Ladda ner Schysta appen


Hitta restaurangen med kollektivavtal
LADDA NER SCHYSTA APPEN
Siffersticka IF Metall Android

Dags att se borgarna som en samhällsfara

Det är dags att inse fakta Fredrik Reinfeldt. De numera lättillgängliga  värktabletterna och då med paracetamol ger oss fler bekymmer än den huvudvärk som den kan ta bort. Fler människor blir förgiftade av just den verksamma substansen Paracetamol.

Att värktabletter kan köpas som vilket godis som helst så finns det en risk att människor allt mer försöker döva sin smärta mer ofta och då får en feldosering.

Att de som har jobb får smärtor med en allt mer pressad arbetssituation då företag drar sig för att anställa mer. De som är sjuka men friskrivs av Försäkringskassan. De som är arbetslösa och ser verkligheten mer i en grå/svart nyans. Unga som tappat livslusten, finns det p.g.a. den borgerliga Regeringen en risk med värktabletter.

"Det visar statistik från Giftinformationscentralen som nu kräver ett helhetsgrepp för att råda bot på problemet som omfattar både ofrivillig överdosering och spontana och planerade självmordsförsök.
På fem år har siffran nästan fördubblats, från 662 personer år 2008 till 1116 personer 2013. Därmed står värktabletter som innehåller paracetamol i särklass jämfört med andra läkemedel när det gäller förgiftningar.
Ökningen har pågått stadigt sedan millenieskiftet men har accelererat de senaste åren."

2009: 621

2010: 637
2011: 839
2012: 992
2013: 1161


Det är dags att inse allvaret i en så stark och dödlig medicin som paracetamoltabletter.

När ska du ta ansvar Fredrik Reinfeldt?

Media: SvD, 2Svt, Ex, Ab
Annat: Kost, DA, DM
Inlänkat: Kanske en Panodil

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar