Ladda ner Schysta appen


Hitta restaurangen med kollektivavtal
LADDA NER SCHYSTA APPEN
Siffersticka IF Metall Android

Får Carema att framstå som peanuts

Att rika vill bli rikare och solidaritet i världen har försvunnit med tidens tand och globalisering förbytts mot nationalism har väl inte undgått de flesta. Men att Carema och Attendo Care som tar ut vinster på att vårda äldre under deras sista tid på jorden är inget mot vad banker gör mot speciellt u-länder som slåss för sin överlevnad, kanske är en nyhet för de flesta. Men allt hänger ihop genom riskkapitalister.

Det numera ökända riskkapitalet och den ansiktslösa marknaden slår mynt och tjänar pengar på livsmedel förundrar väl ingen. Eller som det står i erbjudande från Avanza:

Relax Livsmedel
Att livsmedel blivit dyrare är inte längre någon nyhet. Några faktorer som bidragit till detta är att produktionen blivit dyrare och efterfrågan blivit större i takt med att snabbväxande ekonomier såsom Kina och Indien utvecklas med stormsteg.

Vad som däremot är en nyhet är att du nu kan tjäna pengar på denna prisutveckling. Närmare bestämt medför en investering i Relax Livsmedel att du på ett enkelt sätt kommer åt att spara brett i ett index där avkastningen främst beror på efterfrågan på kött och sojamjöl. Investeringen är dessutom kapitalskyddad!

Kanske dags att styra upp "marknaden" med lite regleringar worldwide.


Media: Ekot, Ekot2DN, AV, P1, GP, Svd, LTZ, AL, DI
Blogg: Louise, IUF, Hoppets stjärna
Annat: Avanza

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar