Ladda ner Schysta appen


Hitta restaurangen med kollektivavtal
LADDA NER SCHYSTA APPEN
Siffersticka IF Metall Android

Nu har du fel igen Anders Borg

Finns det något som kan överraska när Anders Borg presenterar nästkommande budget som borgarna snickrat ihop. Troligtvis inte eftersom det blivit en tradition att åka tåg och slänga runt löften i god tid innan för att hålla uppe media intresse.

Men en sak är för mig ofattbart när borgarna återigen öser pengar över företag i tro att det skapar arbeten.
"Det är förmodligen den skadligaste skatten av alla, säger statsminister Fredrik Reinfeldt."
Kära Anders Borg och resten av er borgare, vem ska köpa det företagen producerar? Det är väl så företagen växer, att någon kan köpa deras produkter. Om nu Regeringen menar allvar med att bekämpa arbetslöshet är det höjda nivåer i skyddssystemen vi behöver så utförsäkrade, Fas3, arbetslösa och unga ska kunna köpa mat och mediciner utan att oroa sig för ekonomin.

Helt rätt, istället för bidrag (avdrag och sänkt skatt) till företag, är det bättre att ge de som ska köpa produkterna mer i plånboken (eller något i plånboken).

Förstår att det är svårt att ge människor en dräglig tillvaro enligt borgarnas doktrin, men tyvärr så är det konsumenter som är grunden för företagens existens.

Du Svensson väljer
Vad vill du ha, en ekonomi baserad på att ta från sjuka, fattiga, unga och arbetslösa, eller en ekonomi som baseras på att man betalar skatt efter förmåga och får hjälp efter behov?

Du väljer 2014 (tyvärr för långt bort)

Media: Ex, 2Ab, SvD, 2, 3, 4, Ekot, 2, 3, 4, 5, 6, Dagen, AffärsV, Gp, 2
Bloggat: Tord, Moberg

Andra länkat:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar