Ladda ner Schysta appen


Hitta restaurangen med kollektivavtal
LADDA NER SCHYSTA APPEN
Siffersticka IF Metall Android

Hotet mot LÖFTET

Inhyrningsföretag och lagändringar á la Fredrik Reinfeldt gör att arbetare i företag får en osäkrare framtid. Företag säger upp arbetare och anställer dem sedan via inhyrningsföretag. Men det är inte det värsta. Nu i dagarna har det framkommit att inhyrningsföretaget Uniflex (troligen andra också) hittar på jobb långt bort för att sköra fattiga arbetslösa har familjer och ibland svårt att pendla p.g.a. ekonomi och familjeförhållande. Ett cyniskt uträknat system där Uniflex räknar med att de tackar nej till olönsamma och svårtillgängliga jobb, och då inte får någon ersättning från Uniflex för den dagen. Uniflex säger att det är enstaka personer som gjort detta inom företaget, MEN TRO INTE PÅ DERAS LÖGN. Klart att de som ringer runt fått direktiv från andra, och har man ett stort bolag som Uniflex så kanske man ska veta vad anställda gör, eller?

Fredrik Reinfeldt öppnar upp för att Fas3 ska kunna ta riktiga jobb. Allt för att Fredrik Reinfeldt och Anders Borg TROR att desto fler arbetslösa och straffskatt på A-kassan (upp till 300kr) gör att det skapas fler jobb. . . . . .HUR DÅ!!!!

Därför skapade vi A-kassorna för de som blev arbetslösa INTE skulle frestas att sänka sin lön för att ta andras jobb till lägre lön. Därför är en hög anslutningsgrad i fackföreningar viktigt för att som en stark och enad motpart till Svensk Näringsliv kunna förhandla fram bra avtal.


Arbetare och arbetslösa, unga och gamla det är dags att återta vårat gemensamma, en bra framtid tillsammans med Sverige som ett starkt land med starka individer som hjälps åt för att förverkliga drömmar.
Media: Sr, SrSvd, Svd2, Svd3, Svd4, Tv4, AV, LO-Tidningen, GD, eKuriren, Hd
Blogg: GöranUnionenLasse
Annat: Wiki, LO

1 kommentar:

  1. hör den här en gång till

    http://www.youtube.com/watch?v=LatLdLt4QSI

    SvaraRadera