Ladda ner Schysta appen


Hitta restaurangen med kollektivavtal
LADDA NER SCHYSTA APPEN
Siffersticka IF Metall Android

"Tydligt kristen" definierad?


Fick ett mail från Svenska evangeliska alliansen om att "rösta på en tydligt kristen kandidat". Så vad är en tydligt kristen? Fanatiker eller en som hjälper andra och lever som Jesus ville att vi skulle leva?

Hur definierar då SEA en "tydlig kristen kandidat"?
Genom åtta frågor som är valda eftersom de "inte" lyfts upp i debatten, har de bett riksdagsledamöter svara och gjort en lathund för en förvirrad att få "rätt" kandidat i kryssad.

Frågorna var bl.a. om fri abort, könsneutrala äktenskapslagstiftningen, avdragsrätt till ideella organisationer, konfessionella friskolor, och flyktningar.

Att kd som SEA upphöjer till skyarna sitter med i den regering som införde den nya könsneutrala äktenskapslagstiftningen säger man inte. Inte heller att kd och resten av alliansen applåderade nya sjukförsäkringssystemet som utförsäkrar sjuka och där vissa till och med tagit självmord p.g.a. att de inte orkar p.g.a. värk och smärtor.

Avdragsrätt för gåvor till ideella organisationer är för de rika när de sabbat samhället ska kunna ge lite allmosor så de kan lätta sitt hjärta när de trasat sönder människor.

Så en hel del kring dessa frågor är ett enda stort frågetecken och just att de som organisation går ut och så tydligt tar ställning för ett parti som sålt sin själ för att få vara med att bestämma är rätt ynkligt.

Så för att ge dig ett alternativ och som jag tror Jesus skulle bry sig mer om är:
Ta hand om de som är sjuka, handikappande, arbetslösa, äldre och de som fått otur i livet.

Hittade denna artikel och tycker att medlemmar i SEA borde läsa den och hoppas på ett mail med denna text, eftersom SEA verkar glömt vem Jesus är.
Nätverket borde i stället slå upp sina Biblar och läsa vad Jesus verkligen säger. Att bry sig om medmänniskan är ett av hans huvudteman. Jesus berättar i sitt stora tal om tidens slut, (Matteus kap. 25) om två grupper. Bägge undrar förvånat när de skulle ha sett Herren hungrig, törstig, naken eller i fängelse så att de kunde besöka honom. Jesus svarar den ena gruppen: "Sannerligen, vad ni har gjort för någon av dessa minsta som är mina bröder, det har ni gjort mot mig". Den andra gruppen får svaret: "Vad ni inte har gjort någon av dessa minsta, det har ni inte heller gjort mot mig". Och Jakob, enligt traditionen Jesu bror, skriver i sitt brev: "Så är det med tron, utan gärningar är den död!".


Fun facts: det finns fler kristna Socialdemokrater än kd ledamöter i riksdagen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar