Ladda ner Schysta appen


Hitta restaurangen med kollektivavtal
LADDA NER SCHYSTA APPEN
Siffersticka IF Metall Android

Moderaterna går in för dödsstöten

Förut har Annie Lööf, Jan Björklund och sverigedemokraterna proklamerat ändringar i lagen om anställningsskydd. Den som borgarna förändrade när de kom till makten så det blev sämre för ungdomarna.

Nu efter att medlemmar lämnat facken då borgarna tvångsbeskattade A-kassan och mer än 500 000st står utan ersättning från försäkringen vid arbetslöshet har Anders Borg sett sin chans att slå sönder en lag som faktiskt inte missgynnar ungdomar i den utsträckning som borgarna vill få oss att tro.

"Bland annat vill man öka otryggheten på arbetsmarknaden genom att göra det möjligt för unga att provanställas i 18 månader i stället för ett halvår som i dag.
Las ska inte gälla
Lagen om anställningsskydd ska inte gälla och anställningen ska kunna upphöra med ”kort varsel utan angivande av skäl”. Till skillnad från andra anställningsformer ska här inte finnas någon företrädesrätt till anställning efter 12 månader."

Högst var 40:e ungdom är arbetslös på grund av turordningsreglerna i Lagen om anställningsskydd. Det har TCO:s jurist Samuel Engblom beräknat med hjälp av siffror från Statistiska Centralbyrån.TCO
Alltså är LAS inget problem för ungdomar.

Borgarna har trasat sönder vår välfärd genom att utförsäkra människor från försäkringar som går miljarder i vinst och betalas tillbaka till företag. Nu vill det s.k. arbetarpartiet göra anställningar på arbetsmarknaden än mer otrygga genom att "förenkla" LAS.

Borg kan ”hota”

"På arbetsmarknaden finns ju redan en rad avtal om lärlingsanställningar, introduktionsanställningar och utbildningsanställningar. Ett sådant är, som sagt, det avtal som ligger till grund för den så kallade jobbpakten. 
Om jobbpaktsförhandlingarna inte går Anders Borgs väg så kan han ju alltid påminna om att det ligger ett lagförslag färdigt i byrålådan uppe på arbetsmarknadsdepartementet."
Det är dags att ta hoten från Anders Borg och resten av borgarna på allvar. Det är dags att agera.

Media: Ab, SvD, Arbetet, Svt, Ltz, Skånskan, Nsk, Gp, Gd, ArbetarBladet, Ekot, 2, eKuriren, HD
Blogg: Göran
Annat: Tco, Svenskt Näringsliv, LO
Inlänkat: Las är ett hinder, Lööf hyllar rättslösa arbetare

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar