Ladda ner Schysta appen


Hitta restaurangen med kollektivavtal
LADDA NER SCHYSTA APPEN
Siffersticka IF Metall Android

Jobbskatteavdraget är inte rätt väg

Att borgarna i ren blindhet sänkt skatter för de som råkar ha jobb med motiveringen att "undersköterskan får mer i plånboken" och hassplar ur sig "en hel månadslön på ett år extra" är för det första inte korrekt eftersom borgarna också höjde och införde nya avgifter, bensin och diesel har blivit dyrare (skatt), införde ny STRAFFAVGIFT på arbetslöshetsförsäkringen och så tog man bort undersköterskans möjlighet att dra av fackavgiften (företagen får fortfarande dra av sin medlemsavgift till näringslivsorganisationer). Finns fler avgifter som höjts för "undersköterskan"

Nog om att det är ett spel för galleriet med mindre än vad som utlovas.

Hörde igår att borgarna nu säger att man vill sänka ytterligare för att hjälpa låg och medelinkomsttagare.

De som verkligen behöver hjälp är alla som utförsäkrats. De som inte får någon hjälp från våra försäkringssystem utan där staten skjutit över kostnaden på kommunerna i.o.m. socialbidragen nu är enda hjälp de får.

Pensionärer, arbetslösa, sjuka och ungdomar straffas och dessa får mindre när jobbskatteavdraget ska betalas för. Det är dags att säga STOPP!

Även mitt egna parti Socialdemokraterna med Stefan Löfven i spetsen borde förstå att jobbskatteavdraget INTE leder till ökad konsumtion och därmed ökad efterfrågan så det blir fler jobb.

Nu när borgarna liksom använt jobbskatteavdraget likt brända jordens taktik så det är svårt att återställa. Men jag tror i min enfald att människor i Sverige är trötta på välfärdsnedrustningen och hellre tar en skattehöjning än att se sina barns skolresurser minska, sina äldre vara på boenden med stressad personal och knappa resurser, eller sin granne som sjuk och utförsäkrad.

Det är dags att säga STOPP!

Media: Ab, 2SR, SvD, Svt, DN, GP, Arbetet, 2, 3
Blogg: Moberg
Annat: DA, Resurs

Mobergs länkar: Allehanda om irrelevant ungdomspolitik..., Fredrik Virtanen, Aftonbladet om brist på hem och jobb skapar generation ego..., Johan Ehrenberg, ETC om att det är inte tiggeri vi ska förbjuda..., NSD om tid för social demokrati..., Expressen om i valet och kvalet...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar