Ladda ner Schysta appen


Hitta restaurangen med kollektivavtal
LADDA NER SCHYSTA APPEN
Siffersticka IF Metall Android

Som Nordkorea fast med en nordisk touch

De nya moderaterna klagade inför valet 2006 på att människor var i "utanförskap". Enligt deras statistik så hindrades människor jobba på grund av systemet. Borgarna sa informellt att människor som var arbetslösa och sjuka egentligen kunde jobba och genom att slå sönder välfärd så kunde borgarna tvinga ut dessa i arbete.

Naturligtvis kunde inget vara mer fel, men propagandan gick hem och en stor del av de som hade jobb röstade på borgarnas allians då de lockade med mer pengar till de som arbetade.

Kontentan blev att Moderaterna och resten av borgarna plockade ned välfärden bit för bit och gav pengar till företag, rika och arbetare (mindre del). När sedan arbetare blev arbetslösa, sjuka och pensionärer upptäcktes hålen i välfärden. Nu vände borgarna och sa att de ska "värna om välfärdens kärna".

Hungriga och trötta sjuka och arbetslösa fick det sämre medan företag och täljde guld med kniv p.g.a. bidrag från staten genom sänkta avgifter, moms och borttagen fastighetsskatt, RUT och ROT.

Därför Fredrik Reinfeldt så ökades utanförskapet och nu i Husby börjar det knaka i borgarnas ideologiska samhälle. Då föreslår alliansen mer poliser för att kunna slå ned upproriska hungriga och fattiga invånare. Lite som Nordkorea fast med en nordisk touch.

Kanske dags Svensson att inse felaktigheten att rösta borgarna till makten över våran välfärd.

Media: Ab, Ex, 2, DN, HD, SvD,
Blogg: Moberg, 2, Göran

Mobergs länkar:  Sydöstran ledare och Monica Green och Martin Moberg och Staffan Lindström och Aftonbladet och Arbetarbladet och SR Ekot 1och SR2 och SR P4 Blekinge 1 och SR2 och SVT Sydnytt och SVT Nyheter 1 ochSVT2Dagens Arena 1 och DA2 och DN Debatt och Aftonbladets ledarblogg ochGöran Johansson och Alliansfritt Sverige och Peter Johansson Martin Moberg och Annarkia och SVT AgendaAb 1NemokratiAb2DagbladetExprSvDDNMetroInga kommentarer:

Skicka en kommentar