Ladda ner Schysta appen


Hitta restaurangen med kollektivavtal
LADDA NER SCHYSTA APPEN
Siffersticka IF Metall Android

Miljarder sparas på arbetslösa

Det är nästan skamligt att borgarna med nu Anders Borg i spetsen som finansminister lägger en vårbudget utan tillstymmelse till åtgärder för arbetslösa och där ungdomsarbetslösheten är stor idag.

Anders Borg och resten av den borgerliga Regeringen verkar handfallna och verkar inte vilja eller kunna ta tag i problemet. Eller så är det gammal hederlig borgerlig politik att fattiga och arbetare ska inte få allmosor utan kapitalet ska vara de som styr och sätter agendan.

18 000 000 000kr har arbetsförmedlingen skickat tillbaka till Anders Borg för att de inte gått åt. Hur kommer det sig att arbetslösa får delta i meningslösa projekt, coaching och skriva sitt 50 CV.

Arbetsgivare skriker efter kompetent personal, men Arbetsförmedlingen använder inte pengar och utbildar arbetslösa i utbildningar som ger jobb.

Så 18 miljarder kan användas till många bra utbildningsinsatser, men Regeringen vill hellre ha en okunnig massa som de kan kontrollera. En arbetare som ifrågasätter är farlig för den borgerliga Regeringen.

Bra debatt kring vårbudgeten där Magdalena Andersson tvålar till Anders Borg för en handfallen Regering som inte bryr sig om unga och arbetslösa och det enda man hör är att de måste få sänkta löner för att bli attraktiva att anställa. Kanske kompetens genom aktiva utbildningsinsatser är något som verkligen behövs. Så ta 18 miljarder och satsa på kunskapslyftet.

Media: DN, Ab, Tv4, eKuriren, eKuriren2, eKuriren3Ekot, Ekot2,  Dagen, Ex, Ex2, Ex3Ab2, Ab3, Svd
Blogg: Göran, RB, AW, Tord, Mattias, Björn, Karin, Jan, Roger, Monica, Moberg, Ola, Kulturbloggen

1 kommentar:

  1. HELA SVERIGE SKALL LEVA MEN, INTE UTAN ETT GOTLAND!!!

    INFÖR VÄGPRISER NU!!!

    FÄRJAN, ÄR VÅR BRO TILL VÅRT BRODERLANDS FASTLAND

    SvaraRadera