Ladda ner Schysta appen


Hitta restaurangen med kollektivavtal
LADDA NER SCHYSTA APPEN
Siffersticka IF Metall Android

Sverige ett mini Stockholm


Att den borgerliga alliansen kört slut på de miljarder i överskott till skattesänkningar för de rika (vi som har låg lön har fått några hundra lappar) som Socialdemokraterna byggt upp för sämre tider, vet vi. Men äpplet faller inte långt från trädet. Läs vad Alliansfritt skrivit:

"GRANSKNING. Hans Jensvik vid Svensk Kommunrating uttalar sig om att Stockholms kommun inte hanterar sina tillgångar på ett hållbart sätt - skatterna sänks rejält utan att stadens utgifter minskas lika mycket. Effekten blir att man måste ta av stadens tillgångar för att finansiera de löpande kostnaderna vilket gör att Svensk Kommunrating sätter betyget C. Jensvik:

”Stockholm hankar sig fram på reavinster från framför allt ombildningar av hyresrätter till bostadsrätter. Men att fylla på likviditeten genom årliga försäljningar av tillgångar är inte långsiktigt hållbart. Politikerna i Stockholm sköter inte den vardagliga ekonomin på ett godtagbart sätt”

Från stadshuset var man inte riktigt nöjd med detta besked och skriver i ett pressmeddelande [pdf] att
”Vi betackar oss för sådana analyser som har som enda syfte att vilseleda medarbetare, invånare, villaägare samt företagare och investerare i staden.

Staden överväger att undersöka vilka rättsliga åtgärder som kan vidtas till följd av den skada staden kan komma att lida till följd av Kommunexpertens felaktiga och mycket tendentiösa s.k. analys.”
I Dagens Industri tycker man att betyget C är för lågt och hänvisar istället till att Stockholms kommun kreditratingen AAA. Att kommuner i regel har väldigt hög kreditrating beror på att de inte kan gå i konkurs då skulderna garanteras av staten.

Men det förändrar inte att man för bövelen inte kan låna till löpande kostnader."


Vad kan detta lära oss?
Att den borgerliga alliansen snart tar SMS-lån för att täcka skulder som annars skatter skulle ha gjort? Eller de vill nog sälja ut Sverige till högstbjudande, en våt borgerlig dröm.

Hjälp Sverige bli stabilt igen med goda finanser som kan användas till investering för framtida generationer och hjälpa oss vid kristider att behålla svenska företag och arbeten, istället för dessa omdömeslösa utförsäljningar som sker.

Gör din röst hör 19 september och rösta på Socialdemokraterna.

p.s. gjorde om Sale-bilden till blå färg ;-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar