Ladda ner Schysta appen


Hitta restaurangen med kollektivavtal
LADDA NER SCHYSTA APPEN
Siffersticka IF Metall Android

Vem vill ha ett kollektivavtal?

Varför vill vi fackanslutna ha kollektivavtal?
Sälja vårat strejkvapen mot lite höjning av lön och andra "förmåner" som föräldralön, arbetstidsförkortning (komp) eller betalt vid övertid och obekväma arbetstider. Reglering av arbetstider eller hur semester ska räknas och betalas.

Om vi tittar på ett exempel bara.
Visstidsanställningar var enligt LAG 1 månad till 12 månader. Inte kortare eller längre. Sedan var arbetsgivaren tvungen att anställa efter 12 månader.

Detta sa Fredrik Reinfeldt och resten av borgarna var sååå urtiden och ett hinder mot ungdomarna att få fasta anställningar så de förenklade den lag som kallas LAS.

Enligt borgarnas förenkling av LAS så kan en arbetsgivare anställa från 1dag till 24månader. När 24 månader gått så har borgarna förenklat lite till så arbetsgivarna kan trixa med anställningsformer så du kan ha en osäker anställning i flera år till. Allt för att ge arbetsgivarna makten från arbetarna.

Då kommer våra kollektivavtal in.
Enligt teknikavtalet så gäller fortfarande 1 månad och max 12 månader, men vad är vi villiga att offra för att behålla det?

Vid förhandling om nytt kollektivavtal så säger facken ge oss xx%, då kontrar arbetsgivarna med att de vill ha in lagarnas begränsningar som borgarna förenklat åt dom. Semesterlagen och LAS. Då är frågan vad är vi villiga att "offra" för att slippa borgarnas förenklingar.

Kontenta:
Kollektivavtal skyddar oss mot att dumpa våra villkor och löner på arbetsmarknaden. Det hålls upp genom hög organisationsgrad i facken. Vill du hjälpa till att hålla borgarna på avstånd från våra kollektivavtal?

Rösta då på ett arbetarvänligt parti nämligen det parti som facken var med att bilda, nämligen Socialdemokraterna. INTE ett arbetslinjensparti som Moderaterna där de som INTE har arbete piskas med hunger och vemod in i FAS3 och konkurrerar ut jobb för 6000kr/månaden (om de får betalt alls).

Det är dags mina vänner att ta bort den påverkan borgarna har på våra kollektivavtal och höja ersättningarna från våra försäkringar till våra sjuka och arbetslösa kamrater så konsumtion ökar och fler arbeten skapas och därmed mindre arbetslösa.

Media: Ekot, Svt, Ab, 2, Ltz, SvD
Annat: IF Metall, Byggnads
Inlänkat: Konsten att slå på någon som ligger

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar