Ladda ner Schysta appen


Hitta restaurangen med kollektivavtal
LADDA NER SCHYSTA APPEN
Siffersticka IF Metall Android

Utförsäkrade får inte ens socialbidrag

Tycker det är dags att verkligheten kommer ikapp regeringen. Tycker också att de som sympatiserar med individualism och diverse skattsänkaranhängare ska ta sig en funderare.

Sveriges arbetare har blåsts upp till egoister av den borgerliga alliansen. Detta genom noga utförda angrepp på det svenska folkhemmet som Socialdemokraterna med andra partier varit med att bygga upp.

Ofta får vi höra att de som utförsäkrats från A-kassa och F-kassa får gå på socialbidrag (försörjningsstöd) vilket gör att den vanliga arbetare går runt och tror "men då tar ju samhället hand om dem". Detta stämmer inte enligt Nättidningen Feministiskt Perspektiv:
”Utförsäkrade tvingas leva på socialbidrag. Så låter det emellanåt i debatten om människor som kastas ut ur sjukförsäkringen. Men faktum är att de inte ens kan räkna med att få socialbidrag längre. Nu anlitar även socialtjänsten konsultläkare som överprövar ordinarie läkarintyg."
Vad ska man säga? Kommunerna vill inte ha kostnaden för den borgerliga regeringens regeringsoduglighet och egoismen tränger sig på allt närmare vardagen.

"Oavsett hur många det rör sig om, är det redan ett faktum att ett antal utförsäkrade behöver söka socialbidrag när de inte längre får sjukpenning. För att få socialbidrag måste de kunna styrka sin sjukdom med ett läkarintyg. Men nu har socialtjänsten börjat granska sjukintygen på samma sätt som Försäkringskassan, med följden att sjuka människor nekas socialbidrag och står helt utan hjälp även från den institution som är tänkt att vara samhällets yttersta skyddsnät.”
Hur kommer jag ställa mig till att föra över pengar från vård och skola till socialbidrag i den kommun jag lever i. Allt p.g.a. regeringens mål att skapa överflöd på arbetare så lönerna sänks.

Alliansfritt Sverige

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

FAS3
Ni kan läsa mer om detta hos Peter Johansson och Claes Krantz.
Media: DN, SvD.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar