Ladda ner Schysta appen


Hitta restaurangen med kollektivavtal
LADDA NER SCHYSTA APPEN
Siffersticka IF Metall Android

Försäkrad eller utförsäkrad, det är frågan

Det är dags att vi nu får bukt med den sjuka sjukförsäkringen och gör den både mänskligare och rättssäkrare så att de som är sjuka ska kunna efter sina förutsättningar komma tillbaka i arbete.

Detta är något som riksdagsledamotenShadiye Heydari (S) ställer en fråga om till socialförsäkringsminister Ulf Kristersson (M) i en interpellation och det handlar om just det hur säkerställer Kristersson att de utförsäkrade kommer i arbete. För som det är idag utförsäkras svårt sjuka efter hur lång tid som sjukskrivningen har varat oavsett om de är friska nog eller inte för att gå tillbaka i arbete (men är man utförsäkrad så är man ofta också av med jobbet...)

Men det är inte helt nattsvart vad beträffar arbetet för en mänskligare sjukförsäkring, i socialförsäkringsutskottet hölls idag ett sammanträde och det var med anledning av Försäkringskassans nya verktyg förarbetsförmågebedöming. Ett verktyg som hårt kritiserats för att det inte alls går att garantera de långtidssjukas rättssäkerhet, en mycket allvarlig brist och som skulle göra den sjuka sjukförsäkringen etter värre än den redan är...

Detta vill Socialdemokraterna, Miljöpartiet och Vänsterpartiet få ett beslut om i form av ett tillkännagivande i riksdagen, att man ska utvärdera noga och därmed tills den utvärderingen är gjord av regeringen ska detta arbetsssätt inte få användas av FK. Det är bra, för någon måste ju stå upp för alla människors lika värde när inte Alliansen ids göra det. För som jag ser det ska en sjukförsäkring lotsa till arbete, inte till utförsäkring och bidragsberoende där den s k rehabkedjanär ett misslyckat politiskt experiment á la Alliansen. Elenor Bengtssons berättelse är bara en av drygt 68 000 stycken, ja det är människor precis som du och jag som råkat ut för detta inhumana experiment, skamligt är bara förnamnet...:


Text skriven av Martin Mobergs

Rekommenderad läsning: Elenor Bengtsson 1 och Elenor Bengtsson2 ochTomas Eneroth och Aftonbladet och Solrosuppropet och Martin Moberg och fler inlägg på NetRootsPolitometern, läs även andra bloggares åsikter om politik,sjukförsäkringenfas 3samhällekulturpersonligtSocialdemokraterna,RonnebyBlekingeIntressant?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar