Ladda ner Schysta appen


Hitta restaurangen med kollektivavtal
LADDA NER SCHYSTA APPEN
Siffersticka IF Metall Android

Verkligheten är annorlunda, Reinfeldt

Precis lika tjatigt det blir att höra borgare mantra skattesänkningar och utanförskap, är det för oss att säga "vad var det vi sa". Fredrik Reinfeldt & Co vill ge Svensson mer pengar att konsumera och välja utifrån "valfrihetens ande. Tyvärr och precis som vi trott så konsumerar inte Svensson för att de får några hundralappar i månaden när borgarna monterat ned välfärden och gjort anställningar otrygga genom att ignorera företagens rop på kompetens och hjälp vid kriser.

"Svenskarna rekordsparar" får vi nu läsa i tidningarna. Det är kontentan av ett samhälle i osäkerhet och en Regering som offrar trygghet och välfärd på kapitalets offeraltare. Klart att de som nu råkar ha jobb sparar för sämre tider då de troligtvis blir arbetslösa p.g.a. låg konsumtion (utförsäkrade, ungdomar, pensionärer och arbetslösa har lite att konsumera för) så har vi den berömda "onda spiralen á la Reinfeldt.

"Det går inte att kasta pengar på företag och tro att det genererar efterfrågan, efterfrågan kommer från kunder d.v.s. FOLKET."
Leine Johansson

Stefan Löfven och då Socialdemokraterna vill köra den mer uppåtgående spiralen. Om vi genom skatt och avgifter hjälper människor som fått det svårt i livet och har behov av hjälp så kan de fortfarande bo i sitt hus/lägenhet och ha kvar bilen samtidigt konsumera så vi har jobb och då utvecklas företaget och kan anställa fler. Ganska enkelt faktiskt.

Läsvärt: Svd
Media: Di, Av, Av2UNT 2011
Gammal Media: SvdSvd2SmpNSKSkånskanDBSTLTFolketHDGP

1 kommentar:

  1. Att människor sparar är ett sundhetstecken. Det ger dem en lite större ekonomisk frihet och stabilitet, ett tryggare vardagsliv där ett akut tandläkarbesök, ett oväntat behov att byta kylskåp etc inte havererar den privata ekonomin.

    En möjlighet att inte behöva leva på randen av katastrof hela tiden, utlämnad åt myndigheters välvillighet.

    Du vill skatta ihjäl arbetare som vanligt, socialist som du är. Under dessa extrema skatter är vi som sagt tyngda... och ofria.

    Du gillar slavägarrollen.

    SvaraRadera