Ladda ner Schysta appen


Hitta restaurangen med kollektivavtal
LADDA NER SCHYSTA APPEN
Siffersticka IF Metall Android

Konsten att ljuga för folket

"Brukspatronen gläntade lite på gardinen, tittade ut och räknade tyst för sig själv:  25st, då nöjer jag mig med 20 arbetare i dag, konstaterade den buksvällda herren. Innan han öppnade dörren ut till trappan stannade han till framför spegeln och rättade till kostymen.
– Spelet kan börja, sade han nöjt till sig själv och gick ut."

Så börjar den berättelse som vi inom fackföreningen berättar för medlemmar kring hur löftet, där vi tillsammans står starka mot kapitalet.

Nu börjar ett annat spel, ett spel om arbetares röster. De nya etniska svenska Moderater (ReinfeldTT defination) säger att de värnar om välfärdens kärna. Men som vi vet så är kärnor det lilla som blir kvar efter att man ätit upp allt som är gott och mättande.

De nya Moderaterna säger sig vara Sveriges enda arbetarparti. Och mycket riktigt så piskas den som blir sjuk, arbetslös, pensionär men även ungdomar som inte har arbete. Med slagorden arbete ger frihet får Moderaternas språk om etniska svenskar, blonda och blåa ögon kalla kårar.

Detta ska INTE förväxlas med arbetarnas parti som är Socialdemokraterna där vi tillsammans hjälps åt att trygga vardagen för de som får otur i livet eller blir gamla. Får arbetslösa, sjuka mer pengar att köpa sig mat och kläder ökas också produktion och fler får arbete (varning för Nobels ekonomipris).

Nu kommer partiledardebatten och Fredrik Reinfeldt gör nu en ideologisk tvärnit och vill inte gå till val 2014 på fler skattesänkningar. Därmed går han emot sitt eget parti.

Det är dags att vakna ur den blåa mardrömen och tänka på framtiden för Sverige!!

Media: SvD, 2Ab, Ex, Di, Svt, SR, Abladet, NSK

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar