Ladda ner Schysta appen


Hitta restaurangen med kollektivavtal
LADDA NER SCHYSTA APPEN
Siffersticka IF Metall Android

Återigen kör alliansen över remissinstanser

Helt otroligt vad snabbt den borgerliga alliansen glömmer. Nu har "underbarnet" jan björklund också fört in detta med att "skita i remissinstanser" i skolans värld. Precis som alliansen gjorde med sjukförsäkringslagen. Vi vet ju hur det blev.

Trots att Barnombudsmannen, skolinspektionen och skolverket INTE vill att skolk ska vara med i betyget så vill jan björklund ha med detta. Varför?

Varför ska skolan (enligt direktiv från regeringen) trycka till en elev som redan med stor sannolikhet mår dåligt? Är detta vad jan björklund menar med den nya elitskolan, där de elever som inte når resultat och de som blir mobbade ska uppvisas som dåliga elever och jan björklund vill "märka" dom för att....???? VARFÖR?!?!?

Eller som Skolverket säger:
"Räknas det som olovlig frånvaro om man inte är ombytt och sitter på en bänk bredvid under idrottslektionerna?"


jan björklund svarar som vilka företagsledare som helst:
"Jag blir förvånad över den typen av reaktioner från våra tunga skolmyndigheter. Det är inte konstigt att vi har problem i svensk skola med den attityden."
Ska det liknas med att har man attitydsproblem för att värna om utsatta barn i skolan?!?!?

Håkan Juholt svarar:
"Jag vet att många tänker ”De här slarvarna ska väl ändå…”. Men att skuldbelägga den som är hemma, när vi inte vet orsaken, tycker jag är hårt. Det finns orsaker till skolk, som skolledningar ibland inte har en aning om. Frånvaro möts bäst med dialog med eleven och hemmet."
Precis som instanserna menar så är frånvaron en symtom på att något är fel. Detta vill jan björklund och därmed den borgerliga alliansen belasta eleven för.

Är det detta samhälle som svenskarna ville ha?
Ett samhälle där den som mår dåligt ska belastas och få svårare att nå ut i arbetslivet. Är det ett medveten strategi från borgarna att skapa ytterligare en underklass av utslagna människor.


SvD
Ekot
Dagbladet
SvD
Aftonbladet

Blogg:
Svensson

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar