Ladda ner Schysta appen


Hitta restaurangen med kollektivavtal
LADDA NER SCHYSTA APPEN
Siffersticka IF Metall Android

Alla är överens utan Reinfeldt

Det är nästan tragiskt att se hur den borgerliga Regeringen med Fredrik Reinfeldt i sin ideoligiska iver totalt sänker Sverige och dess arbetsmarknad med ineffektiva åtgärder medan företag bokstavligt talat blåser omkull och andra täljer guld med morakniv. Fredrik Reinfeldt hävdar med en dåres bestämdhet att allt som händer negativt är krisens fel  (i 6år) och de förra regeringarna.

När ska Fredrik Reinfeldt och Anders Borg växa upp och börja styra Sverige?

Sänkt restauragmoms prisades av just . . . restaurangföretagen. Naturligtvis nu fick de ytterligare pengar från sjuka, arbetslösa, ungdomar och pensionärer. Så sent för någon vecka sedan gick det mer eller mindre maffiaklingande Visita ut och sa att det hade på känn att sänkningen hade kanske givit minst 15000 nya jobb. Vilket naturligtvis var falskt.

Nu kommer experternas dom och då måste jag nog säga att vilken unge som helst hade kunnat räkna ut vad vi Socialdemokrater gjorde redan INNAN sänkningen

Media: DN, Svd, bt, eKuriren, AL, GD, Ekot, Ltz, Ekot
Blogg: Göran
Inlänkat: Visita, Frosseri, Äta oss ur krisen

Tidigare länkat: Media: Debatt SvtSvtSvt2Svt3AlliansfrittDNRapport,NyheternaSvDExAbGPMakthavareDala-demSydSvNorran,SOTDIEkotEkot2Ekot3LO

7 kommentarer:

 1. Socialdemokraterna gick till val på att införa just denna momssänkning 2010 ... det var vad man gjorde innan ...

  SvaraRadera
 2. Helt rätt, tyvärr. vilket vi pckså påpekat för de i vårat parti. Även RUT i förändrad form vilket inte jag tycker vi ska ha. Men tur är att vi får tycka till i en demokrati ;-)

  SvaraRadera
 3. Du skrev "Nu kommer experternas dom och då måste jag nog säga att vilken unge som helst hade kunnat räkna ut vad vi Socialdemokrater gjorde redan INNAN sänkningen"

  Och svaret var alltså : Socialdemokraterna gick till val på att införa just denna momssänkning 2010

  RUT har vi debatterat tidigare, det ger mindre svartjobb, det ger färre arbetslösa bland en grupp som har svårt att få arbete, det ger samhällsekonomiskt ett nollresultat skattemässigt sett vid uppnådda omsättningsmål.

  Du som man gillar uppenbarligen mansdominerade ROT men ogillar kvinnodominerade RUT arbeten, du följer en lång tradition av män som tillhör de mansdominerade yrkena.

  SvaraRadera
 4. Nja Jonny "innan sänkningen" var att vi påtalade detta liksom fler med oss att det var en ineffektiv åtgärd. Vilket nu borde offrat 5.4miljarder på en åtgärd som dömdes ut innan.

  Precis healing för arbetslösa.

  ROT i nuvarande form är fel och det Regeringen borde gjort 2006 var att ta bort ROT för att 2009 massivt öppna för rut stort vilket ger lastbilar, stål, sten, arbetare m.m.

  RUT har gett oss....... Euro Orphans, vilket jag inte hoppar högt för.

  SvaraRadera
 5. Nej, innan sänkningen togs över av alliansen så var det initialt erat eget förslag och er socialdemokratiska politik inför valet 2010 ...

  Dina "euro orphans" mår säkert bättre av att deras förälder blir arbetslösa, eller ?

  SvaraRadera
 6. Men anledning att Euro orphans blir tvingade att prostituera sig som 13 åringar hos vissa "släktningar" så tror jag inte att vi hjälper barnen. Men du ser hellre till att föräldrar får pengar och barnen lider. Förstår varför du är alliansare.

  SvaraRadera
 7. Du duckar inför faktumet att detta skatteförslag initialt var erat eget och ingick i er politik inför valet så sent som 2010...

  Med din politik blir familjerna arbetslösa och det lär väl leda till mångdubbelt värre problem för dem ...förstår att du är socialist.

  SvaraRadera