Ladda ner Schysta appen


Hitta restaurangen med kollektivavtal
LADDA NER SCHYSTA APPEN
Siffersticka IF Metall Android

Dags Reinfeldt att söka nytt jobb. Donken kanske?

Rapport efter rapport bekräftar bilden av ett totalt misslyckande av den borgerliga regeringen som nu styrt landet i snart 7år. Deras sätt att ösa pengar över företag har resulterat i en utarmad välfärd då bl.a. pengar flyttas i arbetsgivaravgiften från försäkringar till löneskatt. Men också att de åtgärder som införs är dyra och verkningslösa.
2007 och 2009 beslutade regeringen att sänka kostnaderna för att ha unga anställda. Man halverade arbetsgivaravgiften för alla mellan 18 och 25 år. Det kostar omkring 14 miljarder kronor årligen.
Reformen ifrågasattes kraftigt, inte minst av ledande forskare och ekonomer som Lars Calmfors vid Stockholms universitet.
 
Enligt en preliminär rapport från IFAU (institutet för arbetsmarknads- och utbildningspolitisk utvärdering) är kostnaden per nytt jobb mellan 1 och 1, 5 miljoner kronor enligt rapporten. På längre sikt är det osäkert om reformen har någon effekt alls trots att den kostar 14 miljarder kronor per år.”
Det är dags att ta tag i problemen istället för att kasta pengar på företag som ger mer och mer avkastning till aktieägare. Vi måste se till borgarnas ideologi, att dra ned på välfärden så bara kärnan är kvar, resten ska vi försäkra upp oss via privata bolag. Är det detta samhälle vi vill ha som lägger 14 miljarder per år i ineffektiva åtgärder, men kallar dom lyckade och försvarar att det är ett steg i rätt riktning.

Se genom lögnen, rösta bort dessa borgare 2014 09 för att ge Stefan Löfven med Socialdemokraterna det utrymme och Sverige den möjligheten att ge kommande generationer en framtid och nuvarande en möjlighet i livets skeende.

Media: SVT, AFS, SydS, DN, 2SvD, 2AB, GP, NSK, Arbetarbladet, ETC
Blogg: Roger, Moberg

Mobergs länkar:
Rekommenderad läsning: Alliansfritt Sverige om att regeringens egen utredning sågar jobbsatsning för unga..., Roger Jönsson 1 om att Socialdemokraterna hade rätt i partiledardebatten..., RJ2 om att Fredrik Reinfeldt har problem..., Johan Westerholm om mot en trött och inkompetent Allians..., Martin Moberg om att den förda arbetsmarknadspolitiken har andra betydande brister också..., Annarkia om en uppvisning i slagfärdighet...?, fler inlägg på NetRoots, den socialdemokratiska programkommissionens blogg,Politometern, läs även andra bloggares åsikter om politiksjukförsäkringenfas 3,samhällekulturpersonligtSocialdemokraternaRonnebyBlekingeIntressant?

Rekommenderad medialäsning: Ingvar Persson, Aftonbladet 1 om att lär Annie Lööf räkna..., Ingvar Persson, Ab2 om att Borg skapar bidragsjobb...,Arbetarbladet om att det handlar om jobben..., Folkbladet om att Östergötland ligger illa till..., Östran 1 om att du bara orkar, Reinfeldt..., Ö2 om att vi måste ha råd att arbeta...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar