Ladda ner Schysta appen


Hitta restaurangen med kollektivavtal
LADDA NER SCHYSTA APPEN
Siffersticka IF Metall Android

Djupare kris p.g.a. Moderaterna

Genom en medveten strategi att pressa ner arbetares löner genom att försämra försäkringar som de betalar och avstått lön för, så har det i kombination med en global kris slagit värre och hårdare.

Trots varningar från tunga instanser så drev borgarna igenom osolidariska reformer i sjukförsäkringen och arbetslöshetsförsäkringen. Målet var att tvinga människor sänka sina löneanspråk. De lyckades ganska snabbt då reservationslönen sänktes från 16 000kr (2006) till 8 000kr (2010). Reservationslönen är då den lön som arbetslösa vill/kan jobba för, och hade behov av p.g.a. lån och försörjningsförpliktelser.

Väldigt få berättelser har nått media, eller media som till 80% är borgerligt styrd kanske inte vill lyfta fram detta utan lyfter mer fram RUT, Krogmoms, jobbskatteavdrag och avdragsgilla gåvor som mirakel.

44.6% (2012-10) av försärjningsstödsmottagare s.k. socialbidrag består av arbetslösa och Regeringen genom sina förändringar i vår försäkring gör nu att vissa får än högre avgift, tyvärr går inte avgiften till försäkringen utan till staten. Den osolidariska avgiften har som funktion att göra det dyrare för arbetare när många i deras segment är arbetslösa. Fredrik Reinfeldt och Anders Borg hade en utopi att då skulle arbetarna sänka sina löner och fler skulle få arbete.

Men vilken arbetsgivare (utom FAS3 anordnare) skulle överanställa?

Behöver Mc Donalds 10 arbetare så anställer dom inte 20 för att det är billigt.

När ska folket höja rösten och börja protestera kring Regeringens borgarpolitik som sänker Sverige allt djupare i ett träsk som kommer bli plågsamt att lyfta sig ur.

"Får vi avslag kommer vi inte kunna betala hyra och el. Det kommer leda till vräkning och hyresskulder. Vart ska vi bo sen då. Hur ska vi få ett nytt boende. Vad kommer hända med våra barn om vi hamnar på gatan." Inlägg från Familjeliv

Engagera dig NU!!

Media: ON, Svt, SN, GD, DN, NA, Skånskan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar