Ladda ner Schysta appen


Hitta restaurangen med kollektivavtal
LADDA NER SCHYSTA APPEN
Siffersticka IF Metall Android

Vicka brains!


Äntligen har Alliansen visat var de står. Det satt långt inne, och hela tiden har Reinfeldt bedyrat sin kärlek till de som bevakar arbetarnas rätt på arbetsmarknaden.

Nu vill Alliansen fiska väljare genom att aggressivt göra reklam mot facket. och likt ett barns naivitet få arbetarna att tro på arbetsgivarna som några hyggliga "låt gå" föräldrar som gör allt för att tillgodose arbetarna.
"Du vet hur mycket du vill jobba, vilken lön du bör ha, och hur mycket semester du vill ta ut."


Vicka brains, Semester är lag d.v.s. arbetsgivaren är skyldig att ge arbetare fyra veckor sammanhängande. Detta kan redan arbetstagare välja bort om de vill.

Arbetstid bestäms av LAG igen, men där det finns kollektivavtal blir det bättre för arbetstagaren och vid avtal på företaget är arbetsgivaren skyldig att betala övertid ob m.m. men vill man inte ha pengar vid övertid, kanske bara en öl som tack, är kanske Alliansens idé?

Lön är ingen lag d.v.s. arbetsgivaren kan ge dig 1kr/timme om du arbetar på företag utan kollektivavtal, men det är ju vad Alliansen vill. Låga löner till den stora massan så de måste ta fler jobb och inga rättigheter eller skydd om de skadas (sjukförsäkring) eller blir arbetslösa (A-kassa). Se gärna Radetzki när Janne Josefsson pratar om hans polska städare som han betalar svart, och att han vill sänka lågstatusjobbens lön till hälften. Han har redan lyckats med Alliansen som hjälp där reservationslönen på 3.5år halverats d.v.s. den lön svenskar är beredda att arbeta för, från 16 000kr till 8 000kr.

Vi måste snart tillåta tiggeri, kanske ett vallöfte från Alliansen?

Gör som många andra kommer att göra. Rösta för förändring, och ett mer solidariskt samhälle. Gör Sverige mindre kallt. Rösta på Socialdemokraterna 19 september.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar