Ladda ner Schysta appen


Hitta restaurangen med kollektivavtal
LADDA NER SCHYSTA APPEN
Siffersticka IF Metall Android

Lågavlönad och rättslös, Lööfs melodi

Visserligen är Annie Lööf ung och oerfaren. Kanske är det därför hon är naiv och tror att en rättslös och lågavlönad arbetare skapar fler arbeten. Inget kan vara mer felaktigt. Varför det finns arbetslösa är p.g.a. en lågkonjunktur som förstärkts tack vare Annie Lööf och hennes polare inom den borgerliga alliansen.

Förra Socialdemokratiska regeringen hade sparat upp 100 miljarder för att kunna hjälpa till med bra ersättningar vid arbetslöshet och sjuka fick vara sjuka med ersättning vilket gjorde att de hade ekonomi att köpa varor från de som hade arbeten.

Att sedan få hjulen och därmed få in arbetslösa och då också ungdomar in på arbetsmarknaden hade varit att göra stora statliga insatser som att investera i järnväg. Tänk att bygga en ostkustbana vilka insatser och företag det skulle gynnat och stärkts och därmed skapa arbeten. Stor investering i bredband, grön el och upprustning av miljonprogramen.

Men inte Annie Lööf som tjatar om att arbetare måste sänka sin lön och alla arbetare ska bli rättslösa.

Det skapar inte arbeten, det leder bara till minskad efterfråga och mer uppsägningar då arbetslösa i borgarnas Sverige inte har råd att konsumera.

Till Annie Lööf, väx upp och kom med något vettigt. Helst avgå!


”Utan en politik som skapar förutsättningar för företagen finns det till sist inga pengar kvar att sänka skatterna för”Media: Svd, Svd2, Svd3, Annie Lööf ljuger Svd4Ab, Ab2, Ab3, Di, Ekot,
Bloggat: Peter
Annat: Beredskapsarbete

Gammal media:Agenda 10min in, ExEx2ExSvdRapportDnGPNSKAbeKurirenBtLtDbDagenEkot

Blogg: JanÖrjanJanMobergClaes

Borgarna rätt nöjda

Det är brist på nytänkande och ovilja att hjälpa svenskt näringsliv som förstärker borgarnas utförsäkringar av de som inte har arbete. Som ofta blir hänvisade till socialen. Att regeringen Reinfeldt är passiv och inte verkar lyfta ett finger för att på ett för oss verkligt sätt stimulera jobbskapande åtgärder, är heller ingen nyhet.

Regeringen Reinfeldt är och har varit ett arbetarlinjens parti. d.v.s. om du har jobb ska du vara glad för borgarna tänker då inte hjälpa till att stimulera nya. Ja förutom att arbetskraftsinvandringen ökar för att städa i hemmen hos rika eller att rika får äta sig feta på restauranger.

"I vissa avseenden är det uppseendeväckande liten aktivitet"

Kanske dags att Regeringen Reinfeldt avgår så mer handlingskraftig regering får ta vid.

Media: Svd, Ab

Lööf singlar ner från höjden

Annie Lööf försökte i SVTs Agenda förklara att det hon såg som mest oroande var ungdomasarbetslösheten. Tyvärr så tror vår näringsminister Annie Lööf att genom sänkt lön för ungdomar skapar fler jobb.

Kan säga näringsministern att om vi nu skulle sänka allas löner inklusive Annie Lööfs 150 000kr till hälften skulle inte generera fler jobb på lång sikt utan ge än rikare företag och aktieägare.

Konsekvensen skulle bli att vi arbetare liksom de utförsäkrade, arbetslösa och pensionärer inte skulle kunna konsumera eftersom vi då har lägre lön, vilket är början till en ond spiral då färre köper företagens produkter och tjänster.

Sedan vilket företag skulle anställa extra personal när inte behovet finns?

Annie Lööf säger också att hon fått respons från många ungdomar som tycker det är bra med sänkta löner som Centern vill. Är dessa "många" ungdomar med i CUF?

Nä du Annie Lööf, du må vara näringsminister, men arbetsmarknad, konsumtion och kapitalism får du nog läsa på om.

Media: Agenda 10min in, Ex, Ex2ExSvdRapportDnGPNSKAbeKurirenBtLtDbDagenEkot
Blogg: Jan, ÖrjanOlaJanMobergClaes

Maria Larsson, vad hände 1991?

Vet att Sofia Arkelsten har en förmåga att försöka vrida om och tvista sanningar, men då snackar vi 100år historia och alla vet att historia är inte borgarnas starkaste ämne.

Men Maria Larsson verkar ha ett defekt kortidsminne vilket förklarar att hon inte ens vet om att just borgarna skapade en hög barnfattigdom när de tog över makten 1991-1994 Sänkte Sverige som en gråsten utan flytväst.

Barnfattigdomen steg och steg och inte gjorde dom något då som nu. Sitter på sina inkomster och tar från de fattiga och ger till dom rika. Ja Maria Larsson även vårdbiträdet med en extra månadslön som ni hyllar skulle nog bli förskräckt om hon blev av med jobbet eller sjuk och står där med ett ihålig välfärd som ni dränerat.

Det tog Socialdemokraterna 2år till att omfördela och börja bekämpa barnfattigdomen. Genom att ge till de som behöver mest. Detta Maria Larsson ändrade du på tillsammans med dina borgarkompisar 2007 och därför har vi nu ett samhälle som splittras. Arbetare mot arbetslösa, rika mot fattiga, sjuk mot frisk och ni små ler hur de utförsäkrade slås om korvörena som ni slänger åt dom. Gammal hederlig Kristdemokratisk politik, eller?

Gör Maria Larsson och de andra borgarna arbetslösa 2014 om du nu inte vill protestera och hjälpa de som far illa i samhället redan nu. Ta ett plakat och ställ dig vid Riksdagen. Protestera, eller är du nöjd?

Maria Larsson jag bryr mig inte om barnfattigdomen ökat eller sjunkit, jag tycker det mest förfärliga är att ni verkar inte vilja göra ett smack mer än att diskutera siffror, istället för de som lever och är utsatta i verklighetens Sverige ÄVEN om det bara är EN så ska samhället ta hand om just det barnet. Den verklighet som ni inte verkar vilja veta av finns och barnen lever i den medan du Maria Larsson hånar dom som knappt har näsan över vatten ytan.

Förstår inte hur man kan säga sig vara kristen men sabbar för barn och vuxna så mycket som ni gjort. Till er som är kristna finns det alternativ. Tro och solidaritet, Kristen Socialdemokratisk förening som verkar i Socialdemokraterna, och precis som Jesus gjorde vill vi ge till de fattiga av de rikas överflöd och hjälpa de svaga.

Media: Svd


Publicerat kring barnfattigdom:
Media: EkotEkot2Ekot3Ekot4SvdSvd2UntekurirenFolketSTExEx2
Annat: Majblomman 2011
Blogg: PeterAnnika,  HögbergMobergRogerRasmusOla

Musiktips: Chris Brown - Turn up the music (DJ Pauly D)

En låt för er som är sugna denna helg på lite movs, men inte kommer ut. Koppla in surroundsystemet och vrid upp volymen. Lyssna på denna låt av Chris Brown - Turn up the music. Naturligtvis remixad till en bra tung dance låt av DJ Pauly D.DJ Pauly D på Twitter
DJ Pauly D på Facebook

Min fawo kanal på internet RadioSeven

Pengar är inte allt, Centern

Centern med Annie Lööf i spetsen vill ta Sverige till nya nivåer. Då menar jag inte bra nivåer utan ett nytt försök där Annie Lööf tillsammans med borgarna vill slå undan benen på arbetarna. Det är inte för inte som centerns ungdomsförbund gick fram med "fucka facket" eftersom efter sverigedemokraterna är Centern det mest fackförenings fientliga parti i Sverige.

Annie Lööf och hennes kompisar tror i sin enfald att "om vi sänker arbetares löner så blir det fler jobb". Kan bara säga att det saknas några pommes i hennes Happy Meal.

Nä Anni Lööf, det blir inte fler jobb för att ni vill förstöra den fungerande "Svenska modellen" där arbetsgivare och arbetstagare gör upp om priset på arbetet. Eller Industriavtalet som sedan 1997 hållit nere inflation och och stärkt arbetares löner, men också givit företagare konkurrensfördel med resten av världen genom effektivisering och utbildad personal.

Vilken värld Annie Lööf och Centerpartiet befinner sig i vet jag inte men inte är det verkligheten. Vilken arbetsgivare som måste ha 10st arbetare för att få produktion att gå runt anställer 20, bara för att det är billigt?

Nej Annie Lööf och Centern, det är bättre som vi Socialdemokrater med Stefan Löfven säger. Högre A-kassa och bra sjukförsäkringar och arbetsmarknadspolitik som gör nytta och får ungdomar in i arbetet och de får lön. Därmed får vi upp konsumtionen och då, DÅ behövs det fler arbetare och arbetsgivare anställer för att öka produktionen. Ganska enkelt eller hur Annie Lööf?

Media: Ex, Svd, Rapport, Dn, GP, NSK, Ab, eKuriren, Bt, Lt, Db, Dagen, Ekot
Blogg: Ola, Jan, Moberg, Claes

Solsidan RUTtnar

Beklagligt att ha sett uppdrag granskning och deras rapport om barn som lämnas kvar i hemlandet, för att mamman och pappan åker till Sverige för att städa hos överklassen eller wannabees. 


Nu är det än mer uppenbart att även invandrare i Sverige lever under svåra förhållanden allt för att städa hos den rika överklassen.
"Jag utnyttjar ingen, tänker den som för en skitlön anställer en fattig kvinna från Colombia, jag erbjuder bara en möjlighet: Hon ska vara tacksam"

"Hela Rut-systemet bygger på att det finns kvinnor som på grund av krig eller fattigdom tvingas fly till Europa, där det finns en burgen klass som inte har lust att städa sina egna hem. "

Borde stå något i FN konvention om barnens rättigheter kring detta eftersom den borgerliga alliansen inte verkar se problem som alla varnade för innan. Och tyvärr så är många anställda av ett företag i hemlandet som lyder under andra avtal än Svenska kollektivavtal.

Vi visste att det skulle komma att bli så här, ÄNDÅ försvarar borgarna och nu till o med kan tänka sig att de ska lämna hus och hem för att gå ut med överklassens hundar.

Är det ingen normalt funtad person i den borgerliga alliansen som ser ett problem?? Eller har alla sniffat thinner och skadat vitala delar?

Hoppas att om det är någon inom de rödgröna som använder detta, avslutar sina RUT äventyr och gör avbön i media.

Skulle vilja skriva rätt starka saker, men pisk borde ni borgerliga överklassare och wannabees ha.

Tänk att arbetslösa, sjuka, pensionärer och ungdomar är med och bidrar till detta genom överklassens avdrag.

Skattelättnader för att splittra andras familjer. HEJA KD, Verkligheten gör sig påmind.

SVT drabbade dom samman. Och Reinfeldt FÖRSVARAR även efter uppdrag gransknings avslöjanden om barn som lämnas i hemlandet för att föräldrarna ska göra RUT jobbet.

Media: Ab

Ekonomi och arbetslöshet hänger ihop?

Lena Melin skriver om att Fredrik Reinfeldt nu får stryk på sin egna planhalva. Arbetslöshet och arbetarlinjen och då uteblivna effekter. Inte konstigt att om Fredrik Reinfeldt nu plockar bort massa pengar från sociala försäkringar och arbetslösa och ger till dom som har arbete så kan vem som helst räkna ut att det inte skapar arbeten.

Aftonbladets Lena Melin har en bild vid sin artikel att väljarna ger Socialdemokraterna och Stefan Löfven credd för bäst program mot arbetslöshet, men ger Fredrik Reinfeldt credd för bästa ekonomiska program.

Visst vill jag som har arbete ha mer pengar att spara tills sämre tider då det socialaskyddsnätet är borta, så är det Fredrik Reinfeldt. Men om jag vill ha ett bra liv utan oro och hjälp när det börjar regna i livet så är det Stefan Löfven och de samhällsägda paraplyerna som jag ska rösta på. Ett samhälle som tar hand om de som får tråkiga besked i livet kräver viss ekonomisk omfördelning.

Vi måste komma från "satsa på dig själv" mentaliteten och tänka på våra nära och kära och oss själva. En dag kan något drabba dig och vill du då ha hjälp eller vill du klara dig själv?

Media: Ab Ab2Ab3
Blogg: Högberg, VK, Parkstugan, Kulturbloggen, Moberg

Mer hos Politometern kring arbetslöshet

Reinfeldt lyssnar Inte på näringsliv eller fack

Helt otroligt, Fredrik Reinfeldt och resten av allianspartierna har nästan kramat ihjäl de fackliga kollektivavtalen och satt dom på en hög tron. Tyvärr har vi nog inte sett en mer arbetarfientlig inställd regering som försöker skapa jobb genom att dumpa löner och göra arbetares anställningar osäkra.

Men inte heller näringslivet som sett Fredrik Reinfeldt som en frälsare som återvänt och skulle göra Sverige till ett bra företagsland där företagen skulle utvecklas och en ny guldålder skulle danas genom satsningar, har sett att dom satsat på fel häst.

Nu kommer vi fram till sanningen att det Fredrik Reinfeldt och resten av regeringen gjorde var att ta från statskassan och ösa ut pengarna från landet genom riskkapitalbolag och skatteavdrag (bidrag) som gynnat de rika mest och som placerat sitt kapital någon annanstans.

Nu Vill Regeringen med Fredrik Reinfeldet i spetsen lagstadga om lärlingsanställningar, FAST fack och näringsliv inte ser behovet och ser att Regeringen bara försöker lasta över kostnader för att täcka en usel politik, till företagarna.

"Vi från Industriarbetsgivarna och IF Metall tror inte att omfattande lärlingssystem är lösningen på industrins kompetensbehov och hoppas därför att riksdagen tänker i andra banor."

Denna är bara bäst:
"Svensk arbetsmarknad har en ordning där fack och arbetsgivare kommer överens om formerna för vad som gäller vid anställningar. Modellen fungerar väl och garanterar verklighetsanpassning."


Kanske dags att byta ut en handlingsförlamad Regering med en statsminister som verkar hasspla ur sig både det ena och andra förslaget som saknar förankring i verkligheten.


Kanske lyssna till vad Anders Borg verkar lärt sig:
"Ska vi till exempel göra lärlingssystem till en bred väg in på arbetsmarknaden måste parterna vara med på det. Sådana lösningar kommer inte till stånd utan att fack och arbetsgivare kommer överens om det."


Media: GP, Svd, Ab
Blogg: Göran

Inhyrda, den moderna slaven

Att inhyrda från bemanningsföretag väcker känslor är nog en underdrift. Allt från att tillsvidareanställda känner ett hot kring sina egna jobb, till att inhyrda inte får ut rätt lön och arbetsskadas mer.

Nu så visar det sig (inte förvånad) att inhyrd personal anmäler in fler arbetsskador än motsvarande yrkeskår gör. Anmälningarna har fördubblats från 2010 till 2011. Några skäl som pekas ut är:
"Brist på utbildning, skyddskläder samt otydligt arbetsmiljöansvar pekas ut som orsaker. "

Att inhyrda är otrygga och får utstå psykisk press är inte det heller något som kommit fram. Förut kom det rapporter om bemanningsförtag som "lurade" sina anställda genom att tvinga dom att åka långt bort för att jobba, men de visste om att de inte skulle ta jobbet och då bli utan lön för den dagen.

Det är dags att avsluta detta moderna slaveri och hoppas innerligt att nästa S-kongress som mål vid maktövertagande 2014 få stopp på en oseriös hantering av anställda i bemanningsföretag. Stefan Löfven borde nu kraftfullt agera för att få stopp på ett utnyttjande av människor i en sådan beroendeställning som inhyrda är i. Vi inom IF Metall vill att ALLA ska ha hållbara arbeten för att kunna orka jobba fram till pension.

"Vi undersöker bland annat om vissa företag hyr in personal för att utföra uppgifter som man vet är riskfyllda, säger Mikael Sjöberg, generaldirektör på Arbetsmiljöverket."

Och Fredrik Reinfeldt värnar om ungdomar?
"Enligt Arbetsmiljöverkets kartläggning är drygt en tredjedel av de olycksdrabbade under 25 år."


Media: Svd, GP, BT, GD, HD, ekuriren, Ekot, Ekot2,  DI, Ekot3, Ex
Annat: IF Metall - Hållbara arbeten
Blogg: Hittade just nu inga andra bloggar om denna nyhet
Tips: Politometern om Inhyrning

Lek inte soldat, Reinfeldt

Så kan det gå när okunskap och misstro (synonymt med borgerliga Regeringen) påverkar beslut. Fredrik Reinfeldt hade nog en dröm. En dröm att leka general och styra över en armé. Att få leka med krigsleksaker och soldater.

Tyvärr Fredrik Reinfeldt så dömer nu Riksrevisionen ut dina krigslekar med Sveriges Försvarsmakt.

"Riksrevisionen skriver att den här detaljstyrningen från regeringens sida beror på att man inte haft förtroende för försvarsmakten.""Riksrevisor Jan Landahl konstaterar att många av besparingarna i själva verket ledde till ökade kostnader.
– Ibland har det faktiskt blivit ordentligt dyrare. Och vi tycker väl som revision naturligtvis, att det här är en bristfällig hushållning med resurserna. Man hade kunnat arbeta på ett helt annat sätt tillsammans med försvarsmakten för att åstadkomma mer hållbara besparingar"Bör vi medborgare bli oroade när Regeringen inte har förtroende för män med vapen, eller kanske oroas Fredrik Reinfeldt för en svensk vår där utförsäkrade och arbetslösa revolterar med försvaret i ryggen?


Snälla Fredrik Reinfeldt, släpp leksakerna och låt de som är vuxna och kan försvaret också besluta.


p.s. "Ekot har sökt Försvarsdepartementet för en kommentar, men inte fått någon."


Media: Ekot, DN, DN2Dagen, ekuriren, GP, HD, Svd

Regeringens arbetslöshetslinje

Regeringen är som bekant en handlingsförlamad Regeringen som konsekvent tror att det finns jobb bara de arbetslösa söker tillräckligt och att löner hålls nere. Regeringens misslyckande kring arbetsmarknadsåtgärder och jobbskapande insatser får effekt kring enskilda individers möjligheter.

"I februari fanns det 185.000 personer i Arbetsförmedlingens åtgärder. 95.000 personer deltog i jobb- och utvecklingsgarantin, vilket är en ökning jämfört med ett år sedan. Ökningen sker i FAS3, där det idag finns 30.000 personer."


FAS3 är ju ett kapitel för sig där människor utnyttjas och Reinfeldt vill att FAS3 ska kunna konkurrera om riktiga jobb, men då för 300kr/dag vilket skulle leda till lönedumpning och fler utslagna.


"Det sker en snabb ökning av ungdomar i Fas 3, som är tänkt för dem längst från arbetsmarknaden."


Vakna Svensson, Regeringen REinfeldt klarar inte av kriser eftersom en borgerlig politik bygger på ständig tillväxt där rika ska få mer och då köpa mer av de fattiga och generera jobb. Men rika tenderar att ha allt så då blir det inte den effekten. 


Bättre med en bra A-kassa, sjukförsäkring och insatser för unga så köpkraften kommer från den breda massan och på så sätt skapa förutsättningar för företag att sälja sina produkter och skapa jobb. Ganska uppenbart eller hur?


Media: Ekot, Av, Av2, Av3, Av4, GP, GP2E24EkotDIEkot2Ex
Blogg: Göran, Tord
Mer på Politometern om arbetslöshet

Ja du Reinfeldt, jag sa ju det!!!

Helt otroligt att en statsminister irriterar sig på Rädda barnens siffror. Inte för att han misstror dom utan att han inte ser konsekvensen av sin regeringsoduglighet.

Så här skrev jag 2011 kring Rädda barnens rapport som jag anser olyckligt att det är ett eftersläp:
"2009 började utförsäkringarna från A-kassan. Den otrygghet och den fasa som många fick och får genom lida vill jag inte önska ens reinfeldt (jag är inte så grym). Det var så horribelt uträknat av reinfeldt att när borgarna chockhöjde A-kassorna med straffavgifter med max 300 så gick arbetare ur facken vilket borgarna ville, men också A-kassorna. D.v.s. ingen a-kassa alls när de blev arbetslösa."

Detta är fakta Fredrik REinfeldt, du har försatt människor på obestånd genom din förda politik och arbetslinje. Vet inte men de som röstade för att sänka sin A-kassa genom att rösta på Fredrik Reinfeldt i Trollhättan ångrar sig nog i dag när verkligheten kryper på.

Så Fredrik Reinfeldt, acceptera att din förda politik har gjort människor fattiga, precis som din guru Marian Radetzki sa 1997 att det var det ända sättet att komma åt arbetslösheten, att sänka arbetares lön och arbetslösas försäkring så de skulle bli RIKTIGT HUNGRIGA.

Men när Regeringen med dig Fredrik Reinfeldt i spetsen inte hjälper företag eller gör infrastruktussatsningar eller bygger bostäder så FINNS INGA JOBB.

Hoppas att påskupproret 2012 lamslår Stockholm för att visa att det finns människor som lider p.g.a. dig Fredrik Reinfeldt och din förda politik.

Reinfeldt:
"bilden av en vidgad klyfta mellan fattiga och rika barnfamiljer ifrågasätts av Fredrik Reinfeldt"
"En bred standardförbättring har skett i Sverige, allra tydligast för de som arbetar, men också för andra grupper"
"Reinfeldt hävdar att Sveriges inkomstskillnader beror på att människor med störst tillgångar kunnat luta sig mot en god börsutveckling."


Skolsköterska i verkligheten:
"skolsköterska Ann Wahlberg i Hässelby utanför Stockholm. Hon berättar att hon möter allt fler barn vars föräldrar inte har råd att köpa kläder eller mediciner till sina barn.
– Häromdagen hade jag ett barn med koncentrationssvårigheter. Barnet tog inte medicinen varje dag. ”Nej, vi har inte haft råd nu därför att vi måste köpa mat.”"
SKÄMS FREDRIK REINFELDT och resten av borgarna. Ett mänskligare Sverige och valfrihet är ett slag i ansiktet.Media: EkotEkot2Ekot3, Ekot4SvdSvd2UntekurirenFolketST, Ex, Ex2
Annat: Majblomman 2011
Blogg: Peter, Annika,  Högberg, MobergRoger, Rasmus, Ola

Måste barnen drabbas, Reinfeldt?

Det är märkligt att ett så rikt land som Sverige inte kan sätta in åtgärder som hjälper en uppväxande generation att undgå fattigdom. Vad som är fattigdom försöker visserligen Fredrik Reinfeldt att trixa med, men ett fattig barn, oavsett definition hamnar lätt utanför i det samhälle som skapas av borgarna.

Nu kommer Rädda barnen med att barnfattigdomen ökar än mer. Visserligen är det väntad ökning då Fredrik Reinfeldt inte ens med en axelryckning hjälper basindustrin eller ger arbetslösa bra ersättningsnivåer och fortsätter utförsäkra föräldrar som är sjuka för att jobba och friska för att vara sjuka.

Detta drabbar då barnen i dessa familjer och ja det kommer att öka nästa år också eftersom Regeringen med Fredrik Reinfeldt, Jan Björklund, Annie Lööf och Göran Hägglund fortsätter att slå på de som redan ligger genom att minska deras ekonomiska möjligheter att hjälpa Sverige framåt genom att konsumera. Snart står vi allihopa utan arbete för många har inte råd att köpa det som produceras.

"fattigdomsrapport visar att 13 procent, 248 000 barn, är fattiga, jämfört med 11,5 procent året innan"

Reinfeldt svarar och ifrågasätter Rädda barnens rapport
"En bred standardförbättring har skett i Sverige, allra tydligast för de som arbetar, men också för andra grupper, säger han."
Naturligtvis är andra grupper de med inkomst som vida överstiger en normal arbetar lön och speciellt en utförsäkrad Fas3are.

Media: EkotEkot2, Ekot3Svd, Svd2, Svd3, Svd4Unt, ekuriren, Folket, ST,
Annat: Majblomman 2011
Blogg: Peter

Sänkta löner ger jobb, och utbildning

Nu kanske en och annan facklig och politiskt förtroendevald satte kaffet i vrångstrupen. Naturligtvis pratar jag om IF Metalls yrkesintroduktions avtal och ska INTE jämställas med vad Folkpartiet och Centern vill genom att generellt sänka lönerna hos ungdomar och låta dom konkurrera om jobben med redan anställda.

IF Metalls yrkesintroduktions avtal kom till skott då en handlingsförlamad borgerlig Regering ledd av Fredrik Reinfeldt inte hjälper ungdomar till varaktiga bra jobb. IF Metall som fackförbund försöker nu att tillsammans med Teknikföretagen ge ungdomar utbildning och praktik för att få dom i arbete. Ungefär som vad en Socialdemokratisk Regering hade gjort i kristider.

Att spara och slå ut svaga är Fredrik Reinfeldts melodi, förstärker en nedåtgående spiral då färre kan köpa p.g.a. sämre ekonomi.

Nu är Gnosjö i ljuset för att driva projektet Yrkesåret:
"Gnosjö är pilotkommun i ett nationellt projekt för att stärka industrins konkurrenskraft och för att förbättra möjligheterna för arbetslösa ungdomar att komma in på arbetsmarknaden."

Yrkesintroduktions avtalet innebär i korthet:

  • Avtalet om yrkesintroduktion riktar sig främst till personer under 25 år, som saknar relevant yrkeserfarenhet men har gått industriellt inriktad gymnasieutbildning. Men även unga utan sådan utbildning kan erbjudas introduktionsutbildning.

  • Det handlar om visstidsanställning (12 + 12 månader) baserad på lokal överenskommelse. Visstidsanställningen ska kombineras med handledning och individuell utvecklings- och utbildningsplan.

  • Lönen ska uppgå till som lägst 75 procent av minimilönen enligt Teknikavtalet IF Metall.

  • Avtalet om yrkesintroduktion gäller tills vidare med en uppsägningstid om tre månader.


Att media säger att det är en flopp är att ta i. Visst inte volymmässigt, men utan support med pengar från staten som slänger dom i sjön i restaurangmoms och RUT så är det svårt med nationellt ansvarstagande medan Fredrik Reinfeldt pillar navel.

Media: DA, DA2, Alvesta, Arbetet, 2, 3, 4, 5, 6, 7, Ekot, Svd
Blogg: Göran, Camilla
Annat: IFM skillnad på anställning, Avtalet

Brända jordens taktik

EPA/EttoreFerrari/AllOverPress/arkiv
Fredrik Reinfeldt med resterande alliansare har slaktat mycket av den svenska modellen och slagit människors liv i spillror genom utförsäkringar och totalt obefintlig arbetsmarknads politik. Kan kanske liknas vid Anja Perssons beslut att inte tävla mer. För både Anja Persson och Fredrik Reinfeldt har det gått fort utför. Anja Persson stilade med ett magåk vid vinst medan Fredrik Reinfelt landar med magplask.

Om Stefan Löfven skulle kunna hjälpa till överallt där borgarna härjat är svårt att se, men en god chans att med fackförbund och samarbetspartier kunna hjälpa där det behövs mest som barnfattigdom, utförsäkringar, ersättningar i A-kassan och ungdomsarbetslöshet är några fokus områden som Fredrik Reinfeldt verkar ha givit upp.

Socialdemokraterna med Stefan Löfven i spetsen har nu åter fått medborgarnas förtroende enligt ny undersökning. Nu gäller det att nå fram med vår politik och visa på skillnader mellan ett arbetarparti och ett arbetarnas parti.

Media: ekuriren, NSD, Ps, Unt, E24, HD, Sogn, GP, GP2Rapport, DN, SR, LT, Nskåne, Svd, BT, Yle, Ekot, Folket, Ex, Ex2, Unt2
Blogg: Härnösand AK

För ett omänskligare Sverige

Göran Hägglund vill att Kristdemokraterna ska få mer rampljustid. Visst vill jag hjälpa dom att få det.

Kristdemokraterna var med och röstade för att sjuka ska tvingas till arbetet, och applåderade detta beslut i Riksdagen (väldigt ovanligt med applåder vid beslut). Att folk inte orkade med kampen mot Försäkringskassan som agerade enligt de nya reglerna, tog självmord och psykvården är nu mera överfull är också det Kristdemokraternas fel genom att de gjort livet osäkert genom att tvinga cancer/svårt sjuka människor som mår dåligt till jobb.

Kristdemokraterna var med och röstade för att våra barn ska få mer Kadmium i maten efter att alliansen tog bort den extra skatt som skulle göra det mindre lönsamt att strö ut Kadmium. Det är Kristdemokraternas "barnperspektiv".

Kristdemokraterna har gjort livet surt för ungdomar genom att vara med och försämra deras arbetsrätt på arbetsmarknaden genom att "förenkla" lagen att gälla 0-24månader och ovissa anställningar. Därmed tog bort 1-12mån sedan tillsvidareanställd. Nu kan arbetsgivaren trixa p.g.a. att Kristdemokraterna röstade igenom en "förenkling".

Det finns en hel massa. Hoppas du är lite nöjd av lite bloggljus Göran Hägglund


Media: DiExEx2Ex3Ex4Ex5SvdSvd2Svd3Svd4Svd5Svd6Svd7Svd8EkotEkot2Ekot3Ekot4,  Ekot5,  Ekot6,  DNDN2DN3DN4
Blogg: MartinPeter
Annat: Politometern om Barnfattigdom