Ladda ner Schysta appen


Hitta restaurangen med kollektivavtal
LADDA NER SCHYSTA APPEN
Siffersticka IF Metall Android

Hillevi är detta ditt drömsamhälle?

Hillevi Engström Moderaterna går ut i en debattartikel om att Moderaterna minsann är det bästa som hänt Sverige. Hon går ut med vad som händer om Socialdemokraterna skulle få bestämma:
"De vill göra det mindre lönsamt att arbeta, göra det dyrare att anställa, fördubbla arbetsgivaravgiften för unga, försämra Rut-avdraget, fördubbla bolagsskatten och fördubbla restaurangmomsen. Sammanlagt handlar det om en skattechock på mer än 30 miljarder kronor för Sveriges hushåll och företag."
Problemet är bara att vad Moderaterna åstadkommit är ett rikt och ett fattig Sverige och där emellan de rika wannabes (de som har jobb kvar).

Regeringen har totalt släppt Sverige och styr inte mot en säker hamn utan låter oss driva i det kapitalistiska havet.

Jobbskatteavdraget kostar samhället miljarder det ger och några hundralappar mer i månaden efter alla nya avgifter (läs skatt) som borgarna hittat på.

Arbetsgivaravgiften är något som vi arbetar avstått i lön som skulle ge pengar till välfärden och försäkringar som borgarna urholkat till intet.och Hillevi Engström inte tror du så naivt att Mc Donalds skulle överanställa för att det är billigt? Kalla det en "ge pengar till företag idé". p.s. borgarna höjde procenten av avgiften på löneskatt som går in i statskassan istället för våra försäkringar.

RUT är ett påhitt som t.o.m. media och tyngre instanser tvivlar på nyttan då det kostar samhället mer än det ger tillbaka s.k. "ge pengar till företag idé".

Bolagskatten är väl bra om den höjs?

Restaurangmomsen är att äta sig ur en kris som inte funkar. Visita (företagsorganisation) t.o.m. kunde inte sätta 5000 anställda som en siffra utan det är ett påhitt. HRF (facket) ser ökning av arbetslös inte en minskning. även här en "ge pengar till företag idé".

Så Hillevi Engström, kom med idéer som bidrar till att utveckla samhället och inte montera ned det. Visst kan det vara bra med valmöjlighet men till vilket pris?

Att barnfattigdom i Sverige är hög
Att arbetslösas försäkring inte täcker utan de måste får socialbidrag?
Att sjukas försäkring inte täcker  utan de måste får socialbidrag?
Att ungdomar p.g.a. obefintlig arbetsmarknadspolitik faller allt mer från arbetsmarknaden.
Att pensionärer, sjuka, arbetslösa betalar högre skatt
Att arbetsolyckor och sjukdomar inte har den prioritet hos Regeringen
Att arbetskraftsinvandrare utnyttjas av företag och om de säger ifrån utvisas av polis

Är detta ditt drömsamhälle Hillevi Engström?
Rättslösa arbetare och hungriga arbetslösa och sjuka.

Vill du som läser detta ha kvar detta samhälle, eller ett solidariskt samhälle där vi hjälper varandra om någon får otur i livet och en arbetsmarknadspolitik som står på arbetarnas sida?

Media: AbONSvtSNGDDNNASkånskanEkotDABLSvtArbetet2AllehandaETCExSvDDiSkånskanLTNsGdHdSVTDagensarenaAbExSydSGPSkånskanEkotHD
Blogg: Göran, Moberg, Oscar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar