Ladda ner Schysta appen


Hitta restaurangen med kollektivavtal
LADDA NER SCHYSTA APPEN
Siffersticka IF Metall Android

Får man säga stolpskott om Sv Näringsliv?

Märks att Svenskt Näringsliv INTE lever i verkligheten. Annika Lundius, vice vd Svenskt Näringsliv och Björn Lindgren, ekonom Svenskt Näringsliv går ut i SvD och säger att avregleringen av apoteket var lyckat.

Ska man skratta eller gråta?
"Konkurrensen i apoteksbranschen är hård. Nu stänger den tyska apotekskedjan Doc Morris 16 av sina 81 apotek redan till årsskiftet"
"Apotekskedjan Kronan lägger ner flera av sina apotek i glesbygden nästa vår. Hägglund svarar
- Vi håller på att titta på olika förslag som ska garantera att vi har en god tillgänglighet över hela landet"
Fanns något som hette FÖRSTATLIGANDE av APOTEK.

Apoteken förstatligades 1970, ganska sent men troligtvis av en anledning. Kanske samma anledning som vi nu ser där apotek inte har mediciner och vinstintressen styr över tillgänglighet.

"Tidningen Dagens Apotekrapporterade att statsministerns påstående att den större delen av apoteken finns kvar hos Apoteket AB inte stämmer då 70 procent av de svenska apoteken numera drivs av privata företag. Han hävdade också att det öppnats apotek på platser där man aldrig haft det tidigare. Enligt samma artikel är det dock bara i Älmsta och Insjön som så är fallet."

Dags för Svenskt Näringsliv att se verkligheten och den rovdrift på medborgarna som utförsäljning av det som vi har byggt upp tillsammans nu pågår i accelererande fart, istället för att ljuga och sko sig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar