Ladda ner Schysta appen


Hitta restaurangen med kollektivavtal
LADDA NER SCHYSTA APPEN
Siffersticka IF Metall Android

Verkligheten är en annan, SSU

SSU driver sin individualiserade föräldraförsäkring, och hänvisar till frihet och då frihet för kvinnor. Själv har jag fått förmånen att bli förälder, men känner även andra och skulle vilja göra lite verklighetsanknytning hur det kan påverka.

Utan att gå in på vem gör vad i hemmet, vilket kan leda till pajkastning och ett perifert tyckande så tittar jag bara på inkomst, som jag tror SSU inte verkar ha tittat på.

Vi har exemplen där kvinnan jobbar och mannen är hemma större del av föräldratiden p.g.a. kvinnan tjänar mest i familjen. Alltså det kommer att finnas ojämna inkomster oavsett vilken tidsålder vi lever i inom familjen. Kvinnan advokat och mannen kassör på COOP. Eller mannen industriarbetare och kvinnan inom omsorg i kommun.

Båda vill vara hemma med sina barn, tro mig finns många män som vill vara hemma, men det är som alltid ekonomin som styr. Ska vi tvinga hushåll att ha mindre att leva på för att tvinga den ena eller andra att "ta mer ansvar". Är det ansvarigt?

Lika lön i ett hushåll där båda har lika arbeten så fungerar individualiserad föräldraförsäkring. Men inte som det ofta ser ut i ett hushåll där vi har olika arbeten och olika lön. Att straffa familjer med olika inkomster kan väl inte vara SSUs valfläsk 2014?

Sedan kan vi börja med att helt plocka bort taket, för vilken VD med 300 000kr i månaden vill vara hemma för 935kr/dag?

Men Gabriel Wikström, förbundsordförande SSU och Kaisa Karro, jämställdhetspolitisk talesperson SSU lika lön kanske är lösningen då alla oavsett arbete har lika lön, men det är lite Nordkorea över det.

Vi kan debattera mer vid sidan av S kongressen om ni vill ;-)

Media: Da, PA
Annat: Wiki, LO

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar