Ladda ner Schysta appen


Hitta restaurangen med kollektivavtal
LADDA NER SCHYSTA APPEN
Siffersticka IF Metall Android

Alliansare som förtroendevalda, går det?

Vi måste nog klara ut en del. Varför skapade bl.a. fackföreningarna socialdemokraterna? För att man insåg att strejker kan leda till bättre villkor, men inte ett förändrat samhälle. Fackföreningar kan inte stifta lagar. Så frågor som då uppstår är, vet inte dagens medlemmar detta och hur kan vi förklara detta?

Kan vi inte grunderna i vårat medlemskap som: jämlikhet, Solidaritet, frihet. Så är vi rätt körda. Vad har hänt eftersom en arbetare idag inte har samma värderingar. Hur kommer en arbetare välja vid valdagen om ett alternativ innebär skattehöjning, och det andra alternativet ger mer i plånboken för stunden. Medlemmarna och svenska folket måste inse att en röst på alliansen ger kanske "snabba" pengar, men för dessa pengar måste man köpa försäkringar privat för att bygga upp det sociala och samhällets skyddsnät. Se gärna "skattefria Andersson" NSD recension

Eller som Ingemar El Göransson sa till oss i em. Solidarisk har helt plötsligt blivit en särstavelse. Solid och arisk. för det är ju så att Alliansens politik går mer ut på att den som har pengar och inte är sjuk eller på något annat sätt ligger samhället till last ska få det bättre. Sedan kan man undra om de sjuka, arbetslösa eller pensionärer orsakat sin oangelägenhet eller om det är tidsandan som gör det.

Kontenta:
Hur kan man då med sina sinnes fulla bruk vara förtroendevald i facket och rösta på ex. Folkpartiet? SKÄRP ER!!

Hjälp oss bygga upp välfärdsstaten igen. Rösta på Socialdemokraterna 2010.
p.s. gå med i facket också och börja engagera dig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar