Ladda ner Schysta appen


Hitta restaurangen med kollektivavtal
LADDA NER SCHYSTA APPEN
Siffersticka IF Metall Android

Anders Borg skinnar arbetarnaAlltså hur räknar Anders Borg när han säger att höjt tak i A-kassan kostar 30 000 jobb? Det är vad Anders Borg, finansminister faktiskt säger.

Liten tanke, skulle en arbetsgivare tänka så här "shit vad mycket arbetare får i A-kassa om jag sparkar dom, därför anställer jag inte. Men jag behöver producera för att tjäna pengar"

Nu tänker en företagare, "men arbetsgivaren får troligen betala in högre avgift". Nu är det så att försäkringen är kraftigt överfinansierad för att den borgerliga Regeringen sabbade försäkringen så det blev mindre pengar till arbetslösa, enligt devisen hungriga jobbar bäst (eller hur det nu var).

Försäkringen går redan med tiotals MILJARDER i överskott som tillfaller statens RUT, ROT och restaurangmomssänkningar.

Som Utredarna skriver 2011 om 2010 års överskott:
"Frågan är vad överskottet på drygt 23 miljarder kronor tog vägen? Man skulle ju kunna ju tro att det går in i en fond som används för att sänka medlemsavgifter och arbetsmarknadsavgift under följande år. Eller för att höja ersättningstaket i försäkringen. På så sätt skulle arbetstagarnas pengar komma arbetstagarna till del. Men icke! Överskottet går rakt in i statsbudgeten och finansierar helt andra ändamål."
Jag tycker det är ynkligt Anders Borg att ta från de mest utsatta, arbetare som blivit av med jobbet  och familjer som försöker hålla näsan ovanför fattigdom. Men det är borgarnas politik att göra folk RIKTIGT hungriga så de är bereda att slåss för jobben genom lönedumpning.

Svensson, det är dags att göra något. Det är dags att engagera dig, NU!

p.s. kan säga att den extraskatt som staten tar ur arbetsgivaravgiften ökat sedan borgarna tog över. De tar alltså våra löneökningar som vi avstått till försäkringar för våra sjuka och arbetslösa kamrater. SKÄMS Anders Borg.

Själv hävdar jag med bestämdhet att borgarnas politik kostat Sverige 100 000 arbetstillfällen.

Ekot ca: 18min in i intervjun då Anders Borg trycker ner arbetare

Media: Ekot, Ex, DN, SvD, 2, 3Svt, Arbetet, eKuriren, HD, GP, LTZ, Ab, 2Di, Db
Blogg: GöranGöran ZettergrenKaj RavingAlliansfritt SverigePeter AnderssonAnn-Sofie WågströmMartin MobergJohan WesterholmKaj RavingKjell Rautio
Annat: Utredarna, Alliansfritt Sverige, Unionen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar