Ladda ner Schysta appen


Hitta restaurangen med kollektivavtal
LADDA NER SCHYSTA APPEN
Siffersticka IF Metall Android

Fattig och rättslös arbetare borgarnas melodi

Det finns företagare som är måna om sina anställda, sedan finns det de som gör allt för att suga ut det lilla extra och utnyttjar arbetare. Visst har det blivit lättare idag genom förändringar (läs förenklingar) som borgarna ivrigt påhejade av Svenskt Näringsliv gjort. Så trots krogmomssänkningen till företagen piskas arbetare hårdare för att få ut mer vinst. LO bokar om från Piteå Havsbad p.g.a. missförhållande.

Sämre semesterersättning, visstidsanställning, arbetslöshetsförsäkring, sjukförsäkring och inhyrda har konkurrerat ut tillsvidareanställda.

Detta nöjer sig inte Piteå Havsbad med utan de stryker övertid, alltså du får inte betalt för övertid. Företagarna skickar hem anställda utan lön (lex Mc Donalds). Men andra saker upptäcks som företagare tvingar anställda jobba mer tid. OB försvinner mystiskt från din lön.

Men säger vän av ordning, det är ju bara att gå till facket.
Visst, men som ung är du rädd att inte göra chefen till viljes s.k. beroendeställning. För trots lagar och regler som CUF, SD och andra vill ta bort, vågar inte arbetare be om hjälp för rädsla för att inte ha jobbet kvar, och med denna handlingsförlamade Regering så förstår jag då det är företagarnas tid där arbetare erbjuder sig att jobba för lägre ersättning, för att ha något jobb och inkomst.

Enligt borgarna ska du vara rättslös och fattig arbetare för att vara lydig, och när välfärden plockats bort blir du livegen.

Se gärna denna filmsnutt från SSU där Radetzki förklarar dagens arbetsmarknadspolitik. Fast detta sa han 1997 och som borgarna tog till sig. Det han säger fixade nya Moderaterna 2007 tills nu.Media: PTAb, Ex, Skånskan, SvD, NS, DN, GP, UNT, DB, HD, ArbetarB
Annat: Wiki-Livegen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar