Ladda ner Schysta appen


Hitta restaurangen med kollektivavtal
LADDA NER SCHYSTA APPEN
Siffersticka IF Metall Android

Ovissa anställningar, sämre ekonomi i Sverige

Sverige i topp när det gäller visstidsanställningar och tillfälliga jobb för unga det kan ge konsekvenser för hela den svenska ekonomin. Det ökar arbetslösheten eftersom visstidsanställda har högre uppsägningsrisk och leder till sämre produktivitetsutveckling. Alltså ALLA förlorar på det.

Per Skedinger som är forskare på området varnar i SVT för att det leder till sämre ekonomi för Sverige att ha osäkra och tillfälliga jobb.

Den borgerliga alliansen har naturligtvis gjort det sämre genom att de "förenklade" lagen om anställningsskydd (LAS) och förlängde visstidsanställningen från max 12mån till 24mån. Men det räckte inte utan Fredrik Reinfeldt & Co tog bort andra regler som nu gör det möjligt för arbetsgivare att "trixa" med anställningar så du kan ha flera år i osäkra anställningar.

Och nu käre Fredrik Reinfeldt har jag inte ens nämnt bemanningsföretag som gör det än mer osäkert på arbetsmarknaden.

Vem vågar konsumera, investera, bygga och renovera med osäkra anställningar, och med bemanningsföretag så är även de med s.k. fast anställning också osäkra då ett företag enligt AD domar kan göra sig av med fast personal och ta in bemanningsföretag.

Så ta forskaren Per Skedinger på allvar och rösta på Socialdemokraterna som startades av fackföreningar för att få en motvikt mot företagen och de borgerliga i Riksdagen där lagar stiftas.

Glöm inte att Moderaterna är ett arbetarparti, d.v.s. arbetar du INTE ska du ha stryk enligt deras ideologi. Det gäller pensionärer, unga, sjuka, arbetslösa. Och du som är etisk svensk mitt i livet som Reinfeldt sa, du har sålt dig för några hundralappar mer i månaden. Men tänk om du blir sjuk, arbetsskadad, arbetslös vem hjälper dig?

Tänk om innan det är försent!

Media: SVT, 2, 3
Annat: Rapporten

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar