Ladda ner Schysta appen


Hitta restaurangen med kollektivavtal
LADDA NER SCHYSTA APPEN
Siffersticka IF Metall Android

Fullblods borgare tar över centern

Nu när Annie Lööf är föreslagen att bli centerns nya partiledare måste jag påminna folket vad det är för en person. Så jag fick fram mitt inlägg som just handlar om annie lööf och vad hon egentligen står för. Media säger "nu måste hon dölja sina högertankar" så, ljug och framstå som bra, sedan slå sönder vår vardag i arbetslivet.
------------------------------------------------------------------------------
Tack, annie lööf för att du visar att kunskapen inom centerpartiet kring tillgång och efterfrågan är låg. Även kunskapen om att den borgerliga alliansens ingrepp på den svenska ekonomin har drabbat många. annie lööf säger själv att det är:
"naturligt att ta sms-lån för att köpa skor eller höja lånet på villan för att åka till Thailand."
Hur kunde det bli så annie lööf, ekonomisk-politisk talesperson för centerpartiet?

Du pratar om att "minska de reella klyftorna", men det som hänt är att den borgerliga alliansen (som ni tillhör) har minskat reservationslönen med 50%!!! på fyra år. från 2006 16 000kr till idag 8 000kr. Hur kan du beskylla Socialdemokraternas omhändertagande av individ med att svenskar inte sparat utan förlitat sig på välfärd?

Om nu du, Annie lööf, ekonomisk-politisk talesperson för centerpartiet VISSTE om att invånare i Sverige litade på att skatter är till för att bygga upp Sverige och hjälpa de som får behov på ett eller annat sätt. Hur kunde du då vara med att förstöra detta på fyra år, sedan gå ut i media och tycka synd om oss och kasta ett litet ben på 5 000kr i grundavdrag på kapitalinkomster. Pengar som dom centern vill nå, INTE HAR!!!

Tänk om du Annie Johansson, ekonomisk-politisk talesperson för centerpartiet först kunde återställa Sverige så de som är arbetslösa fick en bra ersättning så de inte behövde ta lån eller i panik flytta eller bli utförsäkrade, Sjuka inte behövde oroas av centerns "utförsäkringslag" som mer eller mindre lottobaserat ger bidrag eller utförsäkras enligt borgarnas ideologi. Tänk på ungdomarna som tack vare er borgare fått ett års förlängning på en osäker anställning och som ni vill rea ut med lägre lön, eller pensionärerna som försöker klara vardagen. Hur rimmar det med dina mål om att dessa människor som du varit med om att sabotera vardagen för, ska kunna spara????

Är inte helt bevandrad i ekonomi som annie lööf, men borde inte borgarna först ge människor en möjlighet att tjäna pengar så vi kan köpa mat och kläder, innan vi börjar prata om att spara?

Återigen så är borgarnas förslag att ge redan de som har än mer, när ska svenskarna genomskåda deras dränering av Sverige och sabotaget mot vår gemensamma välfärd.

P.s. Jobbskatteavdraget som du hyllar i din artikel måste vi använda för att skaffa försäkringar för att täcka upp hålen ni gjort i vår gemensamma välfärd.MEDIA: Ab, Ab2, ab3, Ab4, SvD, SvD2, DN, DN2, DN3, Exp, Exp2, Ekot, Ekot2, SVT, SVT2, SVT3, Nyhetskanalen, DN, NT, Corren, VT, Skånskan, SvD, HP, Norra Skåne, Tv4,Affärsliv, SN, LT, BL
Bloggat: Högberg, Ulf Bjereld, Löntagarbloggen, Martin Moberg, Lars Bäck, Magnus Andersson, Röda berget, Moberg, Mitt gamla inlägg

Ingen välfärd hos kdu

Vi undrar hur människor tänker som satsar mer på poliser. Men kanske måste vi satsa mer på poliser när människor i Sverige börjar bli "ordentligt hungriga" efter att ha blivit utförsäkrade från sjukförsäkringen eller arbetslöshetsförsäkringen.

kdu vill satsa på 40 000 poliser och fler friskolor som snålar in på barnen i skolan och skickar pengar till skatteparadis.

Gjorde om affischen tack vara Alliansfritt Sverige, kring vad kd bidragit med under sin regeringstid och inte gör något åt. Trots löften.

Men hur tänker kdu?
"
”Vi har ett politiskt ansvar att stödja och hjälpa familjer”
Och:
”Lämna familjen ifred. Ska det vara så svårt?”"

Hoppas att ni väljare ser allvaret i borgarnas politik. Rösta på Socialdemokraterna 2014 för förändring, solidaritet och välfärd värd namnet.

Media: Svd, Svd2
Blogg:

Höjd gräns för frikort, lägre restaurangmoms

Slutar inte att bli förvånad över den borgerliga alliansens politik som enligt fredrik reinfeldt vill skydda "välfärdens kärna". Trots att statsminister fredrik reinfeldt tidigare skrivit:

"Svenskarna är mentalt handikappade och indoktrinerade att tro att politiker kan skapa och garantera välfärd."

Så borde lite sunt förnuft råda även hos en statsminister, även fredrik reinfeldt.
fredrik reinfeldt förordar sänkt restaurangmoms, men moderaterna med anders borg föreslår också höjd gräns för frikortet med upp till 25% !!!

Kontenta: Sjuka och de som behöver medicin kommer nu att få betala med ett fördyrat frikort, för att välmående rika ska kunna förfeta sig på en restaurang, lite billigare.

Sedan denna utopi att sänkt restaurangmoms kommer att skapa arbetstillfällen, visar att ingen i den borgerliga alliansen verkar kunna samhälls- och företagsekonomi.

Men som fredrik reinfeldt också skriver om välfärd som Socialdemokraterna byggt upp:
Välfärdsstaten är
"fullt jämförbar med pest, smittkoppor och AIDS.

Så vad förväntade du dig Svensson av en arbetslinje?
nya moderaterna säger att de är för en arbetslinje. D.v.s. är du sjuk, pensionär, ung och arbetslös så ska ni piskas in i arbetslivet med låga ersättningar och dålig arbetsrätt som piska. Även om det inte finns jobb så ska ni vara hungriga Lex radetzki:


Vem gynnas av detta synsätt? Jo de som har jobb och rika ska få mer pengar, och nu på bekostnad av att frikort till behövande ska betala lyxen på Stureplan.

Kom ihåg detta vid valet 2014, vem som sänkte Sverige in i djupare klassklyftor och försämrad välfärd.


Annat: reinfeldts bok "sovande folket"

Stor strejk på "G"?

Den borgerliga alliansen har nog bäddat upp för en konflikt i nästa avtalsrörelse.

Utarmningen av vår gemensamma välfärd gör att (som borgarna vill) förbunden måste täcka upp förfallet genom att ta mer strid för sina medlemmars skull. Enligt devisen "om inte samhället skyddar oss måste vi göra det".

Lagändringar som enligt den borgerliga alliansen är "förenklingar" har sakta men säkert skiljt arbetarna från arbetslösa, friska från sjuka, gamla från unga. Det synsätt som präglat ett Sverige som innan 2006 tänkte solidaritet och samhällets skyddsnät, har nu vänts till borgarnas våta dröm om valfrihet och "Money is King".

Det är inte svårt att räkna ut att förbunden nu tar strid för att täcka de håll som borgarna gjort i välfärden för förbundens medlemmar.

För att ge en vink till dig som inte vill att facken ska ägna sig åt politik:
Enligt kollektivavtalet Teknik är det gräns på visstidsanställning på 1månader upp till 12månader. Nuvarande lag som alliansregeringen fixade (de värnar om ungdomar säger dom) så är visstidsanställning 0-24månader. Alltså daglönare.
För att behålla 1-12månader måste vi ge avkall på något då, ex lön?

Förstår du nu varför fack och politik hör ihop?

Nu till tidningssläppet:
"Industrin ska sätta märket.
Vi står bakom principen att den internationellt konkurrensutsatta sektorn ska vara lönenormerande för hela arbetsmarknaden. Det innebär att parterna inom industrin ska vara först med att teckna nya avtal. Vår erfarenhet är, att när arbetare och tjänstemän i Facken inom industrin gemensamt tar ansvar för normeringen vinner den kraft och legitimitet på svensk arbetsmarknad. Industrins parter måste samtidigt agera så att de vinner respekt och acceptans för sin roll hos parter utanför industrin."

"2010 stod våra medlemmar tillbaka. Nu ska även de ha del i den återhämtning av svensk ekonomin som skett sedan vi senast träffade avtal. Lönekraven 2011 kommer att bli högre"

Media: Nytt24, Svd, Dn, Ekot, DI
Bloggat: Tord

Ska vi köpa Nazzemöbler eller?

Vet inte om vi kanske ska förlåta och glömma. I Libyen verkar de som varit för Khadaffi (Gaddafi) byta sida nu i "slutminuterna". Det verkar vara mer regel än undantag att människor håller på en sida tills den förlorar.

Oftast hoppar ju råttorna av båten innan den sjunker.

Så kanske förlåta och glömma personers val i historien, eller?

Dock tycker jag att om nu Ingvar Kamprad hade lite "feelings" för arier, som några i riksdagen numera också verkar ha, är det ett problem idag?

"Elisabeth Åsbrink kan i sin nya bok Och i Wienerwald står träden kvar berätta detta och avslöja ytterligare fakta om Kamprads nazistkopplingar."

Ska man reagera eller inte?
Hur förlåtande är vi? Det är ju inte precis som om Ingvar Kamprand efter att ha fått reda på vad som hänt i koncentrationslägren fortfarande håller fast vid denna övertygelse, eller?

"inte var någon tillfällig tonårsförvirring under nazismens segerår utan fortsatte långt efter världskrigets slut och Hitlers nederlag, då världen fick full insyn i Förintelsens hela vidd och ondska."

Okej, kanske Ingvar Kamprad inte trodde på tidningarnas skriverier. Kanske han senare i livet, när han blivit klok och gammal insåg sina ungdomars synder, eller?

"I en artikel i sin tidning Vägen Framåt skriver Engdahl att "Judarna är ett främmande element i den västerländska folkkroppen..." och att "...en antikommunistisk rörelse kan aldrig nå sitt mål, om den inte samtidigt är antisemitisk".
Och 1944 skriver han i samma tidning "Vi kunna idag endast hylla Adolf Hitler som den av Gud sände till Europas räddning."


Ingvar Kamprad säger detta om Engdahl:
"Att Per Engdahl var en stor människa, det kommer jag att vidmakthålla så länge jag lever."

Så döm själva, säg bara till om någon gör en Facebookgrupp att vi ska börja bojkotta IKEA.

#zIKEAz

Media: SVT, OT, Ex, Di, Svt mobil, Nytt24, Ab, Svt play, SR, SvD, Ex2, SR2, OT, Av, GP, Ex3

Vi ska äta oss ur krisen //reinfeldt

Visst är det ironiskt att "arbetarpartiet" moderaterna har som förslag att äta oss ur en kris som till stor del är finansiell. Där banker och länder spekulerat bort sina tillgångar och lånat ohämmat.

Detta har gjort att SAAB nu står inför ruinens brant, länder har stora problem med skulder och alla ropar de till den "marknad" som försatt dom i detta läge.

moderaterna ropar efter sänkt restaurangmoms som ett svar på att skapa tillväxt.

Hur har dom tänkt då, eller rättare sagt hur har dom inte tänkt?

Skulle en restaurang ägare börja anställa 1-5 ungdomar för att han tjänar mer för samma mängd han sålt för förut? Varför skulle han göra det? bara för att det är skoj att leva på gränsen i ekonomin?

Sänkt restaurangmoms gynnar de stora bolagen som ex. Mc Donalds som redan gynnats av den borgerliga allians regeringen genom sänkt arbetsgivaravgift. Även denna sänkta arbetsgivaravgift skulle leda till fler jobb, men enligt uppdrag granskning har det inte genererat detta. Precis som vi sa så har Mc Donalds delat ut pengar till sina aktieägare istället.

Varför skulle Mc Donalds ÖVERanställa bara för att det blir billigare.

Genom ex. sänkta arbetsgivaravgiften så har nog den borgerliga alliansen betalat tillbaka det stöd man fick från Mc Donalds i sin valkampanj (spekulation).

Men som Håkan Juholt säger:
"Jag har egentligen inte hört någon, bortsett från moderatledaren, som tycker att det är en bra idé. Självklart ska vi använda vårt utrymme till att investera i det som gör Sverige långsiktigt starkt. Konkurrenskraften i omvärlden stärks inte av att det kanske blir något billigare att gå på restaurang, säger Juholt." //OT

Så till er som röstade på moderaterna vill jag säga att Viktväktarna kan ni nå via denna LÄNK

SD populism är Reinfeldts fel

Klart är att med facit i hand så fick vi ett abrupt uppvaknande vid valet 2010. Man kan säga att måndagen efter valet var ännu svartare, som bara en måndag kan bli.

Många var eftervalsanalyserna som försökte analysera, hur kunde sverigedemokraterna överhuvudtaget komma in i Riksdagen. Analyserna kom bl.a. fram till att vi inte tog debatten, arbetslöshet (invandrarnas fel enligt sd), pensionärer (sds lyckade mediakupp).

Jag som vit, manlig arbetare fick stå i skottgluggen eftersom vi var, vad analyserna pekade på de som röstade mest på sd.

Hur kunde arbetare rösta på sd (även borgarna för den delen).
Hur kunde helt plötsligt arbetslösa börja rösta på sd?
Varför lurades pensionärerna som byggt upp Sverige och dess värderingar, helt plötsligt att rösta på ett nazistparti?

Jag tror (Ah-ha upplevelse) att det mesta beror på att reinfeldt och hans gelikar började 2006 att profilera sig som ett arbetarparti, och kopierade mycket av Socialdemokraternas valaffischer och körde hårt. Så det var egentligen en klump i den vänstra delen av mitten som slogs om väljarna 2006 och 2010.

Detta gjorde att de som inte kände sig helt hemma i Socialdemokraterna men som röstade på dom för att de är arbetarnas parti där fackföreningen försöker ha inflytande och påverka. Blev nu helt off.

De ville av hävd inte rösta på borgarna (det kan man förstå), men vad var alternativet?
Jo sverigedemokraterna, de ville bevara allt som det var, eller helst flytta Sverige till 50-talet.
Fruar ska vara hemma och det svenska folkhemmet värnades det om (socialdemokraternas folkhem).

Så Gustav pensionär röstade mer för att markera, eller för att det skulle vara som förr röstade på sd.
Kalle som var arbetslös gick på sd linjen eftersom han var arbetslös och borgarna sedan 2007 hade sabbat välfärden så 2008 blev han som många tusentals arbetslös så Kalle och Stinas (som också jobbade på Volvo) ekonomi kraschade och familjen fick flytta från sin villa och söka försörjningsstöd. Han ville också ha tillbaka det trygga Sverige.

När allt kommer omkring så är det reinfeldts våtadröm att likna ett arbetarparti som la grunden för sverigedemokraternas framgång.

Så istället för att skylla allt fel på bögarna (sången) så kan ni börja skylla på reinfeldt och moderaterna.

Detta är min egna analys av vad som var grunden till sverigedemokraternas framgång och hoppas att Sverige vaknar upp ur denna mardröm som centern, moderaterna, folkpartiet och själlösa kristdemokraterna gjort med folket.

Media: Nytt24, Dm, Exp, Exp2, Exp3, Af, DN
Media: Ab, Ab2, Ab3, Ab4, DN, Världen idag, Exp, Ab, Ab2, Ab3, Exp, Exp2, DN, SvD, SvD2.

Centern skapar dimridåer

Läser idag i Oskarshamns Tidningen en insändare från centerpartister som mycket riktigt beskriver den industriella produktionen av kött och ägg till konsumenter som vill äta och bli mäta som avskyvärd, i vissa länder.

Tyvärr försöker centerpartister genom detta lägga en dimridå över vad eskil erlandsson m.fl. gjort för att försämra Sveriges miljö och djurhållning.

"Jordbruksministern har de senaste dagarna jobbat hårt på att det ska se ut som att regeringen har brytt sig om djurskyddet. Dock avslöjadeRapport i SVT hur drastiskt djurskyddskontrollerna har skurits ned de senaste åren när staten tog över ansvaret. "

Det är inte annat att beklaga att vi var, precis som allt annat bra på mycket. Förutom att sitta i knät på "marknaden" och "kapitalet" som den borgerliga alliansen verkar göra.

Kan också vinkla det till att borgarna genom att systematiskt göra utslagna, sjuka, arbetslösa och ungdomar osäkra och fattigare genom att kalla dem för fuskare och att de är lata, minska deras disponibla inkomst.

Därmed bäddar den borgerliga alliansen för industriell produktion av kött och ägg där konsumenter kräver billigare produkter för att överleva. Men det är kanske för extremt med den anklagelsen?

Sant är att något måste göras och där kanske att ge människor bra levnadsförhållande så de kan lyxa till det med svenskproducerat kött är ett steg i rätt riktning

Nu kom debattartikeln också: Oskarshamns-Tidningen

Filmen kring debatten: SVT-Vårt grisiga hav

Alla som vill bör få vandalisera

Tycker att det är ett märkligt utspel Nyamko Sabuni (FP) lyckas göra under Londonkravallerna. Ungdomar och kriminella som vandaliserar och plundrar affärer och bränner ner hus verkar inte Nyamko Sabuni se som ett problem.

Visst att ta Londons kravaller i Nyamko Sabuni uttal kring "ungdomsskrämmor" är kanske extremt, men ändå. Tänk om de hus i London haft många "ungdomsskrämmor" hade det blivit lika stor förödelse?

Det kan vi bara spekulera i, eller hur. Men i Sverige har Malmö haft försök med dessa "ungdomsskrämmor" som gjort att skadegörelse minskat drastiskt på skolor.

Nyamko Sabuni tycker det är diskriminerande att just "störa ut" en viss kategori människor från skolgårdarna när skolan är slut.

Är skolan allmän lekplats?

Nyamko Sabuni, det är INTE 55åringar som trashar skolor och fritidsgårdar. Precis som den borgerliga alliansen anser att ALLA sjuka fuskar och arbetslösa är arbetsskygga och får ersättning därefter så tycker jag att ropet på diskriminering av ungdomar som inte ska visstas på skolområdet efter skoltid är lite långsökt.

Men om Nyamko Sabuni nu vill hindra kommuner att skydda sina egendomar så hoppas jag att staten ger ersättning för all skadegörelse på kommunala anläggningar som skulle kunna ha skyddats med en "ungdomsskrämmare".

Media: Np, Tv4, SydSv, OT, Ex, Ex2, Ex3, Ab, Ab2, Ab3, SR
Bloggar: Hillevi

Regeringen tar 1 000 000 000kr från svältande barn!

Trodde att lågvattenmärket redan var nått av sittande borgerliga regeringen, med sjukförsäkringens sönderfall, arbetslösas förnedring, ungdomarnas uppgivenhet för att få bra arbetsvillkor och barnfattigdomen som breder ut sig.

Den borgerliga regeringen med fredrik reinfeldt i spetsen gör nu sitt yttersta för att hjälpa till i den akuta svältkatastrof som nu pågår vid Afrikas horn. fredrik reinfeldt ger 50 miljoner till de svältande, men tar 1 miljard från biståndet, som alltså mycket väl skulle kunnat gå till de svältande barnen vid Afrikas horn.

"Regeringen har hittills sagt att man skjuter till 30miljoner i extra stöd till de katastrofdrabbade områdena. Samtidigt tar de alltså 986 miljoner från biståndsbudgeten. 986 miljoner kronor som inte kommer rädda tusentals liv som hade kunnat räddas. Inte gå till mat åt svältande barn. Inte bli till läkarvård för kvinnor och barn som utsatts för massvåldtäkter. Inte bli till livsviktig infrastruktur i länder där inget i samhället fungerar"


Vart ska fredrik reinfeldt med 1 miljard till? Kanske så fler rika kan få mer avdrag på sina "skatteplågor"?

Ja du fredrik reinfeldt, sämre resursfördelning har jag nog inte sett.

Till dig väljare och framtida väljare hoppas jag ni ser att borgare aldrig tänker på någon annan än sig själva och
"marknaden" d.v.s. Kapitalet.

Så mycket för kristdemokraternas medmänsklighet och påverkan i regeringen.

Nyval.nu

Media: SvD, Alliansfritt, Ab, Ab2


Regeringen

Spel får bära hundhuvudet

Nu läser vi att dataspelen får ta smällen som ett resultat när
samhället gör analys av anders breviks självförverkligande. Bara för att anders brevik nämner vissa spel i sin pocketbok, gör storföretagen lite pr-jippon att plocka bort dessa, i ett försök att få lite publicitet.

Tror inte för ett ögonblick att WoW, eller World of Warcraft stimulerar till att spränga regeringsbyggnader i Oslo eller skjuta ner ungdomar på Utøya. De företag som nu tagit beslutet har nog ingen i ledningen som spelat Wow.

Tvärtom så visar forskning att just dataspel är lugnande eftersom man avreagerar sig och blir mindre våldsbenägen.

Vad blir nästa steg? Plocka bort musiken som anders brevik lyssnar på. Ser ni inte att han vinner om vi anpassar oss efter honom och hans psykiska hälsa.

Så tänk om tänk rätt.

Ska vi bekämpa extremister genom att plocka bort spel och filmer, eller ska vi se hur samhället fallerat och hur ska vi fixa det?
Media: SvD, Ab

Reinfeldt är en sol och vårare

Har tänkt lite kring den debatt kring fredrik reinfeldts avsaknad i kompetens när det gäller händelserna i Norge och Utøya. Det märks tydligt nu vad reinfeldt INTE är.

Klart är att reinfeldt rider på det som Socialdemokraterna byggde upp, innan 2006. En buffert för dåliga tider. Dessa använde INTE reinfeldt för att stärka svensk konkurrenskraft och arbetsmarknad i kristider utan fixade lägre skatter till sig och sina kompisar genom jobbskatteavdrag (JA, fredrik tjänar mer på detta än en undersköterska), RUT och annat. Ledarskap som Stoltenberg visar, har reinfeldt inte visat.

Detta har dock förtrollat svenskarna och han vann återigen 2010. Tyvärr tror folket att han är bra och alliansen har bra koll på slantarna och gör vad som är bäst för Sverige.

Nu börjar det fallera lite efter massarbetslöshet och utförsäkringar som reinfeldt inte vill göra något åt mer än att tvinga ut folk till lägre lön för att på så sätt knäcka facket, och göra fler till apatiska soffliggare vid valet 2014.

Så det är klart att han ska få slippa delta vid en minnescermoni för de som dödades i ett grannland. Uttala sig pliktskyldigt en vecka senare efter attentatet via en artikel. Åka på semester, kanske för att lära lite mer om övervakning av oppositionella i Turkiet. //Ironi

Han är ingen ledare, han har lurat svenskarna att sälja ut sina ägodelar till hungrande kapitalister och monterat ned vår gemensamma välfärd. Det är inget ledarskap det är rovdrift på folkets tillgångar. Vi skulle kunna benämna honom som en sol och vårare.Media: Ab1, OT, Ex1, Ex2, SvD1, SvD2, SvD3, DN1, DN2, DN3, DN4, SVT1, SVT2, SVT3, SVT4, SVT5, EXPR1, EXPR2, Exp3, SVD1, SVD2, SVD3, SvD4, SvD5,SvD6, Ab, Ab2, Ab3, Ab4, Aftenposten, Alliansfritt Sverige den progressiva nyhetsportalen.
Annat: Wiki