Ladda ner Schysta appen


Hitta restaurangen med kollektivavtal
LADDA NER SCHYSTA APPEN
Siffersticka IF Metall Android

Dags att förpassa MP från Riksdagen

När ett parti som Miljöpartiet gnäller för att Fredrik Reinfeldt inte ringt dom och med gråten i halsen snyftar fram "men dom lovade ju" så kan man undra hur desperata Miljöpartiet är att sälja sin själ för lite makt, som Kristdemokraterna gjorde 2006. Nu vill Miljöpartiet ha kvar krogmomsen som kostar enligt beräkning 5.4miljarder och där väldigt lite effekt kring ungdomsarbetslösheten ses, Men även att bilreperationer ska få sänkt moms. Undrar hur Miljöpartiet tänker när en ny bil drar mindre så borde en skrotningspremie vara nummer ett, men inte.

Miljöpartiet som tvingade fram en höjning av bensinpriset (lite sandlådenivå) för att gå med på en budgetuppgörelse med Socialdemokraterna 2005.
"som ett utpressningsförsök från miljöpartiet som socialdemokraterna borde satt sig emot."

Det är dags att se Miljöpartiet för vad det är ett enfrågeparti som offrar allt och hugger sina allierade för att åstadkomma kortsiktiga lösningar som inte är förankrade i de partier de kohandlar med eller hos befolkningen. Senaste opinionsmätningen halkar Miljöpartiet också ner lite.

Vi Socialdemokrater måste som Stefan Löfven säger gå egen väg mot valet 2014 och sedan göra upp med de som vill regera. Eftersom MP varit en kravmaskin utan förmåga att se helheten och som en parasit flyttar från en värd till en annan då dom sugit ut och fått sina krav genomförda ser jag ingen anledning att bjuda in dom till regeringssamarbete om de inte taggar ner lite och tänker lite längre än en bensintank.

Media: Ab - 2004, Di, Di2, Ekot

2 kommentarer:

 1. Irubriken skriver du att du vill förpassa mp ur rikdagen. Och i slutet av inlägget vill du bjuda in dem till regeringssamarbete, om de bara taggar ner lite.

  När jag läste rubriken tänkte jag: Det är väl ändå att ta i, att önska mp ur riksdagen. Mp är inte det parti, som jag i första hand önksar ut ur riksdagen. Tvärtom ser jag gärna att mp tar tillbaka rollen som tungan på vågen från det parti, som påstår att det dom som har den rollen. Men det är faktiskt för att mp försöker göra det som du kritiserar mp.

  Nej, låt oss i stället önska att mp blir kvar i riksdagen, men inte får möjlighet att utöva utpressning i praktiken mot regeringen.

  Mp ska inte inbjudas till regeringssamarbete, enligt min mening. Och samma sak gäller v. Vill de stödja s, men utan kohandel, kompromisser och krav på ministerposter, får de göra det. Men chansen att v ställer upp på de villkoren är betydligt större än att mp gör det.

  En blocköverskridande regering är att föredra framför regeringssamarbete med mp. Du har själv angivit skälen till det. En socialdemokratisk vågmästarregering, som driver igenom sin politik med hoppande majoriteter, är också ett alternativ.

  Men det bästa vore en socialdemokratisk enpartiregering med egen majoritet i riksdagen.

  SvaraRadera
 2. Rubriken finns för att ställa allt på sin spets. Och ja, jag tog i för att just ifrågasätta samarbete med ett parti som får för stor makt. Att de sedan är den berömda sten i skon och påminner oss om miljön är naturligtvis bra, men som du också säger det liknar mer maffia än demokrati och ansvar.

  SvaraRadera