detta heter alltså i borgerlig terminologi att skattesänkningarna riktas till låg- och medelinkomsttagare. För att komma till bukt med det uppenbara problemet tillsätter man en statssekreterare med ansvar för att ”förklara verkligheten” för folk.

Tumma på ideologier, kallas allians


Stackars niklas wykman. Måste vara svårt att som liten muffare inte ha alla pommes i sin happy meal, eller det är därför det finns muffare för att det just saknas.

niklas vill peka ut Miljöpartiet för att de tummar på sina miljöagenda för att få lite makt. Eller som niklas säger i Aftonbladet "Makten mer intressant än miljön

Nu läser kanske inte niklas denna blogg, men jag har bl.a. sagt att centerpartiet har varit med att ta bort en skatt på kadmium så vi konsumenter får i oss mer gifter genom mat och miljön. Sedan har vi förändringen kring kring djurskyddet som de flesta väljare glömde. Centerns maktlystenhet

centern skiter ju i miljön utan vill hjälpa lrf och storbönderna som betalar massa pengar för att fortsätta skita i miljön. Så centern är INGET Miljöparti så kanske de inte kan skyllas på maktlystenhet utan mer på att de skiter i miljön.

Sedan har vi kristdemokraterna.
Att sälja sin själ för att få smaka av makten måste vara ett av de vidrigaste jag vet. kristdemokraterna ville inte att HBT personer skulle få gifta sig, men de viker sig, eller de var i minoritet ändå. Men varför är man med i en regering som kör över kyrkor och församlingar? Varför står man inte vid sidan av och fördömer? Vill man inte införa något ska man väl inte vara delaktig, eller?

Så niklas wykman, kolla lite i din egna trädgård efter skit innan du kastar det på andra

Så till er andra, det dröjer 4år innan vi nu kan styra Sverige mot bra villkor för sjuka, arbetslösa, unga, arbetare och alla andra i Sverige som vill skapa framtid tillsammans. Det enda ni kan göra är att gå med i facket och Socialdemokraterna för att påverka genom avtal, vilket inte blir lätt, men desto fler som skriker och lägger ner arbete desto hårdare slår det ;-)

Visst, mer kristendom, men ha historian klar.


Lyssnade på väg hem från Motala på P1, en kanal som jag börjar tycka om mer o mer efter att man tröttnat på skvalmusiken. Nu lyssnade jag på diskussioner kring det politiska ingripandet för att särställa kristendomen i skolan.

Jag själv betraktar mig som kristen, men de diskussioner och de argument som kom fram irriterade lite.

Kristdemokraten Yvonne Andersson, ledamot i utbildningsutskottet sa att kristendomen gjort så mycket för Sverige som land. Ex. att vår utveckling gått fram så fort. Kristendomen har gjort mycket för Sverige, dock så var just kyrkan de som motsatte sig lärandet eftersom det var en maktfaktor. Små samlingar med människor som bildade grupper som ville fördjupa sig i sin kristna tro arresterades, för att just kyrkan ville behålla makten. Visserligen på 1800-talet men ändå.

Jag skulle vilja påstå att Socialdemokraterna med deras värderingar som stämmer rätt bra överens med det kristna budskapet, Frihet jämlikhet och solidaritet. Vilket inte KD gör efter att utförsäkra sjuka och arbetslösa människor som blir.

När Arbetarna tröttnade på underkastelse organiserade man sig i fack och sedan startade Socialdemokraterna. Då led orden var Frihet jämlikhet och solidaritet kan vem som helst förstå att det gick raskt för Sverige att utvecklas. När arbetare fick råd med livspusslet kunde de investera mer i sina barns utveckling och även här gjorde S sitt genom investeringar i allmänna skolan. Rättigheter för föräldrar, barnbidrag och allt annat.

Så att säga att kristendomen gjort mycket är att försöka ge KD oförtjänta poäng eftersom kyrkan var adel och tyckte om att tukta sin församling och leka kung i sina församlingar. Precis som brukspatron på sina fabriker.

programmet
Lyssna 8min in på programmet.

Kristendomen har gjort mycket för människor när det gäller att vara ett ledljus i mörkret. För att ta vara och få mer kunskap har dock Socialdemokraterna hjälpt till att utbilda och stärka medborgarna så man kan och vågar uttrycka sin tro.

Fredrik använder Nobelpriset för att klappa sig på ryggen

Hittade detta på en blogg och kan bara instämma. Läs gärna mina slutord längst ner.

Det jag nu vill skriva om och "avslöja" är den grund som vårt framtida samhälle kommer att/ska vila på som Alliansen nu börjar genomföra steg för steg. Inspirationen och idén till mitt inlägg, kommer från Janne g och hans blogg, med detta inlägg. Det som jag börjat nysta i får mig att tappa hakan...Ni får ursäkta alla länkar, men det är så sjuka grejer och så mycket fakta...

Dessutom delades Svenska riksbankens ekonomipris (det som tas för att vara ett Nobelpris, men INTE är det) ut idag och det är samma sorts teorier som belönas som alltså Radetzki redovisar...
Mitt förakt för det jag nu studerat under några dagar, som jag alltså inte insåg fulla vidden av tidigare, ger mig kalla kårar och tanken på att någon TÄNKER såhär, och dessutom ger AlliansRegeringen ett program de börjat genomföra får mig att drömma mardrömmar...
Svenska folket blir knu****e i röven... och de ber om mer!!

SE HELA DETTA KLIPP NEDAN!!! DET ÄR VIKTIGT,
Lyssna noga, förfasa dig och fråga dig sedan HUR? och fundera...
Det är viktigt och det kommer att öppna dina ögon och förhoppningsvis förändra din syn på världen...och Alliansen!
Janne Josefsson intervjuar och man ser hur han verkligen måste tygla sig...Vem är denne man som vill ta bort strejkrätten och skapa en ekonomisk underklass? Min tanke är att han är så känslomässigt skadad av sina barndomsupplevelser att han inte HAR en empatisk förmåga och är följdaktligen en skapad produkt av krigets Polen. Han påminner mig väldigt mycket om Imre Kertez karaktär Gyürka i boken "Mannen utan öde" som fick Kertez fick Nobelpriset för... Total SocialDarwinism i praktiken....
Marian Radetzki från Wikipedia
"Marian Radetzki, född 8 december 1936 i Polen, är professor i nationalekonomi vid Luleå tekniska universitet. Hans inriktning är bland annat olika råvarumarknaders ekonomi. Han förespråkar också att mindre språk ska sluta användas till förmån för större språk som engelska.

Marian Radetzki är känd för sina prognoser av oljeprisets utveckling sedan bottennivån vintern 1998/1999 då oljepriset pendlade kring 10 USD/fat. Han framförde då åsikten att oljepriset under många år framåt skulle hålla sig under 15 USD/fat. I juli 2005 skrev Marian Radetzki att oljepriset skulle sjunka från den dåvarande nivån och år 2010 hamna under 20 USD/fat.[2]
I sin bok Den gröna myten argumenterar Radetzki för att ekonomisk tillväxt är lösningen på alla miljöproblem. I en anmälning i den svenska tidskriften Ekonomisk Debatt kritiseras boken av recensenten som skriver: "[Radetzki] presenteras på bokomslaget som Sveriges främste råvaruekonom [...] Här visar han att han knappast kan räkna sig som till de mera framstående miljöekonomerna i landet".[3]
Marian Radetzki har förespråkat en halvering av lönerna för de sämst betalda på arbetsmarknaden och reducerad arbetslöshetsersättning för att minska arbetslösheten. På frågan om demokratin kan vara ett problem för att genomföra detta svarade Radetzki: "Demokratin tenderar att lamslå beslut, och jag föreställer mig att det demokratiska systemet på samma sätt utgör... är en försvårande omständighet för att genomföra politik av det här slaget. Att politikerna inte vill ta itu med ett program mot arbetslöshet som är smärtsamt och brutalt beror på att de är rädda för att de inte blir omvalda.
Och att de då inte vidtar några åtgärder även om de kanske skulle tycka att sådana åtgärder behövde vidtas är en konsekvens av det demokratiska systemet, där de utsätts då för granskning i offentliga val, där kanske många människor - till en början i alla fall - skulle tycka illa om det här programmet på grund utav dess negativa biverkningar."[4]
Radetzki är sedan 1998 ledamot av Ingenjörsvetenskapsakademien."
"Sverige, Sverige! Fosterland? En biografisk studie i integration" av Radetzki, Marian en recension av Thure Stenström som också berättar mycket om vem denne "galning" tycks vara
(En litterär produktionslista från hans egen hemsida) alltså vad han skrivit...
EN debattartikel där han vill AVSKAFFA SVENSKAN!
Artikel i AB om svenskans avskaffande.
_________________________________________________________________________________________________
Idag gavs dessutom "Nobel"priset i Ekonomi (något som Familjen Nobel tar avstånd i från)artikel SVT till tre amerikaner som underbygger Alliansens nya politik.artikel SVT..
Jag ville ha ett inbäddat klipp från Rapport, där man talar om Hur Borg påverkats av dessa teorier, men det finns inte att få tag på så du får spola fram i sändningen till 19.43 via denna LÄNK

"Årets ekonomipris till A.Nobels minne går till tre ekonomer som haft stort inflytande över den svenska arbetsmarknadspolitiken och som till och med har påverkat A-kassan.
Det är årets pristagare som Anders Borg lyssnat på när han utformat sin ekonomiska politik."
Här artikel i DN om "sökteorin" (det handlar om att sänka lönerna)

"Den här synen på arbetsmarknaden är ganska etablerad vid det här laget" Johan Schück
Eftersom Riksbanken ger priset, är det väl logiskt att de ger det till någon som stödjer Regeringens politik? För att Borg ska kunna hävda hur smart han är...
Ja... Här sist en film från SSU om hur Radetzki's modell, "program" börjar ge effekt...och SMYGER SIG IN i samhället...Det känns som mardrömmarna kommer vara ekonomiska i natt.. inte om alla utförsäkrade...trevligt med variation, eller hur??
Blogg
---------------------------
Slutord:
Dock vill jag VARNA. Hungriga lejon kan också göra oförutsedda handlingar som "ägarna" inte räknar med och kan leda till stor sorg för alla. Skyll inte på mig, men människor har en tendens att reagera och med kraft när man tränger dom in i ett hörn.

Tack Fredrik för nya vinterdäck!

Äntligen en vettig politik som hjälper oss arbetare att få det lite bättre i vardagen. Vi behöver inte tänka på medmänsklighet, solidaritet eller en massa pappershantering och fördröjning med försäkringskassan som försöker göra sitt bästa med att genomföra "operation utförsäkring".

Tack vare Fredrik och hans gelikar behöver vi nu inte heller fundera över vad vi ska göra med det STORA överskott vi får på månadslönen, eftersom vi måste köpa försäkringar för pengarna.

Då har vi ju inte råd till vinterdäck och annan lyx, men eftersom löneökningarna är försumbara (lägre än inflationen) och alliansen slagit undan benen på arbetslösa, sjuka och ungdomar så behöver ju inte arbetsgivarna gå facken till mötes. Så nu får vi vinterdäcken istället för löneökning. Det kallar jag ansvarstagande från arbetsgivarna och regeringen. Ser fram emot vad vi får nästa år i lönekuvertet. Kanske lite bensin eller spolarvätska. Undrar bara hur jag ska ge mat till barnen.

Ovanstående text har visst inslag av IRONI

Artikel

"Men det brukar vara lite lättare i mindre företag få ut lite extra. Om de gör upp själva kan det väl bli några bildäck"

Alliansen har gjort försäkringar verkningslösa!


Kommer ni ihåg debatten kring AGS försäkringarna som skulle "justeras" enligt borgarna? Om jag var sjuk mer än 14 dagar och började få ut extra från kollektivavtalade försäkringar så skulle försäkringskassan från sjukpenningen ta bort lika stor del som jag skulle få via försäkringen.

Ett ramaskri och många var protesterna. Precis som med de "osolidariska" fackförbunden som tecknar inkomstförsäkring vid sidan av välfärdssamhället för att ge sina medlemmar bättre fördelar än resten av arbetarna. Dessa försäkringar skulle också minska i betydelse. Även då backade regeringen hem.

Nu har vi ett problem som vi hört förut kunde ske, men inte så här tydligt kanske?

Om du blir utförsäkrad av försäkringskassan slutar alla andra försäkringar att gälla som gäller just den oangelägenhet som du råkat utför.

D.v.s. om du frisk och hurtig började jobba måndagen efter att du röstade på moderaterna (som nu regerar och gjort dessa försämringar med sjukförsäkringen). Sedan blir påkörd av en arbetskamrat så svårt att du blir sjuk i mer än ett år. Du får som plåster på såren ut på försäkringar och hjälp via dessa. Är du nu lite frisk (kanske kan slicka frimärken) så utförsäkras du och ska ställa dig till arbetsmarknadens förfogande. Även om du fortfarande "ÄR" sjuk så slutar även kollektivavtal och ev. privata försäkringarna att gälla.

Även om försäkringsbolagen förstår att du är sjuk, Behöver dom inte ge dig ett öre eftersom de kan följa försäkringskassans beslut.

Så till dig som "känner" dig såååå rik att du kan ha privata försäkringar. . . . Otur att du röstade på borgarna!

Artikel om detta
Mer snäll artikel

Fredrik sållar hårt bland sjuka

Vi visste det. Remissinstanserna visste det, och trots flera fall och pusslande från regeringen fortsätter alltså regeringen på den inslagna vägen där sjuka utförsäkras. Där de tvingar sjuka att söka jobb, mot läkares inrådan. Tjänstemän och politiker är nu överordnad läkare.

Tänk om borgarna kunde visa en uns av medmänsklighet och inse att sjukförsäkringen var en felsatsning med slutdatum då man förväntas vara frisk. Och NEJ det går inte att skylla på försäkringskassan eftersom de gör som de blivit ålagda.

Du som röstade på de borgerliga måste hålla dig frisk i minst tre år. Du får inte skadas på jobbet eller hemma. Undrar om ni som har ett verkstadsarbete verkligen tänkt efter innan ni röstade. Det är lätt att råka ut för skador och få men för livet.

Vi hade ett hopp, 19 september kunde arbetare, sjuka, arbetslösa och ungdomar i Sverige rösta för förändring, solidaritet och medmänsklighet. Det gick inte.

De rödgröna ville ta bort slutdatumet i sjukförsäkringen. Även "prövas mot alla jobb" hade förändrats till "jobb som finns". Hade de fått göra det hade troligen aldrig detta hänt:

"En sjukskriven man var tvungen att arbeta heltid, eller byta bransch.
Då tog han sitt liv. Enligt de anhöriga fick mannen ett samtal från försäkringskassan med information om att var tvungen att ställas inför hela arbetsmarknaden om han inte kunde jobba heltid med sitt dåvarande jobb. Han mådde mycket dåligt av beskedet, och kände oro för att få byta bransch. Några veckor senare tog han sitt liv."
Artikel

DN artikel

VAKNA SVENSSON!

Videoklipp från cancerpatienter

Så minskas arbetslösheten. Eller Fredriks tricks

Tycker att det är helt ok att göra jobbskapande åtgärder. Dock kanske det kostar mer än det smakar. RUT som vi bloggat om flera gånger som kostar mer än det skapar. Nu har väl detta slagits med skapande av två ministerposter. Allt för att lille Fredrik är konflikt rädd och vill inte ha interna stridigheter i alliansen. Allt för en positiv bild.

Läs gärna dessa inlägg och bloggcitat:
Reinfeldt tar krafttag för att minska arbetslösheten…skapar nya jobb i Rosenbad.

I det bolsjevikstyrda Sovjet var alla garanterade ett arbete. Fanns det inget arbete som behövde utföras skapade man ett. Ungefär så verkar Fredrik Reinfeldt ha tänkt när han idag skapar två nya minsterposter.

Det är inte det politiska eller organisatoriska behovet som avgör Regeringen Reinfeldts storlek, utan regeringen sväller därför att Reinfeldt inte vågar ta striden med de borgerliga dvärgarna och sitt eget parti.

Istället för att välja att låta matematiken styra eller vara generös mot sina borgerliga småkusiner väljer Reinfeldt som vanligt den fega utvägen. Han tar in ett par nya moderater och undviker att ta ansvar. Det kan tyckas vara ett smart drag, men vittnar om ett mönster som Scaber Nestor pekar på i en kommentar till Westerholms inlägg.
Hemsida

Det kallas Associationsprojicering

2007 - Det är kris i försvarsdepartementet, Odenberg avgår.
Fredrik Reinfeldt är tyst.

2007 - Ulrika Schenström hånglar med reporter när hon har jour.
Fredrik Reinfeldt är tyst tills han tvingas uttala sig i en utfrågning.

2008 - FRA-lagstiftningen skapar ett folkligt uppror, skådespel i plenisalen och mobbing i partigrupperna.
Fredrik Reinfeldt är tyst.
Man ser honom stå med svenska supportrar inför Rysslandsmatchen, men var är han när matchen är över och Sverige förlorat?
Puts väck, slump?

2008 - Georgienkonflikten inträffar, Carl Bildt jämför Ryssland med Nazi-Tyskland och orsakar en diplomatisk kris.
Fredrik Reinfeldt är tyst.

2008 - Frankrikes President vill koncentrera makten genom att bara tillåta stora Euroländer att vara ordförandeländer.
Fredrik Reinfeldt är tyst.

2009 - Försäkringskassedebaklet.
Fredrik Reinfeldt är tyst.


Förklaring på ordet Associationsprojicering:
Association - används inom psykologin för att beskriva något i minnet eller fantasin som är kopplad till en sak, händelse eller person.

Projicering/Projektion - Term som används inom psykologin för att beskriva hur en person som inte vill inse eller kännas vid sina egna "svagheter" för att försvara självbilden kan tillskriva dessa egenskaper på andra personer istället.
(båda dessa hämtade från wikipedia)


Associationsprojicering/projektion - Att avsiktligt placera sig själv eller annan person vid positiva händelser eller situationer för att förmedla en bild av sig själv eller annan som nödvändigtvis inte är överensstämmande med verkligheten, kan även användas genom att hålla sig borta från negativa händelser som kan bryta mot den bild personen vill att allmänheten ska associera personen vid.
Inlägg

Fyra år till, tyvärr :-(

Korruption inom alliansen?

När alliansen säljer ut sådant som folket äger till underpriser verkar ingen reagera. Och varför säljer man allt så billigt? Vem tjänar på detta? Skulle man som Socialdemokrat säga något skulle små borgarna dra upp parkeringsböter, fackavgifter och toblerone. Men att se våra, FOLKETS investeringar försvinna ganska lätt för spottstyver allt enligt borgarnas principer och ideologier å verkar ingen reagera av de som röstade på alliansens partier......varför?

Från Alliansfritt Sverige:
En stor mängd privatiseringar i Stockholm har varit olagliga konstaterar Regeringsrätten, enligt Dagens Nyheter:
”En rad kommunala verksamheter som förskolor och hemtjänstföretag har de senaste åren sålts till chefer eller personalgrupper, långt under marknadspriset. Personalen har endast behövt betala för de begagnade inventarierna.

I en dom på fredagen konstaterar Regeringsrätten, liksom kammarrätten tidigare har gjort, att detta har varit olagligt. Det ärende som prövats är avknoppningen av Vantörs hemtjänst. Där fick två chefer betala 69.500 kronor för några gamla möbler och datorer, trots att de fick med sig både kundstocken på 300 pensionärer och nästan all personal. Redan efter nio månader redovisade företaget en vinst på fyra miljoner kronor efter skatt.”

Att det är olagligt för kommuner att göra riktade försäljningar till enskilda köpare är inget nytt. Redan i maj 2008 konstaterade Statskontoret i en utredning beställd av regeringen att det inte är lagligt med så kallade avknoppningar - kommuner måste sälja gemensam egendom till högsta pris. Detta har emellertid inte hindrat högern - i Täby, som styrs av moderaterna med Filippa Reinfeldt i spetsen, avknoppade man Tibble Gymasium för en spottstyver vilket genererade stora vinster för rektorn. Men inte för någon annan.

Avknoppningshysterin nådde sedan Länsrätten och sedan Kammarrätten och det konstaterades att Tibble Gymnasium hade sålts på olaglig väg, varpå oppositionen i Täby ville vidta åtgärder för att ställa allt till rätta. Men moderaterna, som har egen majoritet, blockerade detta. Man upprätthöll privatiseringen hellre än att lyda lagen.

I Stockholm finns det dussintals fall likt Tibble och Vantörn där gemensam egendom i allt väsentligt skänks bort till enskilda. Och trots att det konstaterats olagligt i Länsrätten, Kammarrätten och Regeringsrätten, samt av Justitieombudsmannen och Statskontoret så har den moderatledda högern inga planer på att sluta eller försöka ställa saker till rätta.

Det är, så att säga, en viktig princip.

Uppdatering: Enligt expertisen får domen ingen inverkan på redan genomförda privatiseringar.

Artikeln

-----------------------------------------
Tyvärr fyra år till med detta styre, fast nu med inslag av främlingsfientlighet.