Ladda ner Schysta appen


Hitta restaurangen med kollektivavtal
LADDA NER SCHYSTA APPEN
Siffersticka IF Metall Android

Hillevi vill förenkla din uppsägning

Det är lite konstigt att en "förenklad" hantering vid uppsägning av personal är det som den borgerliga Regeringen tycker är viktigare än att få bort FAS3, arbetslösa och sjuka som får gå på socialbidrag.

Visserligen var detta ett vallöfte och tyvärr läser inte alla väljare vad partier och allianser vill mer noggrant vid val utan röstar på vad som ger mest på kortast tid och glömmer alla andra. Borgarna med Fredrik Reinfeldt i spetsen vill göra det lättare för företag att säga upp personal:
"I utredningen föreslås att det ska bli billigare för företag att säga upp sin personal. Vid tvister om en anställning ska företaget kunna säga upp en anställd trots att domstol inte avgjort frågan. Det ska heller inte gå att ogiltigförklara en uppsägning om arbetsgivaren inte undersökt möjligheterna till omplacering. Företagare med upp till 50 anställda ska kunna köpa sig fria till ett lägre pris trots att en domstol ansett att uppsägningen är ogiltig."
Är detta tanken med borgarnas sociala experiment?
Slå undan benen så arbetare blir fattiga och rättslösa. Alltså tillbaka till slutet av 1800-talet då det var fritt att anställa och sparka folk och brukspatronen hade samhället i sin hand. Är detta Fredrik Reinfeldts våta dröm?

Arbetare se er lurade om ni röstat på borgarna.
Ni har fått lite pengar som tack för att ni röstade på dom, men ni är rättslösa och vid arbetslöshet är ni fattiga och inget värda enligt borgarnas doktrin.

Media: KB, Arbetet, SvD, 2Journalisten, Unionen, DB, Kollegan, TCO, 2Flamman, Ltz, Affärsliv, eKuriren, Skånskan, LT, GD, IF Metall
Blogg: Tobias, Törnqvist, Proletären
Företag: Industriarbetsgivarna, Företagarna, Industri & kemi
Annat: Wiki

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar