Ladda ner Schysta appen


Hitta restaurangen med kollektivavtal
LADDA NER SCHYSTA APPEN
Siffersticka IF Metall Android

Vad säger du Reinfeldt om mobbning?

Foto: Katrin Jakobsen
Det gör ont att se utvecklingen i skolor går mer mot en slags utslagning istället för "tillsammans". Inte hjälper det att borgarna vill "satsa" på elitskolor och de som underpresterar av en eller annan anledning får det svårare att komplettera.

Det märks också att Moderaterna, Kristdemokraterna, Center och folkpartiet  inslagna väg att göra fattiga fattigare och rika rikare ger ett genomslag även i skolan och då hos eleverna. Rädda barnens rapporter om barnfattigdom rycker Fredrik Reinfeldt på axlarna och istället för att ta tag i problemet med utförsäkringar från diverse försäkringar som borgarna drev igenom, ifrågasätter Fredrik Reinfeldt Rädda barnens siffror.

"Fattigdom i Sverige är enligt Rädda Barnen andelen barn i familjer som får socialbidrag och/eller har låg inkomststandard. Det innebär att inkomsterna är lägre än vad som behövs för att täcka de nödvändiga kostnaderna. För barnen i dessa familjer kan det till exempel innebära att inte kunna följa med på skolutflykter, gå till simhallen, vara med i musikskolan eller gå på bio med kompisar. 
"Forskning har också visat att barn som lever i ekonomiskt utsatta hushåll löper tre gånger så stor risk för att bli utsatta för våld i hemmet av en vuxen, och 50 procent större risk för att bli utsatt för mobbning i skolan. Även barnens rätt till fritid begränsas, då deltagande i organiserade verksamheter kostar mycket, något dessa familjer inte har råd med" //Rädda barnen
"Mellan 2008 och 2011 ökade antalet anmälda kränkande behandling med 104 procent, skriver Metro" //Aftonbladet
När ska svenska folket säga ifrån, när har vi fått nog?
Ska ökad ekonomisk valfrihet för oss som arbetar bekostad av ökad ekonomisk utslagning av de som är sjuka, arbetslösa och unga?

Det är dags att vända samhället från klyftor och avdragsträsket

Du avgör, du väljer

Media: Ab, 2, NS, LT, Vnytt, SvD, GP

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar