Ladda ner Schysta appen


Hitta restaurangen med kollektivavtal
LADDA NER SCHYSTA APPEN
Siffersticka IF Metall Android

Juholt ta över, Reinfeldt är ju handlingsförlamad

Tycker att Fredrik Reinfeldt (t.h. i bild) och Anders Borg borde läsa DN Debatt idag och lära sig hur ett land ska skötas. Som Håkan Juholt skriver:

"I kärva tider är det extra viktigt att prioritera rätt. Det är då vi måste förmå att göra breda investeringar i varandra som ligger till grund för allas frihet, utveckling och möjlighet till att förverkliga sina bästa stämningars längtan. Det är en gammal idé, men det är också framtidens idé."
Håkan Juholt

Tyvärr visar nuvarande borgerliga regering på handlingsförlamning i kris. Det verkar vara roligt att vara moderat och sänka skatter och montera ner välfärden i högkonjunktur, men i kris då länder verkar falla som käglor då hoppar Fredrik Reinfeldt av och lämnar skeppet Sverige vind för våg på det kapitalistiska havet. Detta får de också beröm av marknaden som täljer guld från "välfärden" med morakniv.

"• Socialdemokratin gynnar alla, inte vissa. Under de senaste åren har vi i inte tillräckligt stått upp för tanken om att ett generellt välfärdssamhälle gynnar alla, inte bara somliga. Hela ekonomin lyfts av trygga och fria människor. Det var genom att visa hur välfärdsstaten ledde till alla medborgares bättre liv som socialdemokratin fann sin rot i det svenska samhället. Alla människor, från alla klasser, gynnas av ett land i solidaritet med en hög sysselsättning, hög utbildningsnivå och hög välfärdskvalitet. "
Håkan Juholt


4 kommentarer:

 1. Sverige rankas som bland de bästa i klassen för sin hantering av den globala ekonomiska härdsmältan.

  Du är inte trovärdig.

  SvaraRadera
 2. Ja, en samlad massmedia utsett Anders Borg till Gud, trollkarl och geni. Han har blivit utsedd till EU:s bästa finansminister av Financial Times (inte så märkligt att det var Financial Times som utsåg honom kanske) och f-n vet om han inte snart får det s.k. nobelpriset i ekonomi också.
  Men han har samtidigt sålt ut Sverige på realisation.
  Jag är inte sosse men jag kan tydligt se vilka som fått betala priset. Det är bl.a. den minoritet av befolkningen som är arbetlösa eller sjuka.
  FAS 3 (arbete utan lön) är i dag en av landets största arbetsgivare.

  SvaraRadera
 3. svangvanster --

  Låt se - Under förra S-regeringen ökade statsskulden, även då sålde staten en del...

  Under alliansregeringen har statsskulden istället kraftigt minskat.

  Det offentliga tar in mer skatter nu under alliansen än någonsin trots jobbskatteavdrag, trots inflation ...

  Under förra S-regeringen var staten i form av förtidspension en av de största arbetsgivarna ...

  Under förra S-regeringen rådde högkonjunktur, nu råder global härdsmälta. Trots detta så är arbetslösheten inte
  mycket högre än den var under S-regeringens glada dagar i högkonjunktur...

  SvaraRadera
 4. Ja du Jonny, ökade statsskulden verkligen under S-regering, vilken nivå pratar vi om? och vilken tid i historien? Titta gärna på denna bild som säger allt.
  http://blogg.vk.se/uploads/3537/images/Sveriges%20statsskuld%20och%20regeringar.jpg

  Arbetslösa kan vi kolla på denna bild. Kan säga dock att det gick nedåt under 2006 och framåt p.g.a. bra åtgärder från S. Kanske tala om ökningen 91-94. Undrar vem som hade makten då :-D

  http://1.bp.blogspot.com/-3Q5hHGbZYO8/Tloox4V9nWI/AAAAAAAAA0A/Nb2OBtxEfoU/s1600/arblosh11aug.JPG

  Hur borgarna sabbade Sverige under Centerledning, sedan moderatledning under tiden har S-regeringar försökt att stabilisera, så det Fredrik gjort är egentligen att ta över när S hade sanerat och var på väg neråt, sedan börjar Fredrik att slå undan benen på sjuka, gamla, arbetslösa och ungdomar. Få arbetare att tro att de är vinnare (tills de blir sjuka/arbetslösa)

  totalt hade 430 500 personer sjuk- eller aktivitetsersättning i mars 2011
  varav 44 000 hade tidsbegränsad ersättning. förtidspensionering?

  Under hela 2010 har ca 41 700 personer lämnat sjukförsäkringen på
  grund av att de uppnått maximal tid i sjukförsäkringen, inklusive de
  14 300 som lämnade vid årsskiftet.
  Alltså utförsäkrade.

  Fas3 är det runt 26 000 människor som får arbeta för slavlöner 300kr/dag. Under S-regering fanns plusjobb där de fick avtalsenlig lön och då pension m.m. Får Fas3 det?

  p.s.
  Kan upplysa Jonny att vi hade IT krasch 2001 och en industrikris 2005 ;-)

  Sov gott i natt Jonny

  SvaraRadera