Ladda ner Schysta appen


Hitta restaurangen med kollektivavtal
LADDA NER SCHYSTA APPEN
Siffersticka IF Metall Android

Arbetarparti anno 1889

Det drar i hop sig till kongress för Socialdemokraterna. Socialdemokraterna med Stefan Löfven i spetsen har vridit tillbaka fokus till just arbeten. Den fråga som avgjorde valet 2006 genom moderaternas mantra som arbetarlinjens parti. Visst enligt dom så om du inte har arbete ska du piskas systematiskt oavsett om du är sjuk, arbetslös, pensionär eller ung.

Vi får aldrig glömma vår historia, brukar det sägas. Socialdemokraterna har sitt ursprung från bl.a. bland fattiga arbetare som slogs om korvörena som arbetsgivarna slängde ut, om de inte fick lönen i brännvin i ett försök från arbetsgivarna att "hålla massan på plats".

Nu när den borgerliga alliansen har som agenda att trycka till arbetarna genom att dumpa lönerna och tro att arbetsgivare som behöver 100 anställda anställer 200 för att det är billigt är naivt och dålig företagsekonomi. Men det värsta är att det är borgarnas lösning på krisen och nedläggningarna av fabriker och varsel av arbetare.

Därför ser jag fram emot Stefan Löfven och Socialdemokraterna som inte glömt att bra försäkringar och incitament för företagen är det som skapar jobb. Tänk på att vi nu har företag som skriker efter arbetskraft men arbetslösa har svårt att utbilda sig till "brist yrken". FAS 3 är nu den största arbetsgivare och tiotusentals i FAS 3 får inte ens ersättning när dom jobbar hos uppdragsgivare utan får söka socialbidrag.

Det är dags att se framåt, det är dags att engagera sig i ett parti som sätter jobben främst, och inte straffar arbetslösa och sjuka.

Rösta på Socialdemokraterna 2014.
Följ kongressen och bilda dig en uppfattning, INTE vad du blir matad av borgar media (80%), eller kapitalstarka arbetsgivare.

Annat: Socialdemokraterna

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar