Ladda ner Schysta appen


Hitta restaurangen med kollektivavtal
LADDA NER SCHYSTA APPEN
Siffersticka IF Metall Android

90% till 90% eller hur blev det?

LO kongressen som varit nu i helgen och valt bl.a. ny ordförande har nu stakat ut vägen och vilka frågor LO ska driva. Här kan också nämnas att Karl-Petter Thorwaldsson får det lika svårt att träffa Fredrik Reinfeldt som Wanja Lundby-Wedin hade och därmed bekräftar borgarna att de inte vill prata med arbetare utan de driver bara arbetarlinjen (ska inte förväxlas) som betyder att 75år tänkt pension och arbetar du inte får du högre skatt (straffskatt?) och ska bli "redigt hungrig för att ta sig själv i håret" och där kommer A-kassan och Försäkringskassan och deras utförsäkringar.

LO kongressen beslutade också att A-kasse nivån ska höjas till 90%, Mycket lovvärt men svenska folket har visserligen redan röstat ned 80% till 80% som Socialdemokraterna med stöd gick till val på 2010. Så finns det en förankring hos det svenska folket och då arbetare.

Idag så finns det arbetslösa som får 55% av sin tidigare inkomst, men ingen verkar gnälla över det, tyvärr. Jag håller på 90% som LO kongressen beslutade. Det skulle betyda att vi fick en "flexiblare" arbetsmarknad fast på arbetarnas villkor då vi som räknas som äldre vågar ta steget att genom meriter vi fått under åren pröva på annat jobb utan att äventyra hem och familj. Detta skulle leda till fler ungdomar skulle få chans att få jobb och vi får en positiv rörelse på marknaden.

Men den låga ersättning vi har idag klamrar vi oss fast som iglar eftersom borgarna tömt välfärden på pengar och vi hamnar i låsta positioner. Visserligen har borgarna metoder för detta genom att "förenkla" vår arbetsrätt och göra det än mer otryggt på arbetsmarknaden.

Jag röstar för 90%, men hoppas på att svenska folket inser misstaget 2010 då vi redan nu kunnat haft 80% till 80%.

Media: SvDArbetetda.seArbetetka.seda.seEkot
Blogg: Göran

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar