Ladda ner Schysta appen


Hitta restaurangen med kollektivavtal
LADDA NER SCHYSTA APPEN
Siffersticka IF Metall Android

Vi måste hjälpa Maud och Göran nu

Lite annorlunda inlägg, men det är nog dags att skriva positivt om Maud Olofsson och Göran Hägglund. Inte för att de förtjänar det, utan för att Centern och KD ska åka ur riksdagen 2014 ;-)

IRONI VARNING

Positivt om Centern och KD.
Utan Maud Olofsson och Göran Hägglund hade vi inte haft den utförsäkring vi har idag. Både sjuka som anses ha "viss arbetsförmåga" kvar och arbetslösa som utförsäkrats p.g.a. dålig arbetsmarknadspolitik. Ungdomar som blivit en vinstmaskin för företagarna genom sänkt arbetsgivaravgift och försämrad anställningstrygghet eftersom Maud Olofsson och Göran Hägglund tyckte att de kunde bli visstidsanställda mellan 0-24 månader, alltså återinförandet av daglönare.

Maud Olofsson och Göran Hägglund var med och sänkte semesterlönen med runt 4 000kr (IF Metall snitt). De fixade också så den som blev arbetsskadad på jobbet och långtidssjukskriven förlorade 25semesterdagar mot tidigare lag.

Maud Olofsson och Göran Hägglund var också med om att ta bort straffskatten på Kadmium så vi kan få i oss lite mer gift genom maten. Även försämring av djurskyddet genom förändring av ansvar och därmed minskade inspektioner.

Oj vad mycket de hunnit med Maud Olofsson och Göran Hägglund. Hoppas de finns kvar som partiledare för sina partier vid valet 2014 :-)

Ett citat som symboliserar Alliansen:
"sänkta reservationslöner. Det ska kännas för den som är sjuk, arbetslös eller av någon annan orsak saknar en inkomst. Och kännas ordentligt." Artikel


Media: Ab, SvD, SvD2, SvD3, DN, DN2, DN3, Ex, Ex2, DI, DI2, SVT.
Bloggat: Högberg, Peter Johansson och Peter Andersson och Krassman och Tokmoderaten och Roger Jönsson på ämnet

2 kommentarer:

  1. Bra skrivet. Förutom försämringar i semestervillkoren kan också nämnas de differentierade a-kasseavgifterna och att det inte får göras skatteavdrag på avgifterna. Försämringar i arbetarskyddet genom nedläggning av Arbetsmiljöinstitutet och kraftigt minskade resurser till Arbetsmiljöverket bör även nämnas.

    Men det är klart, någonstans måste ju pengarna tas för att möjliggöra skatteavdrag för hushållsnära tjänster till välsituerade.

    SvaraRadera
  2. Kan ju inte skriva hur långt inlägg som helst, med att ta upp all bråte de gjort med Sverige

    SvaraRadera