Ladda ner Schysta appen


Hitta restaurangen med kollektivavtal
LADDA NER SCHYSTA APPEN
Siffersticka IF Metall Android

Populism och snabba fixar


Många människor vill ha snabba fixar. Det som inte är helt ok ska fixas snabbt. Många politiker går ut med detta för att få väljare att rösta på dom. Exempelvis gjorde alliansen det 2006, när man lurade svenska folket att det i sjukförsäkringen var ett stort fusk och de som hade denna hjälp egentligen kunde arbeta.

En snabb "fix" som alliansen applåderande infördes och vi vet resultatet. Många kunde inte jobba och fick brev från Försäkringskassan att de inte fick några pengar och därmed "utförsäkrade". Försörjningsstöd (Socialbidrag) får dom söka, och blir de godkända fick de försöka klara sig på detta.

Ett annat populistiskt inslag är Sannfinländarna. De lovar inte skattesänkningar utan tvärtom. Det är dock lite mer främlingsfientligt.
"Minska flyktingkvoten från nuvarande 750 per år."
En asylansökan ska behandlas på högst 90 dagar. Snabbavvisning på 24 timmar för ”tydligt grundlösa ansökningar om uppehållstillstånd”.

HBL gör en granskning av Sannfinländarnas valprogram
Populära politiska inslag som sverigedemokraterna hade i sitt val och fick gehör för efter borgarnas misslyckade arbetsmarknadspolitik. Snabba fixar är mode, men ack så fel det ibland kan slå.

Har Sannfinländarna rasistiska influenser? Yle

Håkan Juholt oroad av framgångarna. vad tycker Reinfeldt?


SvD
Expressen
Expresen2
Ekot
DI

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar