Ladda ner Schysta appen


Hitta restaurangen med kollektivavtal
LADDA NER SCHYSTA APPEN
Siffersticka IF Metall Android

Baby box, alternativ i ett allt fattigare Sverige?

En "baby box" är fixerad i en vägg nära ett
sjukhus i Berlin. Texten på dörren lyder
"Bara öppna i nödsituationer."

Graffiti på väggen "Jag älskar dig" på polska.

Sveriges Regering har lagt dövörat till och lyssnar inte på klagoropen från medborgarna. Arbetslösheten ökar och arbetslösa, sjuka, pensionärer och ungdomar blir allt fattigare. När nu det ekonomiska utrymmet för många krymper så finns risk att just barnen blir drabbade.

I Europa finns redan sedan så kallad Baby box idén där nyblivna mödrar kan lämna sitt barn i en uppvärmd box vid ett sjukhus. Kan inte föreställa mig hur det känns för en mor att inse svårigheten att ta hand om ett barn och steget att lämna ett nyfött barn i en Baby box.

Men det är den krassa verkligheten och babyboxar ökar i antal i ett krisdrabbat Europa.

Fredrik Reinfeldt och resten av borgarna givit upp om arbetslöshet och lämnar sjuka vind för våg. Där staten skjuter över försörjning till kommunerna i.o.m. socialbidrag och kommunerna får en ökad kostnad eller tar in advokater för att bestrida och då hamnar individen mellan stolarna.

Inkomstskillnaderna ökar och fattiga blir fattigare och rika blir rikare. Det sociala skyddsnätet har cyniskt skurits ned av borgarna i ett försök att pressa ner löner och därmed går Regeringen aktivt in i lönebildningen, men det innebär att drabbade får mindre ekonomi att klara vardagen.

När kommer den första Baby boxen att komma till Sverige, Reinfeldt?

Media: Ekot, SvD, HD, Ab, EphocSvD2NSkåneHDLTGDDNEx, PPH
Blogg: Pensionärsbloggen, Christian, Moberg

Mobergs länkar:
Rekommenderad medialäsning: Dagens Arena 1 om att här är din arbetslöshet, Fredrik Reinfeldt..., 2 om att sänk kvinnolönerna så att de får in en fot!, Arbetet om att en arbetare är ingen vara..., JNytt om att Tomas Eneroth (S) besökt Jönköping för att diskutera socialförsäkringar..., Kommunalarbetaren om att ojämställda jobb tar på psyket..., Aftonbladets ledarblogg om historielöst på Svenskan..., Riksdagen 1 om egenvärde av jobbskatteavdrag..., 2 om statsbudgeten som verktyg för att minska ekonomiska klyftor mellan kvinnor och män..., Borås Tidning om att inte blunda för utsatta barn..., Östran 1 om vad blir nästa RUT-jippo...?, 2 om att alltför väl känner vi den sången..., SVT Forumom att ökade klyftor ger sämre tillväxt och minskade investeringar..., DHR:s Nyhetsarkiv om att det börjar blåsa snålt..., SR Ekot 1 om att den föreslagna jobbpakten riskerar att spricka innan den ens har satts igång..., 2 om att unga arbetslösa i Sverige ska söka jobb - i södra Europa..., 3 om att allt fler i FAS 3 står utan ersättning..., mer om den som det ser ut spruckna jobbpakten - SvDDN,ExprSVTDIAftonbladet 12

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar