Ladda ner Schysta appen


Hitta restaurangen med kollektivavtal
LADDA NER SCHYSTA APPEN
Siffersticka IF Metall Android

En miljon för ett jobb, är det ansvar?


Många var de företag och fackförbund som ropade efter stimulanspaket värda namnet när krisen slog till 2008. Vad dom fick var arrogans från Alliansregeringen. Företagen var dåliga, och hade produkter som ingen ville köpa, sas det från regeringen. Sedan kom stödpaket i form av "SMS-lån" med ockerränta som industrin inte var av naturliga skäl intresserade av.

Jobbskatteavdraget var något som lyftes fram av regeringen att det minsann skulle fixa jobb och det har nu kostat oss skattebetalare drygt 70 miljarder. 70 miljarder som andra områden i samhället behöver bättre. Regeringen säger att effekten av detta avdrag skulle generera 75 000 jobb så är det dyra jobb. En miljon styck.

Skillnaden mellan vänster och höger regeringar är att investera och tro på människors förmåga att utvecklas. Socialdemokraterna satsar på företag, ROT och stora infrastruktur & byggprojekt vid kriser, med bibehållen trygghet.

Medan Högern satsar på de redan rika och de som har jobb för att tro att deras konsumtion genererar fler jobb. Men med fler fattiga och utförsäkrade och arbetslösa i en försämrad välfärd så förvärras krisen eftersom de som har jobb och är rika samlar på sig pengar för att det råder osäkerhet. Och de med liten eller ingen ersättning är ju inga storköpare av varor och tjänster precis.

Så gör Sverige starkare för att möta kriser och bevara välfärd, rösta på Socialdemokraterna 2010 19 september

p.s. Fredrik Reinfeldt hävdade 1993 i sin bok ”Det sovande folket” att välfärdsstaten var ”fullt jämförbar med pest, smittkoppor och AIDS.”

Inspirerade artikel

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar