Ladda ner Schysta appen


Hitta restaurangen med kollektivavtal
LADDA NER SCHYSTA APPEN
Siffersticka IF Metall Android

Varför vänder sig näringslivet till IF Metall?

Naturligtvis som bloggare redan skrivit om, kommer rop från företagarna om krisavtal. Är det lösningen på länder som hamnat i skuld och ekonomiskt hänsynslöshet som härjat fritt på de finansiella världshaven?

Banker som trots kris går med miljarder i vinst. Företag som inte klarar "målen" och aktien går ner, fast de går med miljarder i vinst. Det första företagen gör är att sparka några tusen så blir "marknaden" nöjda.

Vilken villfarelse.

IF Metall har fått klä skott p.g.a. den borgerliga Regeringens oförmögenhet att hantera en situation där arbetare blir arbetslösa i tusentals och allt dom gör är att åka tåg och lova att snart kommer vi satsa lite mer. Fast inte på arbetarna i krisbranscher.

Det är dags att ställa den borgerliga Regeringen med Fredrik Reinfeldt mot väggen och kräva handling innan båten Sverige sjunker allt för lågt. Kasta livbojar med ordentlig hjälp till fattiga, sjuka och arbetslösa med bra försäkringar. Sedan kan vi lappa ihop Sverige.

Veli-Pekka avtalssekreterare på IF Metall säger:
"Vi hoppas att vi får ett system som innebär konkurrensneutralitet med andra länder. Staten går in och tar en del av lönekostnaden vilket innebär att folk inte blir uppsagda, säger Veli-Pekka Säikkälä."

Vi kan inte ha en handfallen Regering som vill att Sverige ska äta sig ur krisen och döljer gift i maten, och utförsäkrar sjuka och arbetslösa till fattigdom.

AGERA NU!
Ställ krav!
Engagera dig!

Media: Ab, DA, 2, Ekotda.seda.seEkotdn.seTCO-tidningenEkotSvD
Blogg: Göran Leine JohanssonPatrik RenforsOla MöllerMartin MobergMartin Moberg

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar