Ladda ner Schysta appen


Hitta restaurangen med kollektivavtal
LADDA NER SCHYSTA APPEN
Siffersticka IF Metall Android

"Låg lön bättre än ingen alls"

Illustration: PAUL WALLANDER
Centerpartiet verkar vara ett parti som tror att det finns jobb när de själva sitter i Regeringen och har lämnat "walk over" kring arbetsmarknadsfrågor. Trots Stefan Löfvens inbjudningar till samtal under kris åren 2008 och framåt så dissade Regeringen Stefan Löfvens utsträckta hand.

Nu börjar Stefan Löfven samla krafterna och Regeringen blir livrädda att inte få fortsätta montera ner Sverige och slår sig på bröstet när fackföreningar försöker rädda en generation av unga som den borgerliga Regeringen fullkomligt ignorerat.

Centerpartiet med Annie Lööf i spetsen förordar lägre lön till alla för att skapa jobb. Själv tror jag det behövs företag som behöver arbetskraft som anställer, inte lönen. d.v.s. om en person kostar 30 000kr/mån eller får 5000kr i bidrag kommer inte generera jobb utan det är BEHOVET av arbetskraft p.g.a. bra arbetsmarknadspolitik som är själva grejen.

Läser i tidningen Arbetet om Annika Qarlsson (C) vilket också tror på lögnerna och häver ut sig "Är Hans Tilly med en årsinkomst på nästan en miljon kronor, rätt person att representera låginkomsttagare och ungdomar"
Ja du Annika, du hänvisar till att Hans Tilly hänvisat till Annie Lööfs lön som då är 1 2000 000kr (mer än en miljon) Hans som ordförande i byggnads har med deras lärlingskoncept skapat mer ingång till arbete för ungdomar än vad Centerpartiet gjort. 

Annika Qarlsson ojar sig för att företag anställer kompetent personal istället för billig. Hur många pommes saknas i hennes Happy Meal? Klart att företag anställer kompetent personal för konkurs genom att ingen kan något om företagets maskiner eller hantverk är väl inget någon vill, eller?

Annika Qarlsson säger att hon är för "bättre matchning"
Detta är oroväckande när Annika inte vet om att hon sitter med sitt parti i en Regering som dragit ner utbildningsplatser ordentligt och inte satsar mycket på att utbilda arbetslösa i stor omfattning trots kris och nu när företagen saknar kompetent personal finns dom inte.

Annika Qarlsson säger att hon vill ha ett "bättre företagsklimat"
I 6år har Alliansen styrt och Svenskt Näringsliv är väldigt missnöjda över företagsklimatet, hur tänker du nu?

Annika Qarlsson säger att hon är för en "flexiblare arbetsrätt"
För er arbetare innebär det att Centerpartiet vill försämra för anställdas rätt att behålla arbetet. Centern med Annie Lööf i spetsen tycker att Stina 55år med arbetssjukdomar ska kunna kastas på sophögen mot att Gustav 20år kommer in. Stina ska "rehabiliteras" genom Försäkringskassan och Arbetsförmedlingen, alltså utförsäkrad och gå på socialbidrag.

Annika Qarlsson säger att hon är för en "starkare omställningsförsäkring"
Alltså Annika ger upp arbetsmarknadspolitik för att skapa förutsättningar för företag att anställa, utan Annika vill hellre ha en omställningsförsäkring som går in när företag inte får hjälp av Regeringen utan måste säga upp massa arbetare. Alltså Regeringen har lämnat Walk Over

Annika Qarlsson säger också att låg lön är bättre än ingen alls och då får mig osökt in på den borgerliga Regeringens mentor Marian Radetzki som intervjuades av Janne Josefsson 1997 och verkar vara den ideologi som Centern, Moderaterna, Folkpartiet och kristdemokraterna anammat.


Tänk till nästa gång du röstar, Svensson!

Media: E24, Svd, Svd2, Svd3, Svd4, Svd5, Svd6, AbSvt, ArbetetGPSvdAbAgenda 10min in, ExEx2ExSvdRapportDnGPNSKAbeKurirenBtLtDbDagenEkotDinykollSvdExEkotDADA2AlvestaArbetet234567EkotSvd
Blogg: Lennart, MobergGöranCamilla
Annat: Svenskt Näringsliv, Alliansfritt Sverige, Borgarnas lovpris till facket, men borgarna förstår inte. Lite förklaring, Avtalet

Fler inlägg på NetrootsPolitometernBloggar.se 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar