Ladda ner Schysta appen


Hitta restaurangen med kollektivavtal
LADDA NER SCHYSTA APPEN
Siffersticka IF Metall Android

Gäller inte kongressbeslut?

Fått till mig genom media och bloggare att Morgan (S) inte vill följa kongressbeslut angående FRA-lagen. Troligen baserat på senaste tidens händelse. Tycker att Peter Högberg säger det mesta.

Högbergsblogg:
I dagarna så kommer det kritik kring den förnyelse process som förs inom socialdemokratin med hänvisning till att det finns en massa bra politik fattat på kongressen Men hur länge och i vilka situationer gäller det?

Jag tillhör en av dem som påstår att vi måste ompröva våra politik. Den politiska grund som kongressen antog och som vi gick till val på var inte vinnande. Men tycker vi politiken är bra så ok, men då får vi leva på 20-30 procent. Jag är inte nöjd utan vill att socialdemokraterna även i fram tiden ska vara den ledande politiska kraften i samhället. Då måste vår politik, utan att rucka på våra grunder (Solidaritet, Frihet, Jämlikhet), ha en politik som är tydligt förankrad i folks vardag.

Det innebär inte att vi ska överge kongressens beslut innan nya beslut är tagna. Det är den resan som jag förespråkar och hoppas även partiledningen gör med tanke på tillsättandet av Kriskommissionen (KK). Konkret så innebär det att våra ledamöter i riksdag, kommun och landsting ska driva frågorna utifrån den plattform som kongressbesluten är. Innan nya finns så är det de gällande.

Att då som Morgan Johansson gå ut och öppet förespråka en annan linje är fel. Att ledande företrädare i socialdemokraterna så tydligt går ifrån är allvarligt ut flera synpunkter. Den viktigaste är signalen som skickas ner i partiet. Det är ok att skita i vad som beslutas på kongresser för jag tycker den hade fel. Problemet är att vakthunden det vill säga partisekreteraren sitter också i riksdagen och frågan är vad lojaliteten finns? Så ska ledamöter få besluta politiken utifrån dagsformen så går det åt helvete. Om vi den vägen ska gå så får vi ett parti i anarki och det ställer jag inte upp på.

Media: Ex, SvD, Ab, DN.
Bloggat: Johan Westerholm och Thomas Böhlmark och Tokmoderaten på ämnet.
Mer på NetRoots för progressiva bloggare.

2 kommentarer:

 1. Många glömmer att vi måste ta konsekvenserna av våra internationella åtaganden. Vi har t.ex.trupper i Afghanistan. I ett land som var fredligt tills Sovjet ockuperade. Därefter har landet varit i krig i 30 år. De flesta Afghaner har aldrig upplevt något annat.

  Många civila har fått sätta livet till. Kvinnor, barn, bröllopssällskap , skolklasser.

  Det är naivt att utgå ifrån att det inte får konsekvenser. Väcker hämndbegär som leder till fruktansvärda illdåd.

  Hur det ska gå till vet inte jag men jag känner mig säker på att vi måste ha beredskap för att möta hot.

  SvaraRadera
 2. Muslimerna smäller bomber och SÄPO börjar övervaka hela svenska folket. Det är rätt vrickat. http://enannandelavsmedby.blogspot.com/2010/12/musse-sm%C3%A4ller-bomber-och-s%C3%A4po-f%C3%A5r-en.html

  SvaraRadera