Ladda ner Schysta appen


Hitta restaurangen med kollektivavtal
LADDA NER SCHYSTA APPEN
Siffersticka IF Metall Android

Majblomman ett säkert tecken, Reinfeldt

Måste säga att ett av de säkraste vårtecknen trots ett kylslaget Sverige i dubbel bemärkelse är försäljningen av majblommor. Denna kamp för en bättre tillvaro för människor i nöd har pågått sedan 1907 och gjort inverkan i debatt och aktualiserat problem i samhället.

Det går att läsa på Majblommans hemsida, ansökningar och andra berättelser från bl.a. lärare, kuratorer och skolsköterskor som får jobba med ekonomiska olikheter hos elever varje dag. Jag skickar med lite citat från Majblomman som visar att Sverige blivit kallare med en borgerlig Regering:

"Majblommans lokalföreningar noterade i mitten av 2000‐talet en kraftig ökning av antalet ansökningar om bidrag till glasögon." Ja, det var då borgarna tog över

"Det betyder att 31 100 skolbarn lever i en familj som har fått avstå annat nödvändigt eftersom man har prioriterat köp av glasögon till barnen. 8,1% av hushållen har betalat på avbetalning eller lånat pengar för att kunna köpa glasögon. Det betyder att 14 000 skolbarn lever i en familj som fått skuldsätta sig för att kunna köpa glasögon till sina barn."

Här en ansökning om annat nog så viktigt:

"Mammorna skriver långa brev där debeskriver sin jobbiga situation. EX1. mor sjukpensionär med 4 st. barn varav ett barnmed lindrig utvecklingsstörning ADHD och multiallergisk. Ansöker om pengar till nyaglasögon, specialkost, dyra mediciner. EX. 2 Ensamstående pappa arbetslös,buksmärtor deprimerad med sömnsvårigheter( läkarintyg), 2 tonårsbarn vilka ocksåär nedstämda pga den dåliga ekonomin. Barnen ligger på golvet då de ej har sängar.De har inte heller garderober att hänga sin kläder i. Elen var avstängd flera månaderi somras. Allt detta intygas av kurator. Ansöker om pengar till kläder, sängar,sängkläder, garderob ." Detta intygas EFTER Uppdrag Granskning som tvivlade

Så till dig Fredrik Reinfeldt som inte verkar se problemet utan ifrågasätter Rädda Barnens siffror om barnfattigdom. Har du köpt majblomma då du nu får mer i plånboken av jobbskatteavdraget, sänkt krogmoms och Rut som annars skulle kunna ha använts att hjälpa till med att bekämpa barnfattigdomen.

Media: Ekot, 2HD, Jnytt, HH, Folkbladet, DT, KKurirenEkotEkot2AbSkånskanLTDAHDGPGP2DagenDNeKeK2
Annat: Majblomman, Ny PDF

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar