Ladda ner Schysta appen


Hitta restaurangen med kollektivavtal
LADDA NER SCHYSTA APPEN
Siffersticka IF Metall Android

Hägglund, vem annars skulle göra det

Kristdemokraterna har nu extra riksting och det verkar behövas med ett parti på fallrepet och kris kring vem av två som ska leda. Men Göran Hägglund har i sitt tal nu upprepat "Vem annars skulle göra det?". Vet inte exakt vad Göran Hägglund menar, men ett mer totalt misslyckande att utgå från sin slogan "Ett mänskligare Sverige" och sedan föra en politik som gör tvärtom är ett total FAIL.

Göran Hägglund har med Kristdemokraterna och resterande allians lyckats göra Sverige till ett kallt och egoistiskt samhälle där individen ska tänka på sig själv och inte hjälpa andra. Göran Hägglund och kristdemokraterna har varit med att sätta arbetare mot arbetslösa, friska mot sjuka och ungdomar mot äldre. Alliansen där Göran Hägglund och Kristdemokraterna sålt sin själ till har ökat på barnfattigdomen och värre lär det bli med den flathet som sittande Regering uppvisar i att kunna bedriva aktiv arbetsmarknadspolitik för att stabilisera Sverige.

Men som sagt Göran Hägglund utropar sitt "Vem annars skulle göra det?" och det är vad vi inom oppositionen sagt hela tiden. Att sabba Sverige och dess invånare genom att montera välfärden och stilla sittandes se på förfallet "Vem annars skulle göra det?" om inte Göran Hägglund och Kristdemokraterna med resten av allians Regeringen.


 Media: Ex, Ex2, Ex3, Ex4, Ex5Svd, Svd2, Svd3, Svd4, Svd5, Svd6, Svd7, Svd8Ekot, Ekot2, Ekot3, Ekot4,  Ekot5,  Ekot6,  DN, DN2, DN3, DN4
Blogg: Martin, Peter
Annat: Politometern om Barnfattigdom

Fler inlägg på NetrootsPolitometernBloggar.se

Epic Fail av Moderaterna

Anders Borg citeras i Dagens Industri om Stefan Löfven "En person med insikt om industrin". Det är tur att någon partiledare har den insikten när den borgerliga alliansen med moderaterna och Fredrik Reinfeldt i spetsen verkar inte ha den insikten.

Stefan Löfven har åtskilliga gånger försökt få till samtal med ansvariga ministrar kring lågkonjunkturen som drabbat sverige och resten av världen, för att satsa så konjunktur fallet dämpas. Men Fredrik Reinfeldt m.fl. har inte brytt sig om en facklig ledare för industrin.

Istället vurmar Anders Borg och resten av alliansen om jobbskatteavdraget som alla med lite ekonomisk utbildning (lågstadienivå) vet inte kommer generera de fantasi siffror som alliansen tror på.


"Regeringens slutsats är att detta lett till mellan 70 000 och 120 000 nya årsarbeten. Den stödjer sig på forskning och utvärderingar som gjorts, bland annat av det Finanspolitiska rådet, som är en myndighet med uppdrag att följa upp regeringens finanspolitik.
Men nu har alltså IFAU, som lyder under arbetsmarknadsdepartementet, granskat de två första jobbskatteavdragen faktiska effekter på sysselsättningen i Sverige, och kommit fram till att det inte går att dra några slutsatser alls."

//Ekot

Som många andra i historien så vågar ingen nära de som bestämmer säga hur verkligheten är utan säger vad de som vill bestämma vill höra. Det är tur att IFAU kan sprida ljus och öppna ögonen på de blinda.

Anders Borg och Fredrik Reinfeldts sociala experiment är ett "Epic Fail" utan dess like.

Media: Ekot, Ekot2, Ekot3, Ekot4,  Svd, Svd1, Svd2, Svd3, Di, ETC, NsK, DagensArena
Blogg: Göran, Mattias
Annat: LO, Politometern om Jobbskatteavdrag

Fler inlägg på NetrootsPolitometernBloggar.se

Slaget om kollektivet kan börja

I ena ringhörnan står Fredrik Reinfeldt, uppbackad av Göran Hägglund som coach. Andra ringhörnan står Stefan Löfven uppbackad av Johan Sjöstedt. Domaren blåser. En fight om LO-kollektivet.

Fredrik Reinfeldt börjar smått med att jabba lite med RUT. Det märks knappt att han ens försöker träffa. Stefan Löfven slår till med en Industrisatning och skapar arbetstillfällen. istället för att rika kan köpa hemtjänst på skattebetalares bekostnad. Fredrik Rinfeldt slår till med Restaurangmoms och ger på så sätt mer pengar till stora fast food kedjor. Dock inga nyanställningar. Stefan Löfven duckar och slår till med utökat ROT  till bl.a. miljonprojekten, vilket blir ett lyft för byggbranschen.

Fredrik gör en snabb kombination av sänkt ersättning vid arbetslöshet, utförsäkring av sjuka och arbetslösa, mindre studieplatser, extraskatt (kallas avgift hos borgarna) på trafikförsäkringen, försämrad arbetstidslag, försämrad LAS som gör det svårare för arbetslösa ungdomar att få ordentliga jobb. Fredrik Reinfeldt trycker till med en centrerad rak höger nämligen lägre lön för ungdomar som gör samma jobb som äldre.

Stefan Löfven får det hårt men står kvar, då får Fredrik Reinfeldt upp en ordentlig högerkrok á la jobbskatteavdrag och det tar hårt. Arbetare börjar tappa solidariteten med andra i samhället. Stefan Löfven går ner för räkning. 1.2.3.4 Han reser sig.

Stefan Löfven tittar med svullet öga på Fredrik och skriker "Var det allt?".
Stefan Löfven sopar till Fredrik Reinfeldt med en redig vänsternäve höjd A-kassa så arbetslösa får det drägligare och inte frestas att jobba under kollektivavtal och därmed skydda de som har jobb mot lönedumpning. Även att de unga arbetslösa får samma ersättning som de äldre. Johan Sjöstedt skriker från ringhörnan "Fredrik Reinfeldt har tappat greppet, han står och gör ingenting i denna lågkonjunktur. Ta tillbaka mark!" Stefan Löfven matar på med stopp av utförsäkringar av sjuka som drabbar bl.a. arbetsskadade, bättre lagändringar som hjälper arbetare. Återställande av semesterlagen så arbetsskadade kan få semester och mer pengar, stopp för borgarnas förenkling av studielagen så arbetare kan studera lika fritt som idag. Minskad skatt på arbetsgivaravgiften så mer går tillbaka till de arbetare och sjuka som behöver pengar.

Till sist är en hukad Fredrik Reinfeldt nästan utslagen, då går Stefan Löfven fram och viskar. "Fredrik, det handlar om ett samhälle där alla tillsammans hjälps åt. Så arbetare och rika ger av sitt överflöd till de som inte har jobb och fattiga. Det handlar om Social Demokrati", som blir den slutliga knocken.

Slutord: Visst har Moderaterna lockat arbetare från solidaritet till egoism med pengar som jobbskatteavdraget. Det är dags att arbetare börjar förstå att om inte resterande samhälle mår bra och har det svårt, desto mindre rullar det på arbetsplatserna och med nedläggning och massarbetslöshet som resultat. Fredrik Reinfeldts sociala experiment som går ut på att skapa ett överflöd av arbetare med sjuka, gamla och ungdomar som svälts in i arbetslivet, är dömt att misslyckas om vi ser till hela samhället. Att några få blir rika och tjänar är en annan effekt.

För att citera Aftonbladet "Med Löfven blir det match igen"

Stå upp för allas lika värde!
Ovanstående tillägnas troende som röstar på Kristdemokraterna

Media: ExEx2Ex3Ex4Ex5Ex6SvdSvd2Svd3Svd4Svd5Svd6, Svd7HDDagenSkånskanLtFolketVbFEkotEkot2Ekot3Ekot4Ekot5Ekot6,
Blogg: Mattias, Gullvi, Stefan, Leif, Adam, Heléne, JämlikhetsAnde, Bo, Bror, Peter, Marta, Johan, Parkstugan, Högberg, Annika, Enn, Carola, Göran, Ann-Sofie 

FörändringsMedia: SvdSvd2Svd3Svd4Svd5EkotEkot2,  Ekot3Ekot4Ekot5Ekot6ExEx2

Drevmedia: Media: EkotEkot2Ekot3Ekot4Ekot5Ekot6Ekot7Ekot8Ekot9Ekot10Ekot11Ekot13Svd26ExEx2Ex3Ex4Ex5Ex6Ex7Ex8Ex9Ex10SvdSvd2Svd3Svd4Svd5Svd6Svd7Svd8Svd9Svd10Svd11Svd12Svd13Svd14Svd15Svd16Svd17Svd18Svd19Svd20Svd21Svd22Svd23Ex20GPGP2DNDN2MvtAbAb2Svd26Svd27Ekot14,

Kärnkraftsrenässans med Löfven?

Nu när det är officiellt att Stefan Löfven har blivit föreslagen som partiledare för Socialdemokraterna, verkar det positivt för oss i en kärnkraftskommun som ser att det nu kanske har lättat upp inom Socialdemokraterna kring kärnkrafts frågan. Visserligen måste Stefan Löfven rätta sig efter kongressbeslut, men ändå.

Undrar dock hur en framtida uppgörelse med Miljöpartiet kan komma se ut under åren och speciellt under valåret.

Det är också dags för Stefan Löfven att ta fatt i den tappade industripolitik som Fredrik Reinfeldt dissar totalt då han och andra ministrar vägrade konsekvent att prata med Stefan Löfven kring industripolitik och SAAB under krisen. Detta visar att Fredriks Reinfeldts vurmande om tjänstemän tar inte Sverige ur krisen utan Stefan Löfven och Socialdemokratiska Riksdagsledamöter måste värna om Industri och infrastruktursatsningar.

Påminn gärna Carl Bildt om fackliga rättigheter i länder där Lundin Oil är verksamma.


Media: ExEx2Ex3Ex4Ex5Ex6SvdSvd2Svd3Svd4HDDagenSkånskanLtFolketVbFEkotEkot2Ekot3, Ekot4, Ekot5, Ekot6
Blogg: Hittar ingen just nu 06:40

FörändringsMedia: SvdSvd2Svd3Svd4Svd5EkotEkot2,  Ekot3Ekot4Ekot5Ekot6ExEx2

Drevmedia: Media: EkotEkot2Ekot3Ekot4Ekot5Ekot6Ekot7Ekot8Ekot9Ekot10Ekot11Ekot13Svd26ExEx2Ex3Ex4Ex5Ex6Ex7Ex8Ex9Ex10SvdSvd2Svd3Svd4Svd5Svd6Svd7Svd8Svd9Svd10Svd11Svd12Svd13Svd14Svd15Svd16Svd17Svd18Svd19Svd20Svd21Svd22Svd23Ex20GPGP2DNDN2MvtAbAb2Svd26Svd27Ekot14, Ekot15, Svd28, Ekot16, Ekot17


(S)tefan Löfven nästa partiledare

Foto: Värmlands Folkblad
Eftersom många verkar mer eller mindre SMSa ihjäl sig med information till media så måste det redan vara klart. Vet inte hur de tänker i verkställandeutskottet inom Socialdemokraterna, men eftersom Carin Jämtin sagt att det ska presenteras en ny partiledare på fredag så kan det läcka lite innan, eller?

Västerbottens Folkblad och citat från Ekot säger att:
"Metalls ordförande Stefan Löfven ska vara den nya S-ledaren"
Liksom många andra verkar det vara svårt att skriva IF Metall, men det är lugnt.

På Expressens fråga om partiledarkandidaturen säger Stefan Löfven:
"-Jag kommer inte att kommentera någonting"
Det är närmare JA än NEJ

Stefan Löfven har förvaltat IF Metall bra genom åren och enligt mig demokratiserat det än mer, genom satsningar på ett deltagande ute i landet och på industrigolven. Sammanslagningen mellan Industrifacket och Metall 2006 var en prövning som har gjort oss starka tillsammans. Ett förenande av olika åsikter och ett bra förhållningssätt till en lyckad organisationsutveckling. Detta är vad Socialdemokraterna behöver.

Dock så blir det ett avbräck inom IF Metall om Stefan Löfven nu axlar uppdraget som Socialdemokraternas partiledare, men det finns kompetens och vilja inom organisationen så det blir ett litet gupp i den annars så släta vägen. Vem vet det kanske leder till en förnyelsekraft det med.

Media: Ex, Ex2, Ex3, Ex4, Ex5, Ex6, Ex7, Ex8, Ex9Svd, Svd2, Svd3, Svd4, Svd5, Svd6, Svd7, Svd8HD, Dagen, Skånskan, Lt, FolketVbF, Ekot, Ekot2, Ekot3Ekot4, Ekot5, Ekot6, Ekot7, Ekot8, Ekot9, Ekot10, Ekot11, Svd

FörändringsMedia: SvdSvd2Svd3Svd4Svd5EkotEkot2,  Ekot3Ekot4Ekot5Ekot6Ex, Ex2

Drevmedia: Media: EkotEkot2Ekot3Ekot4Ekot5Ekot6Ekot7Ekot8Ekot9Ekot10Ekot11Ekot13Svd26ExEx2Ex3Ex4Ex5Ex6Ex7Ex8Ex9Ex10SvdSvd2Svd3Svd4Svd5Svd6Svd7Svd8Svd9Svd10Svd11Svd12Svd13Svd14Svd15Svd16Svd17Svd18Svd19Svd20Svd21Svd22Svd23Ex20GPGP2DNDN2MvtAbAb2Svd26Svd27Ekot14, Ekot 15, DI

Hotet mot LÖFTET

Inhyrningsföretag och lagändringar á la Fredrik Reinfeldt gör att arbetare i företag får en osäkrare framtid. Företag säger upp arbetare och anställer dem sedan via inhyrningsföretag. Men det är inte det värsta. Nu i dagarna har det framkommit att inhyrningsföretaget Uniflex (troligen andra också) hittar på jobb långt bort för att sköra fattiga arbetslösa har familjer och ibland svårt att pendla p.g.a. ekonomi och familjeförhållande. Ett cyniskt uträknat system där Uniflex räknar med att de tackar nej till olönsamma och svårtillgängliga jobb, och då inte får någon ersättning från Uniflex för den dagen. Uniflex säger att det är enstaka personer som gjort detta inom företaget, MEN TRO INTE PÅ DERAS LÖGN. Klart att de som ringer runt fått direktiv från andra, och har man ett stort bolag som Uniflex så kanske man ska veta vad anställda gör, eller?

Fredrik Reinfeldt öppnar upp för att Fas3 ska kunna ta riktiga jobb. Allt för att Fredrik Reinfeldt och Anders Borg TROR att desto fler arbetslösa och straffskatt på A-kassan (upp till 300kr) gör att det skapas fler jobb. . . . . .HUR DÅ!!!!

Därför skapade vi A-kassorna för de som blev arbetslösa INTE skulle frestas att sänka sin lön för att ta andras jobb till lägre lön. Därför är en hög anslutningsgrad i fackföreningar viktigt för att som en stark och enad motpart till Svensk Näringsliv kunna förhandla fram bra avtal.


Arbetare och arbetslösa, unga och gamla det är dags att återta vårat gemensamma, en bra framtid tillsammans med Sverige som ett starkt land med starka individer som hjälps åt för att förverkliga drömmar.
Media: Sr, SrSvd, Svd2, Svd3, Svd4, Tv4, AV, LO-Tidningen, GD, eKuriren, Hd
Blogg: GöranUnionenLasse
Annat: Wiki, LO