Ladda ner Schysta appen


Hitta restaurangen med kollektivavtal
LADDA NER SCHYSTA APPEN
Siffersticka IF Metall Android

Inte ens Riksdagen rår på Reinfeldt


Trots att en riksdagsmajoritet uppmanat regeringen att sätta stopp för fas 3 så fortsätter verksamheten. I november registrerades över 33 000 arbetslösa i fas 3.
3 539 av dem fick ingen som helst ersättning.


Är det inte horribelt det som Aftonbladet skriver om, och människor får uppleva. Att gå till sin Fas3 anordnare men inte ens få betalt den låga ersättningen, utan du ska vara där göra ett "jobb" sedan får du söka pengar hos Socialen.

Är detta det samhälle som Fredrik Reinfeldt (M) vill ha? Låga löner som ska ger fler jobb. För Riksdagen kan inte göra något, så lite Nordkorea varning på Reinfeldt.

Arbetslöshetsförsäkringen går med miljarder i vinst, sjukförsäkringen likaså. Varför kommer inte de pengar som vi betalar in till försäkringarna de som är i behov av dom? Visserligen så gjorde Fredrik Reinfeldt A-kasseförsäkringen dyrare (IF Metall med 300kr lång tid) och många hoppade av försäkringen för att de inte hade råd. Sedan kom varslen haglande och där stod äldre, unga utan försäkring eftersom Reinfeldt chockhöjt  avgiften.

Så nu har borgarna fattiga arbetslösa som ska städa i de rikas hus och arbeta gratis åt vissa genom FAS3. Men de har ju fått VALFRIHET i skolor, omsorg och sjukvård.

Eller som Kalle Olsson skriver:
"Regeringens motiv för att försämra villkoren i a-kassan var att dämpa löneutvecklingen och öka pressen på arbetslösa. Målet med den halverade krogmomsen och avdragsrätten för hushållsnära tjänster var att öppna för fler lågbetalda jobb i tjänstesektorn. Men hur ska man förstå att Arbetsförmedlingen lämnar tillbaka miljarder till statskassan i ett läge när 350 000 svenskar står utan jobb? Allt hänger ihop; borgerlighetens så kallade arbetslinje är en utstuderad låglönelinje."
Kanske dags att tänka om Svensson?

Media: Aftonbladet, LTZ, DA, Skånskan, Ekot, Arbetet, DB, SydS
Bloggat: Moberg

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar