Ladda ner Schysta appen


Hitta restaurangen med kollektivavtal
LADDA NER SCHYSTA APPEN
Siffersticka IF Metall Android

3.1% är bättre än 0%

almegas VD jonas milton hade lite förspel inför avtalsrörelserna, med att locka med frysta löner i 10år. Visst är det härligt när almega applåderar vilt p.g.a. RUT som är ett låglöneträsk utan dess like, samtidigt säger att lönerna ska frysas.

Nu går även konjunkturinstitutet in i debatten och ger i alla fall lite mer än almega. Sedan när går myndigheter in och säger vad en arbetare ska få i lön? Är inte den Svenska modellen uppbyggd till att arbetsmarknadens parter förhandlar om priset?

jesper hansson som är chef på KI kanske väntar på något jobb som reinfeldt har i bakfickan eftersom hela idén med alliansens arbetsmarknadspolitik är att skaka fram många arbetare genom att frisk förklara sjuka och handikappade för att skapa ett överflöd, så arbetsgivarna kan peka och säga till facken. "Titta så många som vill ha arbete, varför ska vi gå med på era krav".

Eller som KI säger i sin rapport:
"Konjunkturinstitutets analys antyder att löneutvecklingen initialt bromsas upp något på grund av jobbskatteavdraget. Lönen efter skatt ökar trots detta, tack vare det lägre skatteuttaget"
Precis det som vi hela tiden sagt. Mer till enskild och mindre till sjuka, arbetslösa, ungdomar och handikappade p.g.a. mindre skatteintäkter. Slå på den som är svag, enligt den borgerliga alliansens mantra.

Arbetare, VAKNA kampen är här och nu. Kampen har ALDRIG tystnat och ska så aldrig göra.

LO artikel
Almega o%
Jesper Hansson
KI rapporten

2 kommentarer:

  1. Ett lite förtydligande. Almega förespråkar frysta ingångslöner i tio år. Det är inte samma sak som frysta löner generellt.

    SvaraRadera
  2. Vet David, men att inte höja golvet gör det svårare att nå högre. Därför skapade vi stegar. men de som ingen stege har, hur gör dom?

    Alltså, en intressant fråga borde vara, vilka lönesystem finns och hur ser de ut.

    SvaraRadera