Ladda ner Schysta appen


Hitta restaurangen med kollektivavtal
LADDA NER SCHYSTA APPEN
Siffersticka IF Metall Android

Kan vi få en kompetent näringsminister?

Det är ganska sorgligt när Annie Lööf (näringsminister) försöker ge sken av att höjd arbetsgivaravgift och höjd restaurangmoms skulle missgynna ungdomar, och Annie Lööf och centerns krav på mer uppluckrad arbetsrätt kommer som ett spöke från högern.

Nej Annie Lööf vi beskattar inte ungdomar med miljarder som du säger utan Socialdemokraterna ser till att arbetsgivaravgiften där vi löntagare bl.a. avstått lön för att få vettiga försäkringar och pension, blir återställd. Alltså att de som anställer ungdomar betalar in till pensionssystem och avtalsförsäkringar som alla andra företag.

Ungdomar får INTE någon skattechock och företag som borde ha bärkraft betalar in arbetsgivaravgift. Det skapar ett jämlikt spel för företagen där pris på vara inte ska dumpas genom statlig subvention och där med risk för osund konkurrens.

Om Annie Lööf och alliansen menar allvar kan ni ta bort allmän löneavgift. En "skatt" på alla anställda. En avgift som ni höjt från 4,4% till 9,21% genom era år i regeringsställning, som finns på arbetsgivaravgiften. Sedan är det fackens tur att få ut detta i lön eller komptid.

Att Annie Lööf också skriker om uppluckrad arbetsrätt är inget nytt från det nya stureplanscentern. De har inte tagit till sig av TCOs rapport att LAS är det minsta bekymret för ungdomar. Kan meddela Annie Lööf som verkar ha dålig koll på LAS att det i första hand är KOMPETENS som det ska ta hänsyn till. Alltså kan en ung 20åring peta bort Anders 45år med 3 barn. Det är så Annie Lööf vill ha det, bort med äldre och in med unga. Inte p.g.a. kompetens utan godtycklig uppsägningar från arbetsgivaren som Teknikföretagen nu också vill ha.

Tänk om tänk rätt.

Svensson det är dags att ta ställning NU!!

Annie Lööfs inlägg
Ekot om företagens krav på ändrad LAS

Media: Ex2SvD234, 5, 6, 7, 89, EkotGp23UNT2eKurirenDN, 2, 3, 4

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar