Ladda ner Schysta appen


Hitta restaurangen med kollektivavtal
LADDA NER SCHYSTA APPEN
Siffersticka IF Metall Android

Dags att våga välja solidaritet

Socialdemokraterna går framåt i SCBs nya mätning. Men strävar vi "bara" efter regeringsinnehav eller har vi en politik som stakar ut framtiden för Sverige?

Det är dags att göra upp och se borgarnas misslyckanden i vitögat och vara bättre.

Det är inte okej att rika blir rikare och fattiga fattigare. Arbetare som har jobb måste inse vikten av att arbetslösa får bra ersättning och inte frestas konkurrera om jobben med lägre lön. Vilket är borgarnas cyniska idé med straffavgiften på arbetslöshetsförsäkringen, och utförsäkringen av människor från just våra försäkringar. Som nu går med miljarder i vinst.

Socialdemokraterna måste ta tillfället i akt och lyfta blicken från jobbskatteavdrag, RUT, ROT, korgmomssänkning, arbetsgivaravgiftsrabatter. Vi, folket måste se samhället i längre perspektiv än att för tillfället får någon hundralapp mer i månaden, men vid sjukdom, arbetslöshet eller pensionering ser en drastisk minskning av inkomst.

Socialdemokraterna måste stå upp för generell välfärd, INTE välfärdens kärna (utarmning av välfärd).

och nej att göra det billigt för företag att anställa ger INTE fler jobb. Ökad efterfrågan ger fler jobb, det får vi om sjuka, arbetslösa, pensionärer och ungdomar får det bättre ekonomiskt.

Dags att tänka på framtiden?

Media: Gp, 2, Arbetar, SvD, 2, DB, Svt, Unt, Ab, Tv4, Skånskan
Blogg: MobergJanJohan, Tord

Mobergs länkar: Peter Högberg och Alliansfritt Sverige och Johan Westerholm och Aftonbladet 1Ab2Ab3Expr 1Expr2DNSvDSR Ekot ochMartin Moberg och Ola Möller och Roger Jönsson och Peter Högberg och Leine JohanssonAktuellt i PolitikenSydöstranSvD 1SvD2Ab

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar