Ladda ner Schysta appen


Hitta restaurangen med kollektivavtal
LADDA NER SCHYSTA APPEN
Siffersticka IF Metall Android

Att göra någon fattig ökar inte antalet jobb, Reinfeldt

Tycker att det utveckling vi ser i Sverige med denna borgerliga Regering är hemsk rent ut sagt. Att en handlingsförlamad Regering ger arbetslösa skulden för att vara just arbetslösa. Nu vill Moderaterna att tumskruvarna på arbetslösa skruvas åt hårdare.

Enligt borgarnas doktrin så om du gör arbetslösa fattiga och ger ekonomiska lättnader för företag så kommer det finnas jobb. Att låga löner (se på USA, Grekland, Portugal) skulle vara en garanti för att det skulle anställas finns inte.

Likadant med att kasta pengar på företag med olika avdrag och minskade skatter skulle ge en jobbskapande effekt. Det är en teoretisk ekonomisk modell som herr Fredrik Reinfeldt & Co prövat nu sedan 2006, och ja, den fungerar inte (vilket vi visste, men verkar vara nyheter för er).

Det är dags att förpassa borgarna till skamvrån för att ha trassat sönder det kitt som håller samman ett samhälle, nämligen vår välfärd. Tyvärr så måste vi stå ut med dumheterna ytterligare ett och ett halvt år. Mer jobbskatteavdrag. mindre till arbetslösa och sjuka som utförsäkrats för att en läkare på provision sagt att dom är friska. Och ungdomarna verkar ha hamnat på Fredrik Reinfeldts komihåg lista, men inte mer.

Media: DN, Ex, HD, Di, ST, Skånskan, AB, NSkåne, eKuriren, Ab
Bloggat: Moberg om sjuka som straffas i Sverige, Göran

Moberg rekommenderar läsning:
Ingvar Persson i Aftonbladet om fortsätt med bidragen, Hillevi Engström..., Dagens Arena 1 om att det finns inget samband mellan sänkta lägstalöner och arbetslöshet..., 2 om att Moderaterna fortsätter sin vana trogen - ämnar sätta hårdare tag mot de som är socialbidragsberoende..., Expressen om M:s intentioner att öka kraven på bidragstagare...., Forskning.se om att generös välfärd försämrar inte arbetsmoralen..., Kommunalarbetaren om sjuka sjukförsäkringen..., Piteå-tidningen där bl a Gunnar Axén (M) m fl slår fast att de flesta är nöjda med sjukförsäkringen (!!)..., SVT Nyheter om att de unga trivs sämst och sjukanmäler sig mest (alarmerande utveckling!)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar